«Βροχή τα μπιλιετάκια» της Εφορίας


Αντιμέτωποι με σειρά υποχρεώσεων προς την Εφορία θα βρεθούν το επόμενο διάστημα εκατομμύρια φορολογούμενοι.

Ο λογαριασμός θα σταλεί σε περίπου 3,5 εκ. ιδιοκτήτες ακινήτων, σε περίπου 5,5 εκ. ιδιοκτήτες αυτοκινήτων, σε 10.000 κατόχους σκαφών αναψυχής, ενώ στο στόχαστρο θα βρεθούν και τα λαχεία και τα τυχερά παιχνίδια, καθώς τα κέρδη θα φορολογούνται με συντελεστή 10% από το πρώτο ευρώ.

Ειδικότερα, το επόμενο διάστημα, και εφόσον δεν υπάρξει κάποιο νομοσχέδιο που να καταργεί ή να βελτιώνει τις υφιστάμενες διατάξεις θα επιβληθεί ετήσιος ειδικός φόρος στα επιβατικά αυτοκίνητα και σε μοτοσικλέτες υψηλού κυβισμού (άνω των 1.929 κ.εκ.), θα καταργηθεί το αφορολόγητο όριο στα κέρδη από λαχεία, λαχειοφόρες αγορές, κληρώσεις και στοιχήματα, θα ολοκληρωθεί η αποστολή των σημειωμάτων της έκτακτης εισφοράς και θα σταλούν σε εκατομμύρια ιδιοκτήτες ακινήτων τα εκκαθαριστικά ΕΤΑΚ για το 2009 με το νέο αφορολόγητο όριο.

Παράλληλα, θα σταλούν τα ετήσια τέλη κυκλοφορίας για τα σκάφη αναψυχής άνω των 10 μέτρων και για τα ιστιοπλοϊκά άνω των 15 μέτρων, καθώς και η έκτακτη εισφορά στους ιδιοκτήτες τους.

Επίσης, έσοδα αναμένονται από την αύξηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στη βενζίνη (6 λεπτά/λίτρο στην τιμή λιανικής), την αύξηση των τελών συνδρομητών κινητής τηλεφωνίας και το τέλος 12% επί της αξίας του χρόνου ομιλίας στα καρτοκινητά.

Τέλος, η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων θα εκδώσει μέσα στις επόμενες ημέρες τα νέα εκκαθαριστικά ΕΤΑΚ για το 2009, ώστε η πρώτη δόση να πληρωθεί φέτος.

Δεν πρέπει ακόμη να ξεχνά κανείς ότι συνεχίζεται η αποστολή εκκαθαριστικών προς τους πολίτες με βάση τις δηλώσεις εισοδήματος του περασμένου χρόνου, που για οποιοδήποτε λόγο παραμένουν ακόμη σε εκκρεμότητα.

http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=68109&cid=8
Share on Google Plus

About kalimerisnikos

Author Details