Σπήλαιο Βασιλότρυπας 2009











Σπήλαιο Βασιλότρυπας 2009


Εν έτη 2009 το σπήλαιο της βασιλότρυπας , το πιο σημαντικό σπήλαιο της περιοχής μας παραμένει ανεξερεύνητο και ανεκμετάλλευτο από τους φορείς . Ποιους φορείς όμως; Κανείς τους δεν έχει κάνει τον κόπο να ρωτήσει προς τα πού βρίσκεται αυτό το σπήλαιο; Αναφέρω παρακάτω δύο σειρές από την περιγραφή που δίνει ο Τσουκνίδας στην εργασία του!!! < Διαμορφωμένη τοξοειδώς είναι η είσοδος της Βασιλότρυπας , σπηλαίου Ανατολικά της Αρχαίας Πρόερνας, ευρύτερα γνωστό στην περιοχή για τους πολλούς του διαδρόμους και θαλάμους , που στολίζονται με σταλακτίτες και σταλαγμίτες. Σκάμματα λαθρανασκαφών υπάρχουν στην πρώτη μετά την είσοδο πλατιά αίθουσα>
Τώρα το αν είναι ευρύτερα γνωστό σηκώνει πολύ κουβέντα! Γνώμη μου είναι πως μάλλον όχι, και σε λίγο θα πάψει να είναι και ανοιχτό και ίσως σε μια γενιά να ξεχασθεί κιόλας, αφού οι συνεχείς παρεμβάσεις από κτηνοτρόφο της περιοχής τείνουν να φράξουν την είσοδο του!!!
Εγώ το επισκέφθηκα και σας δίνω μερικές φωτογραφίες!!! Βέβαια η είσοδος είναι ακόμα ανοιχτή αλλά χωρίς τον κατάλληλο εξοπλισμό δεν μπήκαμε μέσα!!!
Share on Google Plus

About kalimerisnikos

Author Details