Ανάλυση Ευρωεκλογών 2009

Από το Editorial του τεύχους Ιουνίου 2009 του «Επιστημονικού Μάρκετινγκ».

«Greeconomics»!

Οι Έλληνες μέχρι τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου 2009 ψήφιζαν επηρεαζόμενοι από δύο μόνο Κριτήρια:

Το πρώτο, και αναμφισβήτητο, άσχετα αν ήταν αριστεροί ή δεξιοί, ήταν και παραμένει το Προσωπικό τους Συμφέρον! Δεν το θυσιάζουν για κανέναν! Δεν πάει να… καεί όλη η Ελλάδα, εγώ θα κοιτάξω το Συμφέρον μου, την οικογένειά μου!

Το δεύτερο, αν δεν ίσχυε το Συμφέρον, ήταν και παραμένει η χρόνια Συναισθηματική τους Πολιτική προκατάληψη! Δεν πάει να φτιάξει την καλύτερη Ελλάδα ο Καραμανλής ή ο Παπανδρέου, εγώ θα κοιτάξω τις… Αρχές μου, το ΚΚΕ, το Συνασπισμό, το ΛΑΟΣ!

Ψήφιζαν, δηλαδή, πρώτα ανάλογα με το Συμφέρον τους και, δεύτερον, ανάλογα με το ποιο κόμμα συμπαθούν ή αντιπαθούν λόγω απωθημένων, προκαταλήψεων κ.ά. (εγώ είμαι αριστερός, δεξιός κ.λπ.). Έχουν μπερδέψει τις Ανθρώπινες Αρχές με τις πολιτικές τους τοποθετήσεις.

Στις εκλογές του Ιουνίου 2009 προστέθηκε και ένας άλλος Συναισθηματικός Λόγος για μια μεγάλη ομάδα ψηφοφόρων, που εμφανίζεται για πρώτη φορά στα ελληνικά χρονικά.

Αυτός της «Απογοήτευσης» και της «Αηδίας», κυρίως για τα δύο Κόμματα Εξουσίας που Κυβερνούν την Ελλάδα τα τελευταία 35 χρόνια! Αυτή η Ομάδα, φυσικά, δεν προέρχεται από τα Κομματικά Στελέχη και τους δορυφόρους τους, που ωφελούνται προσωπικά, που μετράνε σε… εκατοντάδες χιλιάδες ψηφοφόρους! Τόσοι περίπου ευνοούνται με τη βοήθεια των Κομματικών Στελεχών των δύο Κομμάτων Εξουσίας.

Το κάθε Κομματικό Στέλεχος όλων των βαθμίδων έχει στο διάστημα της τετραετίας δέκα με είκοσι, περίπου… «Επαφές Κονόμας»! Πολλαπλασιάστε επομένως τα 10.000 δηλωμένα και μη Κομματικά Στελέχη του καθενός από τα δύο Κόμματα επί του είκοσι και ιδού πως «Κλειδώνονται» 200.000 ψήφοι για το καθένα! Αυτοί οι 400.000 ευνοούμενοι ψηφοφόροι κυκλοφορούν ανάμεσά μας, απόκτησαν σπιταρόνες, οδηγούν πανάκριβα αυτοκίνητα, φοράνε χρυσά ρολόγια, που ούτε οι… Σαουδάραβες δε φοράνε πια, φοράνε παπούτσια… Louis Vuitton των 800 ευρώ! Μας ήρθε κομματικός δημοσιογράφος στο γραφείο με αυτά τα παπούτσια! Γιατί, λοιπόν, να μην ψηφίσουν το Κόμμα που τους άνοιξε την πόρτα του… Παραδείσου! Προσέξτε, αυτοί δεν έχουν σχέση με τους υπόλοιπους παραδοσιακούς «Ψηφοφόρους Πελάτες» των Βουλευτών! Είναι έξτρα ψήφοι αυτοί!

Ποτέ στο παρελθόν οι υπόλοιποι Έλληνες Πολίτες δεν έζησαν αυτή τη διάχυτη αίσθηση της «Αηδίας» και της «Σιχαμάρας» για τους Πολιτικούς των δύο Κομμάτων Εξουσίας!

Ποτέ στο παρελθόν οι Έλληνες Πολίτες δεν ήταν τόσο βέβαιοι για το Μέγεθος της «Διαφθοράς», της «Ανεπάρκειας» και της «Σπατάλης» των πόρων του Ελληνικού Κράτους!

Ποτέ στο παρελθόν οι μη κομματικοποιημένοι Έλληνες Πολίτες δεν ήταν τόσο απόλυτα πεπεισμένοι ότι όλοι οι Πολιτικοί και τα Κομματικά Στελέχη τους «Κλέβουν», γιατί είναι υποχρεωμένοι να «Κλέβουν»! Οι εξαιρέσεις είναι απειροελάχιστες!

