Αλληλεγγύη στην απεργία πείνας των Κούρδων πολιτικών κρατουμένων στις φυλακές της Τουρκίας

Αλληλεγγύη στην απεργία πείνας των Κούρδων πολιτικών κρατουμένων στις φυλακές της Τουρκίας

Στην απεργία πείνας που ξεκίνησε στις φυλακές της Τουρκίας στις 15 Φεβρουαρίου και έχει συμπληρώσει 59 ημέρες συμμετέχουν 219 πολιτικοί κρατούμενοι εκ των οποίων 38 ειναι γυναίκες. Οι κρατούμενοι ζητούν τον τερματισμό, της απομόνωσης που επιβλήθηκε στον Κούρδο ηγέτη του ΡΚΚ Αμπντουλάχ Οτσαλάν, τον τερματισμό των παραβιάσεων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στις φυλακές, τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων κατά τη διάρκεια της κατάστασης έκτακτης ανάγκης και του αποκλεισμού και του πολέμου κατά των Κουρδικών πόλεων.
Το Σάββατο 15/4/2017 και ώρα 17.00 θα πραγματοποιηθεί πορεία αλληλεγγύης από το Σύνταγμα προς την τουρκική πρεσβεία
 Αλληλεγγύη στην απεργία πείνας των Κούρδων πολιτικών κρατουμένων στις φυλακές της Τουρκίας.
Το σκίτσο γράφει «berxwedan jiyane» στα κουρδικά σημαίνει «η αντίσταση είναι ζωή !»
Στην απεργία πείνας που ξεκίνησε στις φυλακές της Τουρκίας στις 15 Φεβρουαρίου και έχει συμπληρώσει 59 ημέρες συμμετέχουν 219 πολιτικοί κρατούμενοι εκ των οποίων οι 38 ειναι γυναίκες. Οι κρατούμενοι ζητούν τον τερματισμό, της απομόνωσης που επιβλήθηκε στον Κούρδο ηγέτη του ΡΚΚ Αμπντουλάχ Οτσαλάν, τον τερματισμό των παραβιάσεων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στις φυλακές, τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων κατά τη διάρκεια της κατάστασης έκτακτης ανάγκης και του αποκλεισμού και του πολέμου κατά των Κουρδικών πόλεων.
.........................................................................................................................
Όπως γνωρίζετε, αυτή τη στιγμή πραγματοποιούνται απεργίες πείνας σε πολλές τουρκικές φυλακές για τα δικαιώματα των φυλακισμένων και τα ανθρώπινα δικαιώματα των λαών της Τουρκίας και του Κουρδιστάν και την άρση της παράνομης απομόνωσης που έχει επιβληθεί στον ηγέτη του κουρδικού λαού Αμπντουλάχ Οτζαλάν.
Εμείς, σε ένδειξη συμπαράστασης και διαμαρτυρίας απέναντι στην φασιστική κυβέρνηση του Ερντογάν θα πραγματοποιήσουμε απεργία πείνας και συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στην Πλατεία Συντάγματος.
Από την Τετάρτη 12 Απριλίου στις 10 π.μ. έως τις 9 μ.μ. και κάθε μέρα (μέχρι και το Σάββατο 15 Απριλίου) οι συμμετέχοντες στην απεργία πείνας καθώς και Κούρδοι και δημοκράτες που ζουν στην Αθήνα θα βρίσκονται στην Πλατεία Συντάγματος.
Η καμπάνια διαμαρτυρίας μας θα ολοκληρωθεί το Σάββατο 15 Απριλίου στις 5 μ.μ. με πορεία στην τουρκική πρεσβεία.
Καλούμε όλους και όλες να στηρίξουν τον Αγώνα μας.
Με εκτίμηση,
Πολιτιστικό Κέντρο του Κουρδιστάν
Share on Google Plus

About kalimerisnikos

Author Details