αναδημοσίευση απο τον Παρατηρητή της Φθιώτιδος

Εκδήλωση στην μνήμη του Ανδρέα Παπανδρέου, με αφορμή την συμπλήρωση 13 χρόνων από τον θάνατό του, διοργάνωσε στο Νέο Μοναστήρι την Παρασκευή η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ στην Φθιώτιδα. Και βέβαια το μέρος δεν επιλέχθηκε τυχαία μιας και το Νέο Μοναστήρι αποτέλεσε σταθμό στις περιοδείες του ιστορικού ηγέτη του ΠΑΣΟΚ. Από εκεί πέρασε το 1964 και το 1974 και τις μνήμες αυτές ξύπνησε η έκθεση φωτογραφίας και αφίσας που επιμελήθηκε η ΝΕ, στις οποίες ξεχώριζαν και πρόσωπα της Φθιώτιδας.

Εικόνες του σοσιαλιστή ηγέτη προβλήθηκαν από ομιλία του στο Σύνταγμα το 1981 και ξεχωριστή αναφορά στον Ανδρέα έκανε στο ξεκίνημα της ομιλίας του ο κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης, ο Βουλευτής Ν. Λασιθίου και Μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Καρχιμάκης. «Η πίστη του Ανδρέα Παπανδρέου στη δύναμη της κοινής δράσης των πολλών, στη δύναμη του οργανωμένου πολιτικού αγώνα των δημοκρατικών Ελλήνων να παίρνουν στα χέρια τους το μέλλον τους και να αλλάζουν την πορεία αυτού του τόπου, παίρνει ξανά νέα πνοή», ανέφερε.

Στη συνέχεια ο Μιχάλης Καρχιμάκης εξαπέλυσε δριμεία επίθεση στην κυβέρνηση της ΝΔ κάνοντας λόγο για «κατεστημένα συμφέροντα της ανομίας του αδικαιολόγητου πλουτισμού και της ατιμωρησίας», ενώ αποκάλεσε τον Πρωθυπουργό Κ. Καραμανλή «διαρρήκτη και καταπατητή της δημοκρατικής λειτουργίας, που εισέβαλε νύχτα στη Βουλή και κλείνοντας την επεδίωξε να δραπετεύσει από τη δικαστική διερεύνηση των πεπραγμένων της διεφθαρμένης Κυβέρνησής του. Έχει μετατραπεί σε Συστηματικό πλαστογράφο της πραγματικότητας. Έχει μετατραπεί σε παραχαράκτη ιστορικών συμβολισμών και εννοιών, σε Φυγά της Βουλής, που δεν τολμά να εμφανίσει την Κοινοβουλευτική του Ομάδα σε μυστικές ψηφοφορίες γιατί φοβάται ότι θα χάσει».

Αναφερόμενος στην πολιτική της κυβέρνησης τόνισε: «Μια Δεξιά που σκόπιμα διχάζει την κοινωνία για να κρατηθεί στην εξουσία, που επιβάλλει το σκοτάδι του αυταρχισμού, της απαισιοδοξίας και του ατομισμού στην κοινωνία, που φθάνει στο σημείο να ψεκάζει με χημικά αγρότες, ανθρώπους του μόχθου, ηλικιωμένους, ακόμα και τον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. Αυτή είναι σύντροφοι η Δεξιά παγκοσμίως! Τόσα χρόνια οι νεοφιλελεύθερες δυτικές Κυβερνήσεις, υμνούσαν και θεοποιούσαν τα χρυσά παιδιά του χρηματιστηρίου και των τραπεζών και λοιδορούσαν όσους υποστήριζαν ότι το Κράτος πρέπει να έχει ισχυρό ρυθμιστικό ρόλο. Και υποκριτικά καλούσαν τους λαούς σε θυσίες, ζητώντας τους να κάτσουν ήσυχοι, να μην διεκδικούν, γιατί δεν υπήρχαν λεφτά για κοινωνικές παροχές. Και ξαφνικά οι ισχυρές τράπεζες βάρεσαν κανόνι και οι δεξιές κυβερνήσεις παγκοσμίως τους έδωσαν λεφτά αποδεικνύοντας ότι λεφτά πάντα υπάρχουν, όσο υπάρχουν λαοί που κοπιάζουν, που μοχθούν, που αγωνίζονται, που ματώνουν».

