«Οι Σοφάδες τιμούνται και τιμούν τα παιδιά τους»

Στους Σοφαδίτες που διακρίθηκαν στα Γράμματα και τις Τέχνες είναι αφιερωμένες οι φετινές ετήσιες εκδηλώσεις του Μορφωτικού Συλλόγου Σοφάδων με τίτλο: " Οι Σοφάδες τιμούνται και τιμούν τα παιδιά τους" .

Μέσα από το πνευματικό έργο καταξιωμένων δημιουργών και επιστημόνων αναδεικνύονται σημαντικές πτυχές της πνευματικής και πολιτιστικής κίνησης τόσο της πόλης, όσο και της ευρύτερης περιοχής και διαφαίνεται η σημαντική θέση που αυτή κατείχε στα εκπαιδευτικά δρώμενα του 19ου και του 20ου αιώνα συμβάλλοντας στη δημιουργία ενός σπουδαίου επαρχιακού κέντρου ως στις μέρες μας. Μέσα από αφηγήσεις και προβολές ξεδιπλώνεται το έργο λογοτεχνών, μουσικών, ηθοποιών, αλλά και λογίων , ερευνητών, Πανεπιστημιακών δασκάλων που " εκομισαν εις την Τέχνην" παραφράζοντας τον Καβάφη.
Στο κύριο μέρος των εκδηλώσεων συμπράττουν τα μουσικοχορευτικά σύνολα του Συλλόγου σε τραγούδια και χορούς της Κρήτης, της Χίου, της Αρτάκης Κυζικου, της Ικαρίας, των Δωδεκανήσων, της Σμύρνης, της Δυτικής Θράκης , της Ανατολικής Ρωμυλίας, καθώς και του τόπου μας.
sofades afisaΟι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται την Πέμπτη 15 και την Παρασκευή 16 Ιουνίου στις 9 μ.μ. στην Κεντρική Πλατεία Σοφάδων, ενώ το Σάββατο 17 Ιουνίου στις 8 μ.μ. η βραδιά θα είναι " για τα παιδιά" , μια όμορφη συνάντηση παιδικών χορευτικών τμημάτων από τους Συλλόγους: " Χορευτικός Όμιλος Καραγκούνα Καρδίτσας", Κέντρο Λαογραφίας " Έν χορώ", " Πολιτιστικός Σύλλογος Μάρκου", " Πολιτιστικός Σύλλογος Ιτέας", " Μορφωτικός Σύλλογος Γοργοβιτων", " Μορφωτικός Σύλλογος Αχλαδιάς" τους οποίους θα υποδεχτούν τα παιδιά του Μορφωτικού Συλλόγου σοφάδων. Νωρίτερα , στις 7.30 και με τη συνοδεία καταξιωμένων μουσικών όλα τα παιδιά θα περπατήσουν στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.
Τη συνολική επιμέλεια των παραστάσεων έχει η χοροδιδάσκαλος Κική Μαυρουδή. Την προετοιμασία του τμήματος Latin και Zumba είχε η Βάσω Κουτσιαρίδα. Να σημειωθεί ότι στις 14 Ιουνίου στο χώρο του Εικαστικού Εργαστηρίου πραγματοποιείται σε εορταστικό κλίμα η ετήσια έκθεση με έργα των μαθητών του και με υπεύθυνη τη ζωγράφο Αλέκα Κουκόσια. Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων θα βραβευθούν για τη διάκριση τους στους Αγώνες Λόγου που διοργανώνει το Κολλέγιο Ανατόλια οι μαθητές του Γυμνασίου και του Λυκείου Σοφάδων που συμμετείχαν σε αυτούς.
ΠΗΓΗ: http://karditsapress.gr/  e-max.it: your social media marketing partnerΠΗ
Share on Google Plus

About kalimerisnikos

Author Details