Εγκαινιάστηκε την Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου στον Πύργο Δεληδημητρίου η αίθουσα Κέντρου Ημέρας για Άτομα με ειδικές ανάγκες, που ως στόχο την καθημερινή βελτίωση της ζωής τους. Αρχικά πραγματοποιήθηκε ο καθιερωμένος αγιασμός από τον π.Βασίλη.
Η πρόεδρος ΔΗΚΕΦΑ κα. Παναγιωτοπούλου, ανέφερε ότι το Κέντρο Ημέρας αποτελεί καινοτόμο πρόγραμμα, που έχει ως στόχο την προώθηση της αυτονομίας και της κοινωνικής ένταξης ατόμων με ειδικές ανάγκες και τη βελτίωση της ποιότητας  ζωής αυτών και των οικογενειών τους. Αφορά νεαρά άτομα που διαμένουν στην ευρύτερη περιοχή των Φαρσάλων. Το κέντρο ημέρας έχει αναλάβει διεπιστημονική ομάδα αποτελούμενη από ψυχολόγο, ειδική παιδαγωγό, λογοθεραπεύτρια, εργοθεραπεύτρια γυμνάστρια ειδικής αγωγής και μουσικοθεραπεύτρια.
Στο Δήμο το τρέχον έτος πραγματοποιήθηκαν, για πρώτη φορά, σεμινάρια για ΑΜΕΑ, με μεγάλη επιτυχία και είχαν ως θέματα την Μαγειρική και την Κηπουρική – Κηποτεχνία.
Παράλληλα έγινε η απονομή των Βεβαιώσεων των Σεμιναρίων Επαγγελματικής Κατάρτισης του έτους 2017.
Άρης Καραχάλιος (Δήμαρχος): «Η διεξαγωγή των σεμιναρίων και η συμμετοχή των παιδιών σε περίπτερο στην εμποροπανήγυρης του Αυγούστου μας  έδειξε την αναγκαιότητα να δημιουργήσουμε μια βάση ενασχόλησης αυτών των παιδιών, σε ένα κομμάτι του φιλόξενου πύργου Δεληδημητρίου. Ας γίνει αυτός ο μικρός χώρος μια ζεστή αγκαλιά για τα παιδιά και τους γονείς.»
Κατερίνα Φίλη (υπεύθυνη προγράμματος): «Ξεκινήσαμε την ιδέα εδώ και πολύ καιρό να γίνουν κέντρα ανά την Ελλάδα, ο Δήμος Φαρσάλων ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα μας για να υλοποιηθεί το πρόγραμμα και στα Φάρσαλα και να ανοίξει τους χώρους τους για αυτά τα παιδιά ώστε να ατενίζουν το μέλλον πιο αισιόδοξα και να γίνουν ενεργοί πολίτες. Συγχαίρω τον Δήμο Φαρσάλων για αυτή την πρωτοβουλία.»
Εκπρόσωπος γονέων: «Ευχαριστούμε τον Δήμο Φαρσάλων για αυτή την πρωτοβουλία που αγκαλιάζει τα παιδιά μας.»
Δημήτρης Μπαμπανίκας (αντιδήμαρχος): «Να ευχηθώ οτι καλύτερο για αυτή την αρχή, καθώς τυγχάνω και εκπαιδευτικός της ειδικής αγωγής πρόκειται για παιδιά με δεξιότητες και όχι με αναπηρία. Είναι κατι που έλειπε από την επαρχία μας, αξίζουν συγχαρητήρια στους συντελεστές.»
Κώστας Δερλός (Πρόεδρος ΟΠΑΚΠΑ): «Έχω υπηρετήσει την ειδική αγωγή 26χρονια, η δουλειά που γίνεται είναι ιδιαίτερη καθώς οι δημόσιες δομές κάποια στιγμή σταματούν και στην πόλη μας υπάρχει ειδικό σχολείο όπου είναι μέχρι την ηλικία των 15 ετών, όποτε είναι κάτι πολύ σημαντικό καθώς αντικρίζω εδώ παλιούς μου μαθητές.»
Στα εγκαίνια παρευρέθηκαν επίσης οι δημοτικοί σύμβουλοι Γιαχνής, Γκατζόγιας, Τριανταφύλλου, Κατσιαούνης, Παπαγεωργίου, καθώς και γονείς των παιδιών.