ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ

Σας προσκαλούμε στην εκδήλωση με θέμα : «Προφορική Ιστορία και Παρελθόν. Μνήμες και αφηγήσεις ζωής της 2ης γενιάς προσφύγων Ανατολικής Ρωμυλίας στο Νέο Μοναστήρι Δομοκού» που θα διεξαχθεί τη Δευτέρα 09 Απριλίου 2018 και ώρα 18:00 στην αίθουσα εκδηλώσεων του πρώην Δημαρχείου Θεσσαλιώτιδος στο Νέο Μοναστήρι.
Η εκδήλωση πραγματοποιείται κατόπιν έρευνας που διενεργήθηκε από την ερευνητική ομάδα Προφορικής Ιστορίας – Ελένη Μούτσιου (Ιστορικός), Μαριάνα Κουρσάρη (Κοινωνική Ανθρωπολόγος) και Μαρία Διαμαντή (Ιστορικός) και αφορούσε τις προσωπικές μαρτυρίες από την παιδική ηλικία της 2ης γενιάς προσφύγων. Στην ανωτέρω έρευνα εκπονήθηκαν συνεντεύξεις από ντόπιους, οι οποίοι φανέρωσαν πτυχές από την καθημερινότητά τους στο παλιοχώρι καθώς και της ζωής τους μετά το σεισμό και τη μετεγκατάστασή τους στη σημερινή τοποθεσία του Νέου Μοναστηρίου.
Η εν λόγω εκδήλωση πραγματοποιείται με τη συνδρομή του Πολιτιστικού και Αθλητικού Οργανισμού του Δήμου Δομοκού και του Επιμορφωτικού Συλλόγου "Ανατολική Ρωμυλία" Νέου Μοναστηρίου.
Επιπλεόν, στην εκδήλωση θα παρουσιαστούν παραδοσιακά τραγούδια από τη νεοσύστατη χορωδία του χωριού, με τη συμβολή και των κάτωθι μουσικών: Γεώργιου Λουλακούδη, Γεώργιου Δεληγιάννη, Στέφανου Στεφούδη και Πέτρου Βουβαλούδη.
Στο τέλος του προγράμματος, θα απονεμηθούν αναμνηστικά καθώς και οπτικοακουστικό υλικό στους συμμετέχοντες - αφηγητές της έρευνας και στη συνέχεια θα ακολουθήσει γλέντι σε τοπική ταβέρνα του χωριού.
Η παρουσία σας θα μας τιμήσει ιδιαίτερα.
Σημειώνεται ότι οι αφηγητές επελέγησαν τυχαία και είναι οι κάτωθι:
1. Βουβαλούδης Πέτρος
2. Βουλκούδης Γεώργιος και Παγώνα
3. Γιαντσίδου Ελένη
4. Γιαντσίδου Κυριακή
5. Γκανίδης Ιωάννης και Παγώνα
6. Δημούδη Ελένη
7. Δημτσίδου Καλλιόπη
8. Δουλούδης Θεοχάρης
9. Ζαμηλούδη Καλλιόπη
10. Ζηλίδης Χρήστος και Δέσποινα
11. Ζητούδη Δήμητρα
12. Καλημέρης Κωνσταντίνος και Αρετή
13. Καμηλούδη Χρυσούλα
14. Κεραμιδάς Βασίλης
15. Λουλακούδη Δέσποινα
16. Μπουτσικούδη Μαρία και Χρήστος
17. Νατούδης Θεόδωρος και Αγγελική
18. Στεφούδη Αρχοντική
19. Στουγιαννούδης Πέτρος και Δέσποινα
20. Τελούδη Άννα
21. Τσιακαρίδου Δέσποινα
Προσκλήσεις θα μοιραστούν τις επόμενες ημέρες.
Η παρουσία μας και το χειροκρότημά μας θα αποτελέσει ένα μικρό φόρο τιμής για αυτούς τους ανθρώπους που με τόσες δυσκολίες κατάφεραν όχι μόνο να επιβιώσουν αλλά και να διατηρήσουν ανέπαφη την πολιτισμική μας ταυτότητα.
Share on Google Plus

About kalimerisnikos

Author Details