Σε ότι αφορά τους αγρότες επισήμανε: «Ξέρετε πόσα λεφτά έπαιξαν σε τοξικά ομόλογα της Αγροτικής αυτοί που σήμερα διαπραγματεύονται αν θα δώσουν ή δεν θα δώσουν τις επιδοτήσεις των αγροτών. 700.000.000 ευρώ τοξικό χρήμα, από το οποίο έχουν ήδη χάσει 200.000.000! Τζογάρουν με τοξικά προϊόντα δημόσιο χρήμα και μετά δεν έχουν να καλύψουν τις ανάγκες των αγροτών που παράγουν πραγματικά προϊόντα, πραγματικό χρήμα για την οικονομία μας. Είναι λοιπόν αυτός ο ίδιος Πρωθυπουργός που έλεγε «Έχουμε στελέχη να διοικήσουμε το Κράτος», ξέσπασε ενώ δεν ξέφυγαν από τη μήνη του τα σκάνδαλα: «Και τελικά το Κράτος στελεχώθηκε από υπόδικους, ανεπάγγελτους, συμμορίες και σπείρες. Υπουργούς μεσίτες και φοροφυγάδες, Παυλίδηδες και Μανούσηδες που τα χάλασαν στη μοιρασιά και αποκαλύφθηκαν μέλη τις ίδιας σπείρας που ξεκαθαρίζουν λογαριασμούς στα πρότυπα της μαφίας. Συζύγους υπουργών, που είδαμε τις καριέρες τους, τις περιουσίες τους και τα εισοδήματά τους, να εκτοξεύονται σε δυσθεώρητα ύψη! Άτομα που βαρύνονται με καταδικαστικές αποφάσεις, με μόνο προσόν την «γαλάζια» ταυτότητα, την αυθαιρεσία, την αναλγησία, την αλαζονεία και την αίσθηση του ανεξέλεγκτου. Να ποιοι επανίδρυσαν το Κράτος!».
Στο πλαίσιο αυτό κατέθεσε και στοιχεία: «Από τον Μάρτιο του 2004 μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2006, με τα πρώτα 63 νομοθετήματά της, η κυβέρνηση Καραμανλή ίδρυσε: 3 νέα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου, 8 νέα Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου, 5 νέες Εθνικές Αρχές, 4 νέες Γενικές Γραμματείες, 3 νέες Ειδικές Γραμματείες, 398 νέες αμειβόμενες Επιτροπές, 32 νέες αμειβόμενες Ομάδες Σχεδιασμού, 403 νέες θέσεις Ειδικού Προσωπικού και 165 νέες θέσεις Συμβούλων σε Υπουργεία και Οργανισμούς. Χιλιάδες «εκλεκτοί» τακτοποιήθηκαν και αμείβονται πλουσιοπάροχα με πάνω από ένα δισεκατομμύριο ευρώ, 220.000.000 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο, από τα δικά σας πάντα λεφτά!»

