Συνελήφθη στο Μεσολόγγι Έφτασαν τις 27 οι συλλήψεις για το κύκλωμα αρχαιοκαπηλίας

Πρόκειται για έναν 39χρονο Έλληνα που συνελήφθη βάσει εντάλματος της ανακρίτριας Πατρών με κατηγορίες για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση

Στο Μεσολόγγι εντόπισαν οι άνδρες της Ασφαλείας ένα ακόμη μέλος της εγκληματικής οργάνωσης αρχαιοκαπήλων με τις διεθνείς διασυνδέσεις, που εμπλεκόταν σε τουλάχιστον 93 περιπτώσεις λαθρανασκαφής, μεταφοράς και πώλησης αρχαίων αντικειμένων στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Ο 39χρονος Έλληνας που συνελήφθη βάσει εντάλματος της ανακρίτριας Πατρών με κατηγορίες για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, παράβαση της νομοθεσίας περί προστασίας αρχαιοτήτων και υπεξαίρεση μνημείων κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια, ήταν το 27ο μέλος της σπείρας που έπεσε στα χέρια των αστυνομικών. Η Ασφάλεια Πατρών που είχε εξαρθρώσει την οργάνωση τον περασμένο Οκτώβριο, εκτιμά πως το παράνομο όφελος των αρχαιοκαπήλων από την διακίνηση αρχαιοτήτων ξεπερνά τα 650.000 ευρώ. 

Σε Αττική, Θεσσαλονίκη, Αχαΐα, Ηλεία, Αιτωλοακαρνανία, Κόρινθο, Τρίκαλα, Λάρισα, Λαμία, Δράμα, Προμαχώνα και Ρόδο, είχαν συλληφθεί 22 Έλληνες ηλικίας 27 ως 69 χρόνων, μια 54χρονη Ελληνίδα, μια 33χρονη Γεωργιανή και μια 51χρονη Γερμανίδα. Με κακουργηματικού χαρακτήρα κατηγορίες διώκονται ακόμη τέσσερις ιδιοκτήτες μεγάλων οίκων δημοπρασιών του εξωτερικού, καθώς και άλλοι 26 συνεργοί των συλληφθέντων, από τους οποίους έχουν ταυτοποιηθεί τα πλήρη στοιχεία 11 Ελλήνων ηλικίας 26 ως 65 χρόνων, ενός 53χρονου Βούλγαρου και ενός 42χρονου Αλβανού. 

ΠΗΓΗ ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Share on Google Plus

About kalimerisnikos

Author Details