Στο κυνήγι των υποψηφίων! Οι δυσκολίες των ψηφοδελτίων και τα νούμερα ανά δήμο (πίνακες)

 



Στο κυνήγι των υποψηφίων! Οι δυσκολίες των ψηφοδελτίων και τα νούμερα ανά δήμο (πίνακες)

πηγή:https://www.stereaeconomy.gr/

Πάνω από 1.500 άνθρωποι θα χρειαστούν για να στελεχωθούν τα ψηφοδέλτια των Δήμων στη Φθιώτιδα για τις επόμενες εκλογές και μάλιστα περισσότερες από 600 θα πρέπει να είναι γυναίκες. 

Μάλιστα το μέγεθος αυτό γίνεται εφιαλτικό αφού αφορά την ύπαρξη ενός και μόνο πλήρους συνδυασμού σε κάθε Δήμο.

Ωστόσο ακόμη και με τα ελάχιστα θα χρειαστούν 600 περίπου άνθρωποι για να στελεχώσουν από ένα ψηφοδέλτιο σε κάθε Δήμο από τους οποίους οι 230 περίπου θα πρέπει να είναι γυναίκες. Εκεί ακριβώς συγκλίνουν οι προβλέψεις της νέας νομοθεσίας για την συγκρότηση των ψηφοδελτίων και μάλιστα όλο αυτό το σενάριο γίνεται περισσότερο εφιαλτικό αν υπολογίσουμε και τα επιμέρους ζητήματα αποκλεισμών τα οποία θέτει ο εκλογικός νόμος, όπως για παράδειγμα το όριο 3%. 

Όλα αυτά οδηγούν μαθηματικά στο συμπέρασμα ότι πολύ δύσκολα αναμένεται να συγκροτηθούν πολλοί συνδυασμοί σε κάθε Δήμο καθώς τα ίδια τα μεγέθη γίνονται εφιαλτικά, καθώς ακόμη και κινήσεις ή κόμματα τα οποία μέχρι τώρα παραδοσιακά συγκροτούσαν ψηφοδέλτιο δεν αποκλείεται είτε να επιδιώξουν ευρύτερες συνεργασίες είτε να μην κατεβάσουν ψηφοδέλτια.


Στον Δήμο Δομοκού

Στο Δομοκό γίνονται περισσότερο εφιαλτικά τα συγκεκριμένα θέματα αφού απαιτούνται για πλήρη σύνθεση ψηφοδελτίων 229 άνθρωποι από τους οποίους 92 θα πρέπει να είναι γυναίκες για τη συγκρότηση του ψηφοδελτίου.






Συγχρόνως σε ότι αφορά τα ελάχιστα επίπεδα και εκεί είναι ιδιαίτερα αυξημένα αφού χρειάζονται 85 άνθρωποι για να συγκροτήσουν το ψηφοδέλτιο από τους οποίους οι 34 θα πρέπει να είναι γυναίκες, κάνοντας βεβαίως αυτό το εγχείρημα ιδιαίτερα δύσκολο.
Αν σκεφτούμε και την κατανομή που πρέπει να γίνει σε δημοτικές ενότητες που είναι και εκλογικές περιφέρειες για το δημοτικό συμβούλιο γίνεται σαφές ότι πλέον οι δυσκολίες για τη συγκρότησή του δείχνουν να είναι τεράστιες κάνοντας αυτό το εγχείρημα απολύτως δύσκολο και το κυριότερο να είναι πολλοί εκείνοι οι οποίοι σκέφτονται τελικά πως θα μπορέσουν να συγκροτήσουν ψηφοδέλτια αφού πρέπει να έχουν εκπροσώπηση στο 80% των τοπικών κοινοτήτων πράγμα το οποίο δείχνει να είναι δύσκολο έως ακατόρθωτο σε κάποιες περιπτώσεις.

δείτε όλο τό άρθρο και όλους τους Δήμους στην Φθιώτιδα ΕΔΩ!

Share on Google Plus

About kalimerisnikos

Author Details