Τράπεζες: 10.000 απολύσεις - 500 λουκέτα σε υποκαταστήματα

Από το newsit

Σοκ στις ελληνικές τράπεζες. Έρχονται λουκέτα καταστημάτων. Ο SSM ο νέος απόλυτος άρχων του ευρωπαϊκού τραπεζικού συστήματος (η αρμόδια διεύθυνση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας που έχει την εποπτεία των τραπεζών στην Ευρωζώνη) πιέζει τις ελληνικές τράπεζες να κλείσουν καταστήματα και συνεπώς να μειώσουν το προσωπικό τους.
Σύμφωνα με απόλυτα έγκυρες πληροφορίες του newsit.gr η πίεση που ασκείται είναι να μπει λουκέτο στο 15% ως 20% των καταστημάτων που έχουν οι ελληνικές τράπεζες στην Ελλάδα και να μειώσουν τον αριθμό των υπαλλήλων τους είτε με απολύσεις, είτε με εθελούσιες εξόδους.
Με αυτό τον τρόπο, λένε οι εξ Φρανκφούρτης νέοι αφέντες του τραπεζικού συστήματος, θα περιοριστούν τα λειτουργικά κόστη, μεταξύ αυτών και η μισθοδοσία και έτσι οι τράπεζες θα μπορέσουν να παρουσιάσουν καλύτερη εικόνα οικονομικά και πιο ισχυρά αποτελέσματα.
Οι πληροφορίες αναφέρουν πως την άποψη αυτή ασπάζονται και οι ξένοι μέτοχοι των τραπεζών.
Προς το παρόν οι διοικήσεις των τραπεζών αντιστέκονται και προσπαθούν να καθυστερήσουν τη λήψη και εφαρμογή αποφάσεων για μείωση καταστημάτων και προσωπικού, γιατί ουσιαστικά μιλάμε για μέτρα που θίγουν το ένα έκτο ή το ένα πέμπτο του προσωπικού, πράγμα που δύσκολα μπορεί να αποδεχθεί η ελληνική κοινωνία και η κυβέρνηση, η οποία σημειωτέον έχει μεγάλα ποσοστά στις τράπεζες και σε ορισμένες είναι ο μεγαλύτερος μέτοχος.
Για να έχουμε μία εικόνα για ποιο πράγμα μιλάμε θα αναφέρουμε τα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας ο αριθμός των τραπεζικών καταστημάτων στην Ελλάδα στο τέλος του 2015 ανερχόταν σε 2.543 έναντι 2.688 το 2014 και 3.847 το 2011.
Share on Google Plus

About kalimerisnikos

Author Details