Τρενάκι πολιτισμού στη Λάρισα

Τρενάκι πολιτισμού στη Λάρισα
Μία διαδρομή πολιτισμού με τρενάκι μέσα στη Λάρισα, υλοποιούν η Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας - Μουσείο Γ.Ι. Κατσίγρα και το Αστικό ΚΤΕΛ της πόλης. Η ξενάγηση είναι περίπου δύο ωρών, στα ελληνικά και τα αγγλικά, με ένα συμβολικό αντίτιμο.

Το τρενάκι του Αστικού ΚΤΕΛ θα πραγματοποιεί επισκέψεις στο Λαογραφικό μουσείο, το Διαχρονικό Μουσείο, το λόφο του Φρουρίου, το Αρχαίο Θέατρο, το άγαλμα του Ιπποκράτη, τη Δημοτική Πινακοθήκη και το άγαλμα Ελευθερίας.

«Στόχος μας είναι να ενοποιηθούν οι πολιτιστικοί χώροι της Λάρισας και να «επικοινωνούν» μεταξύ τους. Μέσα από τη συγκεκριμένη διαδρομή οι τουρίστες, αλλά και οι ίδιοι οι Λαρισαίοι θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν καλύτερα τη Λάρισα, αναδεικνύοντας με αυτό τον τρόπο τα δυνατά «χαρτιά» της πόλης μας, τα πολιτιστικά μας αξιοθέατα και μνημεία», επισημαίνει ο πρόεδρος της Πινακοθήκης Μ. Ξηρομερίτης.

Διευκρινίζει, δε, ότι πρόκειται για μία κίνηση που δεν γίνεται εφήμερα, ενόψει των Μεσογειακών Αγώνων, αλλά θα αποτελέσει θεσμό για τη Λάρισα, καθώς θα λειτουργεί σε μόνιμη βάση.

Η ξενάγηση θα είναι διάρκειας περίπου δύο ωρών και γίνεται στα ελληνικά και τα αγγλικά με ένα συμβολικό αντίτιμο.Το τρενάκι είναι χωρητικότητας 68 ατόμων,ενώ αυτές τις μέρες διανέμονται διαφημιστικά φυλλάδια στα ξενοδοχεία και άλλα μέρη της πόλης για ενημέρωση του κόσμου.

Εξάλλου η αστική γραμμή πολιτισμού παίρνει και μια άλλη διάσταση, συμβάλλοντας στην γνωριμία των μαθητών με την πόλη τους. Έτσι, με τη νέα σχολική χρονιά, η ξενάγηση θα ενταχθεί στα σχολεία του νομού και θα πραγματοποιείται σε μία από τις ημερήσιες εκδρομές τους.
Share on Google Plus

About kalimerisnikos

Author Details