Τρίκαλα Ημαθίας: Χάρμα οφθαλμών το 20ο αντάμωμα Μοναστηριωτών. – Βίντεο-φωτό

Τρίκαλα Ημαθίας: Χάρμα οφθαλμών το 20ο αντάμωμα Μοναστηριωτών. – Βίντεο-φωτό

Ο Πολιτιστικός και Λαογραφικός Σύλλογος Τρικάλων « Ανατολική Ρωμυλία» διοργάνωσε με απόλυτη επιτυχία το βράδυ του Σαββάτου 2 Σεπτεμβρίου 2017, το 20ο Πανελλήνιο Αντάμωμα Μοναστηριωτών Ανατολικής Ρωμυλίας, που αποτελεί μια τεράστια γιορτή αφιερωμένη στην κοινή καταγωγή, έθιμα και παραδόσεις όλων των Μοναστηριωτών.

Ρεπορτάζ: Αγαθούλα Γεωργιάδου
Οι πανέμορφες παραδοσιακές στολές, οι ξεχωριστοί χοροί, η λεβεντιά και η χάρη των χορευτών και φυσικά οι ήχοι της γκάιντας ήταν τα στοιχεία που συνέθεσαν το σκηνικό της υπέροχης βραδιάς. Πράγματι χάρμα οφθαλμών για όλους του παρευρισκομένους που χωρίς υπερβολή πλημμύρισαν τον αύλειο χώρο του Δημοτικού Σχολείου Τρικάλων.
Συμμετείχαν οι Σύλλογοι από τα χωριά Νέο Μοναστήρι, Μεγάλο Μοναστήρι, Μικρό Μοναστήρι, Παλιά Πέλλα και Τρίκαλα Ημαθίας.
Ξεχωριστό ενδιαφέρον είχε η εντυπωσιακή είσοδος των πολιτιστικών συλλόγων που παρέλαυναν μέσα από το κοινό και αργότερα οι χορευτές και χορεύτριες που βρέθηκαν όλοι μαζί να χορεύουν στην πίστα δημιουργώντας ένα τεράστιο ημικύκλιο…Μια ομορφιά..
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι δημοτικοί σύμβουλοι κ. Γιάννης Κιρκιλιανίδης και κ. Μόσχος Κυτούδης και η Πρόεδρος της Τ.Κ. Τρικάλων κ. Μαρία Παπαϊωαννίδου.
Δείτε το πλούσιο ρεπορτάζ που ακολουθεί:

Δείτε το βίντεο:

Φωτό:

Share on Google Plus

About kalimerisnikos

Author Details