Ας μην ξεχνάμε ότι ολόκληρη η υποδομή του Ελληνικού Κράτους, το «Σύστημα Εξουσίας», είναι Σχεδιασμένο για να τους επιτρέπει να «Κλέβουν»! Το γράφουμε, το αναλύουμε και το τεκμηριώνουμε για περισσότερα από 20 χρόνια!

Το θεωρούν αναμφισβήτητο δικαίωμά τους να «Κλέβουν» από τα Κοινόχρηστα Έξοδα του Κράτους!

Πρώτον, αν δε φροντίσουν να «Κλέψουν», το ίδιο το Κόμμα τους θα τους το επιβάλλει! Πρώτο αυτό τους υποχρεώνει να «Κλέβουν», για τις… Ανάγκες του Κόμματος!

Δεύτερον, αν δεν «Κλέψουν», δεν έχουν άλλον τρόπο να «Λύσουν Μόνιμα» το Οικονομικό πρόβλημα των Οικογενειών τους! Αν δεν εκλεγούν στις επόμενες εκλογές, που οι πιθανότητες είναι μεγάλες για όλους, με ελάχιστες εξαιρέσεις, το θεωρούν προσβολή να εργαστούν έντιμα στον κλάδο τους!

«Θα πάω από “Δήμαρχος Κλητήρας”;» - «Θα κυκλοφορώ στην… Eυελπίδων για να βγάλω το μεροκάματό μου;».

Άρα, το πρώτο πράγμα που τους απασχολεί μόλις καθίσουν στην καρέκλα της Εξουσίας, σε όλα τα επίπεδα, είναι γρήγορα να φροντίσουν να «Εξασφαλίσουν» την Οικονομική τους Αποκατάσταση! Φυσικά, αν πολιτεύονται, πρέπει να εξασφαλίσουν και την επανεκλογή τους! Αυτό σήμερα δεν εξασφαλίζεται αν δεν Επενδύσεις 4-5 εκατομμύρια ευρώ!

Αν διαθέτεις λιγότερα, κινδυνεύεις να μην επανεκλεγείς! Και στις δύο περιπτώσεις εννοείται ότι… ακουμπάνε με ευλάβεια και τον… οβολό τους στο Κόμμα, το οποίο… παρακολουθεί στενά όλες τους τις Ενέργειες, μην τυχόν και κάνουν καμία μεγάλη ζαβολιά και κρατήσουν τη μερίδα του λέοντος για τους εαυτούς τους!

Και τα δύο Κόμματα Εξουσίας διαθέτουν από μια… Σκιώδη Κυβέρνηση με Πρωθυπουργό το Γενικό Γραμματέα του Κόμματος. Είναι Οργανωμένοι με Κομπιούτερ, Λογιστήριο, απόλυτα έμπιστους Επόπτες (Σκιώδεις Υπουργούς), που παρακολουθούν όλους τους φανερούς Υπουργούς, διαθέτουν υπαλλήλους και, φυσικά, πλούσια και Οργανωμένα Αρχεία δεκαετιών, για να τους κρατάνε όλους από εκεί που γνωρίζετε! Μόνο δύο άτομα έχουν πρόσβαση σε αυτά τα στοιχεία! Δε χρειάζεται να σας πούμε ποιοι αποτελούν τα δύο αυτά άτομα! Κανένα άλλο Κομματικό Στέλεχος δε γνωρίζει απολύτως τίποτα για τα χρήματα που εισρέουν στο Κόμμα ή για τα Αρχεία του!

