ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΝΕΟΥ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΟΥ

Στο εμβληματικό Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας στην Κηφισιά, το Σάββατο 10 Μαρτίου 2018, έγινε η βράβευση των σχολικών μονάδων στο πλαίσιο του Διεθνούς Δικτύου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης «Μαθαίνω για τα Δάση» του οποίου είναι εθνικός χειριστής είναι η Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης, ενώ το συντονισμό έχει η Β’ Δ/νση Πρωτοβάθμιας Αθήνας .
Μέσα σε ένα κλίμα χαράς και ενθουσιασμού, η Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης βράβευσε  57 σχολικές μονάδες από όλη την  Ελλάδα. Το βραβείο που δόθηκε, ήταν ένα σακίδιο με εργαλεία χρήσιμα για τις δραστηριότητες που πραγματοποιούν  στο δάσος, ακολουθώντας το σύνθημα του δικτύου «Πηγαίνω στο δάσος και μαθαίνω από αυτό γι αυτό».
Το καλωσόρισμα εκ μέρους του Μουσείου Γουλανδρή έκανε η κ. Φαλή Βογιατζάκη, μέλος του Δ.Σ. η οποία αναφέρθηκε στις χρόνιες σχέσεις που συνδέουν το Μουσείο και την Εταιρία, ενώ οΠρόεδρος της ΕΕΠΦ κ. Νίκος Πέτρου και μέλος του Δ.Σ. του FEE  με αρμοδιότητα στο δίκτυο «Learning about forests», τόνισε τη μεγάλη σημασία της συμμετοχής των μαθητών  στην παγκόσμια οικογένεια του δικτύου μαζί με χιλιάδες μαθητές από όλη τη γη συμβάλλοντας στην προστασία των δασών. Τα συγχαρητήριά του όμως  έστειλε από τη Δανία ο διεθνής Συντονιστής κ.Βarry McGonigal  μέσα από ένα βίντεο στα ελληνικά. Η Γενική Γραμματέας της ΕΕΠΦ κ. Αλέξια Νικηφοράκη με ιδιαίτερη συγκίνηση μίλησε για την ιστορία του Κέντρου ΓΑΙΑ, καθώς συνέβαλε πολύ στη δημιουργία του με την προσφορά της σε αυτό για 12 συνεχή έτη. Η Αντιπρόεδρος του δικτύου κ. Σοφία Καινούργιου παρουσίασε τη Συντονιστική Επιτροπή που αξιολόγησε και βράβευσε τις εργασίες των σχολείων, ενώ ο Πρόεδρος του δικτύου κ. Δημήτρης Γκότζος αναφέρθηκε στη φιλοσοφία και τις δράσεις του δικτύου.
Η Ομάδα Τέχνης «Πάροδος» με συντονιστή τον κ. Ηλία Πίτσικα με τη μουσική και τα τραγούδια της ξεσήκωσε μικρούς και μεγάλους που χειροκροτούσαν ασταμάτητα. Το αμφιθέατρο «Άγγελος Γουλανδρής» γέμισε με μαθητές και εκπαιδευτικούς από όλη την Ελλάδα: από το Βόλο, τη Χίο, την Κάρπαθο, την Κρήτη, το Κιλκίς, το Νέο Μοναστήρι Δομοκού, την Ιστιαία Εύβοιας, τη Ρόδο, την Ηλεία, το Λέχαιο Κορινθίας, την Ξάνθη και πολλά σχολεία της Αττικής.
Τα δρώμενα που παρουσιάστηκαν από μαθητές των Νηπιαγωγείων και των Δημοτικών Σχολείων κέρδισαν το ακροατήριο με την πρωτοτυπία και τον προβληματισμό τους για την προστασία των δασών που έστειλαν.
Η στιγμή της βράβευσης γέμισε με χαρά μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς.  Η πετυχημένη αυτή διοργάνωση έληξε με την προβολή της «Σφαίρας»  στην είσοδο του Μουσείου.
Φωτογραφίες Εκδήλωσης
Share on Google Plus

About kalimerisnikos

Author Details