Κολεκτίβες Ν Μοναστηρίου ...ώρα και πάλι μηδέν!

Για μια ακόμα φορά το πρόβλημα με τις κολεκτίβες στο Ν Μοναστήρι και σε άλλες δύο περιοχές στην Ελλάδα φέρετε να είναι στην επικαιρότητα,.
Η κυβέρνηση παρ' ότι είχε δώσει παράταση κατά την περσινή περίοδο φέτος δείχνει τον δρόμο της διαδικτυακής δημοπρασίας, με ότι αυτό συνεπάγεται!

Με λίγα λόγια κτήματα που άφησαν από τον κλήρο τους για βοσκοτόπια την περίοδο που όλοι οι Μοναστηριώτες είχαν ζώα, και μετέπειτα ενοικίαζαν οι ίδιοι από την κοινότητα,  την νομαρχία και τώρα από το υπουργείο , περνούν σε ανοιχτή διαδικτυακή δημοπρασία, δίνοντας το δικαίωμα σε όλους από τη Ελληνική επικράτεια να τα  διεκδικήσουν.
 Από την πλευρά του Δήμου γίνονται εδώ και καιρό παραστάσεις στο υπουργείο προσπαθώντας να δώσουν παράταση στο παλιό σύστημα , η δε παραγωγοί δηλώνουν έτοιμοι να κατέβουν στην Αθήνα και  να διεκδικούν πιο δυναμικά τις μικρές αυτές εκτάσεις γης.
Την δευτέρα το πρωί για τον λόγω αυτό ο Δήμαρχος Δομοκού κάνει μια ακόμα συνάντηση με τον περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδος για την εξεύρεση λύσεις.
Share on Google Plus

About kalimerisnikos

Author Details