20.000 προσλήψεις στην Τοπική Αυτοδιοίκηση


Στην κατάργηση των stages στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, αλλά και του προγράμματος για την πρόσληψη 20.000 ανέργων σε δήμους μέσω του ΟΑΕΔ -που είχε περάσει από τη Βουλή λίγο πριν τις εκλογές- προχωρά η κυβέρνηση. Αυτό ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών Γ. Ραγκούσης στο προεδρείο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στους ΟΤΑ (ΠΟΕ-ΟΤΑ), σε συνάντηση που είχαν χθες.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΕ-ΟΤΑ Θ. Μπαλασόπουλο, ο υπουργός δήλωσε ακόμη στους εργαζόμενους στους δήμους ότι η κυβέρνηση θα είναι πολύ φειδωλή στην έγκριση συμβάσεων έργου, μέχρις ότου καταργηθούν. Τάχθηκε δε υπέρ μιας ενιαίας σχέσης εργασίας στο δημόσιο με κάλυψη των θέσεων με μόνιμο προσωπικό.Σύμφωνα με τον Θ. Μπαλασόπουλο, στους δήμους της χώρας απασχολούνται σήμερα 8.000 άτομα με συμβάσεις stages, από τα οποία, όπως είπε, 2.500-3.000 προσελήφθησαν κατά την προεκλογική περίοδο. Επίσης, 15.000 υπηρετούν με συμβάσεις έργου. Τέλος, περίπου 10.000 είναι οι απασχολούμενοι με μερική απασχόληση, ενώ οι υπόλοιποι από τους 50.000 συνολικά συμβασιούχους, απασχολούνται με διάφορες σχέσεις εργασίας (οκταμηνίτες, τετραμηνίτες, διμηνίτες, στο πλασίο άλλων προγραμμάτων κ.λπ.).
Αξίζει να σημειωθεί, ότι για την κατάργηση του προγράμματος για τους 20.000 ανέργους μέσω ΟΑΕΔ στους δήμους δεν είχαν καμία ενημέρωση οι δήμαρχοι. Μάλιστα, την ώρα που ο Γ. Ραγκούσης είχε συνάντηση με την ΠΟΕ-ΟΤΑ, ο πρόεδρος της ΚΕΔΚΕ Νικ. Κακλαμάνης έλεγε στο Δ.Σ. της ένωσης των δήμων ότι δέχθηκε τηλεφώνημα από τον υπουργό Εργασίας Ανδρ. Λοβέρδο για να κανονιστεί συνάντηση την ερχόμενη εβδομάδα για το θέμα. Ο Νικ. Κακλαμάνης επανέλαβε τη θέση της ΚΕΔΚΕ ότι αν δεν προχωρήσει το πρόγραμμα, πρέπει να καταργηθούν άμεσα οι διατάξεις, με τις οποίες δεσμεύονται για την χρηματοδότησή του 170 εκατ. ευρώ πόροι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης από τον φόρο ζύθου και το τέλος διαφήμισης.
Share on Google Plus

About kalimerisnikos

Author Details