Αυτή η «Κομματική Νοοτροπία της Συμμορίας» έχει απλωθεί διάχυτα σε όλα τα επίπεδα του κρατικού Μηχανισμού. Σε Κυβέρνηση, Βουλή, Δικαστικό, Εκκλησιαστικό, Νομαρχίες, Δήμους, ΔΕΚΟ, σε όλους τους Οργανισμούς που ελέγχονται από την Κυβέρνηση, στα Επιμελητήρια, στα Συνδικαλιστικά Σωματεία, στους Συλλόγους, στα Σχολεία, στα Πανεπιστήμια, στις Αστικές Μη Κερδοσκοπικές Εταιρείες. Παντού! Τίποτα δε συμβαίνει στη χώρα μας αν δε βάλει το χεράκι της η εκάστοτε Κυβέρνηση με τις στρατιές των φίλων των Κομματικών Στελεχών των δύο Κομμάτων Εξουσίας! Ολόκληρη η Ελλάδα είναι Διάτρητη με την Κομματικοποίηση! Ένα απέραντο ποτιστήρι με μεγάλες και μικρές τρύπες, που ποτίζει ένα πολύ μεγάλο μέρος των Πολιτών! Το μαύρο χρήμα που διαρρέει από το επίσημο Κράτος προς τους Πολίτες και από τους Πολίτες που θέλουν να κάνουν τη δουλειά τους και που, φυσικά, αντέχουν να δώσουν το «Μπαξίσι» μετράει σε δισεκατομμύρια. Όλο αυτό το χρήμα επιστρέφει στην Οικονομία με την άνετη ζωή που κάνουν τα μέλη των δύο Συμμοριών και, φυσικά, την τονώνει και την αναζωογονεί με το άφθονο μετρητό χρήμα που κυκλοφορεί! Γι’ αυτό δεν έχουμε αισθανθεί καμία «Οικονομική Κρίση», εκτός από ορισμένους κλάδους.

Ας μην παραπονούμαστε, επομένως, αν είμαστε έξω από αυτό το παιχνίδι των αφορολόγητων καθαρών Κερδών, που τσεπώνονται χωρίς κανένα ρίσκο, χωρίς καμία επένδυση, γιατί στο κάτω κάτω της γραφής το χρήμα αυτό κυκλοφορεί στην Αγορά, ευνοεί την Οικονομία του Κράτους και λίγο «ξώφαλτσα» ευνοεί και την επιχειρησούλα μας! Το μόνο πράγμα που δεν ευνοεί είναι τα… Οικονομικά του Κράτους! Δε φορολογούν τους εαυτούς τους οι… Θεομπαίχτες, οι Βδέλλες του Κράτους! Τα θέλουν όλα «Cash»!

Από την άλλη πλευρά, αν αφαιρέσουμε το θυμό μας για τις απροκάλυπτες «Κλεψιές» τους, που μας ενοχλούν αφάνταστα, γιατί εμείς εργαζόμαστε σκληρά για το κάθε ευρώ που κερδίζουμε και πληρώνουμε δυσβάστακτους φόρους, ενώ οι «Μάγκες» τα τσεπώνουν καθαρά και αφορολόγητα, υπάρχει και ένα θετικό στοιχείο, το οποίο δεν μπορούμε να παραβλέπουμε! Το 60% του Λαού που ευνοείται προκλητικά από τα δύο Κόμματα Εξουσίας τα τελευταία 35 χρόνια… ευημερεί! Κανένα από τα δύο Κόμματα Εξουσίας δεν έπεσε ποτέ κάτω από το 30% του συνόλου των ψηφοφόρων! Αν υπολογίσουμε και ένα εκατομμύριο μικρομεσαίους και ελεύθερους επαγγελματίες που κερδίζουν άφθονο μαύρο χρήμα λόγω των συναλλαγών τους και με τους θεομπαίχτες, το χρήμα κυκλοφορεί άφθονο και ευνοεί το 80% των Πολιτών!

Αυτή η κυκλοφορία του Χρήματος είναι μοναδική σε Ευρώπη, Αμερική, Καναδά και Αυστραλία, γι’ αυτό την ονομάσαμε «Greeconomics»! Στο κάτω κάτω της γραφής αυτός δεν είναι ο απώτερος στόχος της Ελεύθερης Οικονομίας και του Καπιταλισμού; Η ευημερία του μεγαλύτερου ποσοστού ενός Λαού!

Γιατί γκρινιάζουμε λοιπόν; Να καλέσουμε τον Paul Grugman και άλλους διεθνείς Οικονομολόγους και να τους ζητήσουμε να μελετήσουν λίγο την περίπτωση της «Greeconomics»!

Σημείωση: Τώρα, όσον αφορά τις δημόσιες δηλώσεις του Πρωθυπουργού Κ. Καραμανλή, ο οποίος δηλώνει με έμφαση και στόμφο ότι δεν πιστεύει ότι οι Πολιτικοί Χρηματίζονται, τι άλλο θα περιμένατε να πει; Ότι χρηματίζονται! Έβαλε και τον Σημίτη μέσα στις δηλώσεις του για να συγκινήσει μερικούς οπαδούς του ΠΑΣΟΚ μήπως και τους κερδίσει. Όλοι οι Πολιτικοί Αρχηγοί μιλούσαν στους Οπαδούς τους για να τους συσπειρώσουν. Εμείς, οι Ακομμάτιστοι, οι σκληρά εργαζόμενοι, εγώ κι εσείς δηλαδή, δεν τους ενδιαφέρουμε!
Share on Google Plus

About kalimerisnikos

Author Details