Ενώ έκανε λόγο για πάρτι εκατομμυρίων. «607.000 ευρώ το χρόνο, πάνω από 50.000 ευρώ το μήνα, 900.000 δρχ. μεροκάματο για τον Διοικητή της Εθνικής Τράπεζας, που διόρισε ο «καταλληλότερος». 620.000 ευρώ το χρόνο σε ημέτερο συνταξιούχο δικηγόρο της ίδιας Τράπεζας! 55.000 ευρώ το μήνα, 2.500 ευρώ μεροκάματο, 500.000 ευρώ ετησίως για τον εκλεκτό του Μαξίμου Πρόεδρο του ΟΠΑΠ, δηλαδή 41.666 ευρώ μηνιαίως, 1.923 ευρώ ημερησίως! 1,5 εκ ευρώ αποζημίωση και εφάπαξ σε συγκεκριμένο στέλεχος που συνταξιοδοτήθηκε οικειοθελώς! 600.000 μέσα σε ένα μόλις χρόνο στον γιο της καθηγήτριας που επέβλεψε το περιβόητο διδακτορικό συγγενικού προσώπου του Πρωθυπουργού. Το πρώτο σεμνό και ταπεινό διδακτορικό μιας νηπιαγωγού στην Ιατρική. Πραγματικά μεταρρύθμισε την τριτοβάθμια εκπαίδευση ο Πρωθυπουργός, δημιουργώντας νέες απεριόριστες δυνατότητες, αλλά μόνο για μέλη της οικογένειάς του. Στην Εθνική Ασφαλιστική 30 ημέτεροι με τον τίτλο του Διευθυντή, και 4 της Διοίκησης εισπράττουν πάνω από 8 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο!!! Και το εξωφρενικό! Ένα μόνο πρόσωπο στην ίδια εταιρεία αποζημιώνεται με 1,5 εκατομμύριο ευρώ αφού απολύεται εικονικά και επαναπροσλαμβάνεται με 15.000 ευρώ μηνιαίο μισθό!»

Σε ότι αφορά την Ζήμενς αναρωτήθηκε: «Σε ποια λογική ενίσχυσης της διαφάνειας αρνήθηκε πεισματικά ο καταλληλότερος και η Κυβέρνησή του την πρόταση του Παπανδρέου και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής της SIEMENS. Μήπως γιατί η Βουλή θα έριχνε άπλετο φως, ενώ οι «γαλάζιοι» εγκάθετοι στη Δικαιοσύνη κάνουν επιλεκτικές ανακρίσεις, επικοινωνιακά σόου με προφυλακίσεις και διευκολύνσεις εξόδου από τη χώρα, και κρύβουν βαθιά στα συρτάρια τους συγκεκριμένους αριθμούς λογαριασμών όπου διακινούνταν οι «γαλάζιες» μίζες; Μιλώ για συγκεκριμένους λογαριασμούς, όπως ο κωδικός ACROPOLIS που μόνο τον καιρό των εκλογών του 2000 εισέπραξε 1 εκ ευρώ περίπου και ο οποίος ανήκει σε συγγενή κορυφαίου Υπουργού του συστήματος Καραμανλή! «

Όσον αφορά το τι θα κάνει το ΠΑΣΟΚ όταν παραλάβει την εξουσία ξεκαθάρισε: «Ας μην ανησυχούν που θα βρούμε τα λεφτά. Τα λεφτά θα τα βρούμε. Είπαμε και που και πως θα τα βρούμε! Ξεκάθαρα και συγκεκριμένα είπαμε ποιους θα φορολογήσουμε, που θα εξοικονομήσουμε. Θα τα βρούμε εκεί που τα βρήκε Γεώργιος Παπανδρέου για να δώσει τη δωρεάν Παιδεία στο λαό. Θα τα βρούμε εκεί που τα βρήκε ο Ανδρέας Παπανδρέου

για να φτιάξει το ΕΣΥ, για να δώσει στους μη προνομιούχους, για να ενώσει μια χώρα χωρισμένη στα δύο, για να στήσει κοινωνική πολιτική από το μηδέν. Θα τα βρούμε εκεί που τα βρήκε ο Κώστας Σημίτης για να σχεδιάσει, χρηματοδοτήσει και να γεμίσει την Ελλάδα νέα έργα και να οργανώσει περήφανα τους πιο όμορφους Ολυμπιακούς Αγώνες που έχουν γίνει ποτέ. Οφείλουμε να περάσουμε την αντίληψη ότι το ΠΑΣΟΚ παρά τα λάθη του ήταν και είναι η δυνατότητα της Αριστεράς να κυβερνήσει. Γιατί είμαστε οι αριστεροί της δημιουργίας και όχι της διαμαρτυρίας», κατέληξε.
Share on Google Plus

About kalimerisnikos

Author Details