Απο το Γραμματικό Καρδίτσας και σε όλο τον κόσμο γιορτάστηκε η Γιορτή της Γυναίκας

Εκδήλωση για την Ημέρα της Γυναίκας στο Λεοντάρι

Μια ωραία εκδήλωση για την Ημέρα της Γυναίκας έγινε το απόγευμα της Τρίτης 8 Μάρτη στο Λεοντάρι με πρωτοβουλία του Συλλόγου Γυναικών του πρώην Δήμου Ταμασίου.
Κατά τη διάρκειά της έγιναν ομιλίες για τη σημασία της Ημέρας αυτής, τη θέση της σύγχρονης Γυναίκας και την ανάγκη να αλλάξουν ακόμη πολλά, έτσι ώστε η Γυναίκα να βρεί στην κοινωνία τη θέση που της αναλογεί και της αξίζει για χειραφέτηση και ισοτιμία. Για την εκδήλωση θα βγεί αναλυτκή ανακοίνωση από τον Σύλλογο την οποία και θα δημοσιεύσουμε.(Αρης Ευθυμίου)



Και στο Δομοκό  ο Σύλλογος Φιλαρέτη...γιόρτασε την ημέρα της Γυναίκας




ΣΤΗΝ ΣΜΥΡΝΗ(IZMIR)  ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΠΟΡΕΙΑ ΚΑΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

Μια ομάδα γυναικών, που παρουσιάστηκαν ως μέλη της Πλατφόρμας Γυναικών της Σμύρνης, θέλησαν να πραγματοποιήσουν πορεία στην οδό των Μαρτύρων Κύπρου στο Αλσαντζάκ, με αφορμή την 8η Μαρτίου, Παγκόσμια Ημέρα της Εργαζόμενης Γυναίκας.

Γυναίκες που περπατούσαν με πανό φωνάζοντας συνθήματα συνάντησαν το οδοφράγμα της αστυνομίας μπροστά από το Πολιτιστικό Κέντρο Türkan Saylan. Όταν οι γυναίκες προσπάθησαν να διαπεράσουν το οδόφραγμα, ξέσπασε καυγάς.


Ενώ σημειώθηκε συμπλοκή σε ορισμένα σημεία, η αστυνομία σήκωσε το οδόφραγμα μετά την αύξηση της έντασης. Οι γυναίκες παρέλασαν με συνθήματα όπως «Ζήτω η 8η Μαρτίου, ζήτω ο αγώνας μας», «Η ζωή της γυναίκας είναι ελευθερία», «Δεν σιωπάμε, δεν φοβόμαστε, δεν υπακούμε», «Ο κόσμος θα ταρακουνούσε, αν μόνο οι γυναίκες ήταν ελεύθερες» και έκανε μια σύντομη δήλωση τύπου.






Πηγη:https://www.cumhuriyet.com.tr/turkiye/izmirde-8-mart-yuruyusunde-arbede-yasandi-kadinlar-direndi-polis-barikati-kalkti-1914208



Share on Google Plus

About kalimerisnikos

Author Details