Τέλος στη δράση δυο επικίνδυνων ληστών. Πιάστηκαν με κλεμμένο αμάξι στον Δομοκό

απο το star Λαμίας.

Στα χέρια της αστυνομίας βρίσκονται τις τελευταίες ώρες δυο Αλβανοί, που είχαν διαπράξει σωρεία διαρρήξεων σε σπίτια και κλοπές αυτοκινήτων σε όλη τη χώρα και στη Φθιώτιδα. Εντοπίστηκαν να κινούνται στην περιοχή του Δομοκού, με αυτοκίνητο που είχαν κλέψει από τα Γρεβενά.

Σε βάρος τους εκκρεμούσαν 11 εντάλματα σύλληψης, για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, διάπραξη ληστειών, διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών, εκβίαση και άλλα σοβαρά αδικήματα.
Εξιχνιάσθηκαν συνολικά 11 κλοπές – διαρρήξεις (τετελεσμένες και σε απόπειρα), σε σπίτια και καταστήματα, καθώς και 9 κλοπές οχημάτων, οι οποίες διαπράχθηκαν από τις αρχές Μαΐου 2016.
Οι δράστες επέλεγαν συνήθως απομακρυσμένες περιοχές, προκειμένου να μη γίνονται άμεσα αντιληπτοί, ενώ όσο αφορά στις μετακινήσεις τους, χρησιμοποιούσαν αποκλειστικά τα οχήματα που έκλεβαν.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΑΣΤΝΟΜΙΑΣ
Από το Τμήμα Ασφαλείας Λαμίας, σε συνεργασία με αστυνομικούς των Αστυνομικών Τμημάτων Δομοκού και Λαμίας, συνελήφθησαν προχθές (24-12-2016) το μεσημέρι, στην περιοχή του Δομοκού Φθιώτιδας, δύο (2) υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 34 & 35 ετών, οι οποίοι είχαν διαπράξει μεγάλο αριθμό κλοπών – διαρρήξεων και κλοπών τροχοφόρων.
Σε βάρος των συλληφθέντων εκκρεμούσαν σωρεία καταδιωκτικών εγγράφων (Εντάλματα σύλληψης, Αποφάσεις κ.α.), για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, διάπραξη ληστειών, διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών, εκβίαση και άλλα σοβαρά αδικήματα.
Συγκεκριμένα, σε βάρος του 34χρονου, ο οποίος έχει απασχολήσει κατ’ επανάληψη τις Διωκτικές Αρχές, εκκρεμούσαν:
• (10) Εντάλματα σύλληψης για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και διάπραξη ληστειών και διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών,
• (3) Αποφάσεις για παραβάσεις νομοθεσίας περί όπλων, διάπραξη κλοπής και οφειλές προς το Δημόσιο,
• (2) Εντάλματα βίαιης προσαγωγής για παραβάσεις νομοθεσίας περί όπλων, απρόκλητη σωματική βλάβη και φθορά ξένης ιδιοκτησίας, καθώς και
• (5) Διατάξεις Προέδρων Εφετών της Επικράτειας.
Επιπλέον, σε βάρος του 35χρονου εκκρεμούσαν Ένταλμα σύλληψης του Α’ Ανακριτή Αθηνών για διάπραξη ληστείας και εκβίαση, καθώς και Διάταξη του Προέδρου Εφετών Αθηνών.
Ειδικότερα, κατόπιν κατάλληλης αξιοποίησης – αξιολόγησης στοιχείων, οι αστυνομικοί οργάνωσαν επιχείρηση, κατά την οποία εντόπισαν τους δράστες να κινούνται στην Παλαιά Εθνική Οδό Λαμίας – Λάρισας, με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, το οποίο είχε αφαιρεθεί πριν από δύο ημέρες από τη Σαμαρίνα Γρεβενών.
Από την πολύμηνη και μεθοδική έρευνα που διεξήγαγε το Τμήμα Ασφαλείας Λαμίας, σε συνεργασία με αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Σπερχειάδας Φθιώτιδας, στο πλαίσιο της οποίας αξιοποιήθηκαν όλα τα στοιχεία και δεδομένα που προέκυψαν από την προανακριτική διαδικασία, προέκυψε ότι οι δράστες, από τον Μάιο του 2016, διέπραξαν (11) κλοπές – διαρρήξεις, εκ των οποίων δύο απόπειρες, σε οικίες, ξενώνα και διάφορα καταστήματα, καθώς και (9) κλοπές τροχοφόρων.
Όσον αφορά στη μεθοδολογία δράσης τους (modus operandi), οι συλληφθέντες επέλεγαν κυρίως απομακρυσμένες – απομονωμένες περιοχές, καθώς και οικίες που οι ιδιοκτήτες τους απουσίαζαν, προκειμένου να μη γίνονται αντιληπτοί τόσο από τους κατοίκους, όσο και από τους αστυνομικούς, ενώ για τη μετακίνησή τους χρησιμοποιούσαν αποκλειστικά τα οχήματα που αφαιρούσαν, εναλλάσσοντας μεταξύ τους τις πινακίδες κυκλοφορίας.
Από τους αστυνομικούς κατασχέθηκαν το παραπάνω Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, καθώς και πληθώρα κοσμημάτων που βρέθηκαν στην κατοχή τους και στο εσωτερικό του οχήματος, την προέλευση των οποίων δεν μπόρεσαν να δικαιολογήσουν.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λαμίας, ενώ η έρευνα συνεχίζεται από το Τμήμα Ασφαλείας Λαμίας, προκειμένου να διερευνηθεί όλο το εύρος της εγκληματικής τους δραστηριότητας.
Share on Google Plus

About kalimerisnikos

Author Details