Με μπλόκα σε πάνω από 10 σημεία της Εθνικής κορυφώνονται οι αγροτικές κινητοποιήσεις



Με μπλόκα σε περισσότερα από 10 σημεία κομβικά σημεία του εθνικού άξονα, τόσο στην ηπειρωτική Ελλάδα όσο και στην Κρήτη, κορυφώνονται σήμερα το μεσημέρι οι κινητοποιήσεις των συντονιστικών επιτροπών των αγροτών, που συνεδρίασαν χθες το απόγευμα στην Φθιώτιδα, προκειμένου να συντονίσουν τον αγώνα τους.

Αγρότες από τη Λάρισα, την Καρδίτσα, τα Τρίκαλα, τη Φθιώτιδα, τη Βοιωτία και την Αργολίδα εκτιμούν ότι οι αγροτικές κινητοποιήσεις, που ξεκινούν σήμερα θα είναι από τις μεγαλύτερες των τελευταίων χρόνων.

Όπως αποφασίστηκε, σήμερα το μεσημέρι τα τρακτέρ, που έχουν συγκεντρωθεί σε αρκετά κομβικά σημεία των νομών, θα κινηθούν με κατεύθυνση την εθνική οδό:

  • Οι αγρότες από τη Λιβαδειά και τον Ορχομενό, θα αποκλείσουν, το δρόμο στον κόμβο του Κάστρου της Βοιωτίας, στο ύψος του 110 χλμ της εθνικής οδού Αθηνών-Λαμίας.
  • Συνάδελφοί τους από τα χωριά της Φθιώτιδας και της Βοιωτίας θα κλείσουν την παλιά εθνική οδό ανάμεσα στη Δαύλεια και την Ελάτεια.
  • Μπλόκο στην εθνική οδό θα δημιουργήσουν οι αγρότες από τη Φθιώτιδα και το Δομοκό, στο ύψος της Αλαμάνας, στο 208 χλμ της Αθηνών-Λαμίας.
  • Αγρότες από την περιοχή των Λιβανάτων και της Αταλάντης αποφάσισαν να «στήσουν» το δικό τους μπλόκο, στο ύψος των Λιβανάτων, στο 146 χλμ της εθνικής οδού Αθηνών-Λαμίας.
  • Αγρότες από τα Τρίκαλα, την Καρδίτσα και τα Φάρσαλα θα ενωθούν με τους συναδέλφους τους από το νομό Μαγνησίας για να φτάσουν στις Μικροθήβες και να αποκλείσουν τον κόμβο.
  • Οι αγρότες από τη Λάρισα θα κινηθούν προς τα Τέμπη για να αποκλείσουν εκεί την εθνική οδό.

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε από τα μέλη των συντονιστικών επιτροπών στην εκπροσώπηση όλων των σημείων, όπου θα στηθούν μπλόκα με αγροτικά μηχανήματα, σε μια ενιαία συντονιστική επιτροπή με πανελλαδικό χαρακτήρα, η οποία θα συντονίζει το σύνολο των ενεργειών και θα αποτελεί το κατεξοχήν όργανο διαχείρισης των κινητοποιήσεων.

Στη Βόρεια Ελλάδα

Γενική... πρόβα δυναμικών κινητοποιήσεων έκαναν την Δευτέρα οι αγρότες της Μακεδονίας στέλνοντας μήνυμα στην κυβέρνηση ότι είναι αποφασισμένοι να προχωρήσουν μέχρι τα άκρα.

Έκλεισαν με τα γεωργικά τους μηχανήματα δρόμους σε τέσσερα διαφορετικά σημεία και από σήμερα δηλώνουν έτοιμοι να κλιμακώσουν ακόμη περισσότερο τον αγώνα τους.

Πρώτοι έκλεισαν δρόμο οι αγρότες του Νέστου Καβάλας. Βγήκαν με τα τρακτέρ τους στην παλιά εθνική οδό Θεσσαλονίκης - Αλεξανδρούπολης, στο ύψος της Χρυσούπολης και από τις 12 έως τη μία το μεσημέρι διέκοψαν την κυκλοφορία των οχημάτων.

Τη σκυτάλη πήραν οι αγρότες του Κιλκίς, οι οποίοι από τις 12:30 έως τις 14:30 απέκλεισαν την είσοδο της πόλης.

Στην Πέλλα, η εθνική οδός Θεσσαλονίκης - Φλώρινας παρέμεινε κλειστή από τις 14:00 έως τις 15:00 καθώς οι αγρότες των Γιαννιτσών είχαν τοποθετήσει τα τρακτέρ τους στην είσοδο της πόλης.

Σε ολιγόωρο αποκλεισμό του συνοριακού περάσματος Εξοχής προχώρησαν και οι αγρότες της Δράμας.

Στη Θεσσαλονίκη, οι αγρότες του κάμπου έχουν συγκεντρωθεί με τα τρακτέρ τους στον κόμβο της Χαλκηδόνας και μέχρι στιγμή τηρούν στάση αναμονής και δεν έκλεισαν τον δρόμο. Ωστόσο, αφήνουν ανοικτό το ενδεχόμενο να το πράξουν άμεσα.

Την ίδια στάση τηρούν και οι αγρότες της Χαλκιδικής, οι οποίοι έχουν παρατάξει τα τρακτέρ στο κόμβο της Τρίγλιας, στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης - Μουδανιών.

Δυναμική είσοδο στις κινητοποιήσεις αναμένεται να κάνουν οι Σερραίοι αγρότες, οι οποίοι θα συγκεντρωθούν και πιθανότατα θα κλείσουν τον κόμβο του Πετριτσίου, ο οποίος οδηγεί στη Βουλγαρία.

Σήμερα, οι αγρότες της Εορδαίας θα συνεδριάσουν προκειμένου να καθορίσουν το μέλλον και τη μορφή των κινητοποιήσεωντους, ενώ οι συνάδελφοί τους στη Ροδόπη προγραμματίζουν για την Τετάρτη τον αποκλεισμό και των δύο εισόδων της πόλης.

Σε ρυθμό κινητοποιήσεων και οι αγρότες του ακριτικού Έβρου, οι οποίοι έχουν ανακοινώσει ότι την Κυριακή θα προχωρήσουν στον αποκλεισμό των τελωνείων Ορμενίου και Κήπων.

Στην Κρήτη

Στα τρία «κόβουν» από σήμερα και άγνωστο μέχρι πότε την εθνική οδό Χανίων - Σητείας οι αγρότες της Κρήτης, που διαμαρτύρονται επειδή όλα τα αγροτικά προϊόντα είτε παραμένουν στα αζήτητα, είτε πωλούνται σε τιμές κάτω του κόστους παραγωγής.

Share on Google Plus

About kalimerisnikos

Author Details