Εκδήλωση τιμής και μνήμης για τον Νάκο Μπελλή στην πλατεία της Ομβριακής Δομοκού

Εκδήλωση τιμής και μνήμης για τον Νάκο Μπελλή στην πλατεία της Ομβριακής Δομοκού

Πλήθος κόσμου, με τη νεολαία να έχει τον πρώτο λόγο, κατέκλυσε το απόγευμα του Σαββάτου την πλατεία της Ομβριακής Δομοκού, μετατρέποντας την εκδήλωση, που διοργάνωσε η ΤΕ Φθιώτιδας του ΚΚΕ για να αποτίσει φόρο τιμής στον Νάκο Μπελλή, έναν από τους θρύλους του ΕΛΑΣ και του ΔΣΕ, σε ένα από τα σημαντικότερα πολιτικά, αλλά και πολιτιστικά γεγονότα της περιοχής.
Στην εκδήλωση παραβρέθηκε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, ο οποίος έκανε τα αποκαλυπτήρια της τιμητικής μαρμάρινης πλάκας για τον Νάκο Μπελλή και τους συντρόφους του.
Το μεγάλο πλακάτ με τη φράση: «Τιμάμε και διδασκόμαστε από τους αλύγιστους της ταξικής πάλης. Συνεχίζουμε στα χνάρια τους» έδινε το στίγμα, το οποίο συμπληρωνόταν από τα απανωτά συνθήματα που βροντοφώναζε η νεολαία «οι μαχητές της Ρούμελης δεν λύγισαν ποτέ δόξα και τιμή στον ΔΣΕ», «ένας αιώνας αγώνας και θυσία το ΚΚΕ στην πρωτοπορία».
Το μεγάλο ενδιαφέρον των συγκεντρωμένων προκάλεσε η έκθεση που λειτουργούσε στο χώρο με στοιχεία από το βιογραφικό και φωτογραφίες από τη ζωή και τη δράση του αγωνιστή, κομμουνιστή στον ΕΛΑΣ και στον ΔΣΕ, αλλά και η έκθεση βιβλίου, στην οποία παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το βιβλίο με τίτλο: «Εγώ είμαι ο Νάκος ο Μπελλής, καμάρι της Ομβριακής. Νάκος Μπελλής Λαϊκός αγωνιστής, Καπετάνιος του ΕΛΑΣ, Ταγματάρχης του ΔΣΕ» (έκδοση της Σύγχρονης Εποχής), το οποίο ετοίμασε η Τομεακή Επιτροπή Φθιώτιδας του ΚΚΕ και οι Κομματικές Οργανώσεις του δήμου Δομοκού μετά από συστηματική έρευνα και καταγραφή. Ήταν ενδεικτικό ότι πριν ακόμα προλάβει το βιβλίο να «βγει» από τις κούτες είχαν «φύγει» πάνω από 100 αντίτυπα.
Το «άνοιγμα» της εκδήλωσης έκανε ο Αντώνης Αλεξός, μέλος του Γραφείου της ΤΕ Φθιώτιδας του Κόμματος. Ακολούθησε βιογραφική ανασκόπηση από τον Χρήστο Νιάνιο. Κεντρικός ομιλητής ήταν ο Κώστας Μπασδέκης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.
Ακόμα διαβάστηκε μήνυμα που απέστειλε ο Ανέστης Μπελλής, γιος του Νάκου, ο οποίος δεν κατάφερε να παραβρεθεί στην εκδήλωση για λόγους υγείας, αλλά και μήνυμα του διευθυντή του Γυμνασίου Ομβριακής,Δημήτρη Κυριόπουλου.
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ακόμα αντιπροσωπεία της Κεντρικής Διοίκησης ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ και ο δήμαρχος Δομοκού, Δημήτρης Τζιαχρήστας. Ξεχωριστό στιγμιότυπο ήταν η παρουσίαση από λαϊκό συγκρότημα της νέας μελοποίησης του δημοτικού τραγουδιού με τον τίτλο «εγώ είμαι ο Νάκος ο Μπελλής, καμάρι της Ομβριακής».
ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ!
Share on Google Plus

About kalimerisnikos

Author Details