ΕΤΟΙΜΗ Η ΗΛΕΚΤΡΟΚΙΝΗΣΗ ΤΟ 2018 * ΘΑ ΜΕΙΩΣΕΙ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΤΑΞΙΔΙΟΥ ΣΤΟΝ ΑΞΟΝΑ ΑΘΗΝΑ- ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

ΑΘΗΝΑ
Στις αρχές του 2018 θα ολοκληρωθεί η ηλεκτροκίνηση στο κεντρικό σιδηροδρομικό άξονα Αθήνας - Θεσσαλονίκης μειώνοντας έτσι το χρόνο του ταξιδιού σε 3,5 ώρες.
Όπως τονίζει, σε συνέντευξη του στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΓΟΣΕ Θάνος Βούρδας, πρόκειται για ένα μεγάλο έργο που αποτελεί την σιδηροδρομική ραχοκοκαλιά της χώρας.
Ο κ. Βούρδας παρουσιάζει το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης των βασικών σιδηροδρομικών έργων, τα οποία και θα αποτελέσουν βασικό πυλώνα στην νέα αναπτυξιακή προσπάθεια που καταβάλει η χώρα.
Τονίζει επίσης πως δεν τίθεται κανένα θέμα ιδιωτικοποίησης της ΕΡΓΟΣΕ, λόγω της ένταξης του ΟΣΕ στο υπερΤαμείο Αποκρατικοποιήσεων και κάνει λόγο για μικροπολιτικά ή συνδικαλιστικά ''παιχνίδια''.
Ακόμη στη συνέντευξή του στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ο κ. Βούρδας αναφέρει ότι, μεταξύ άλλων έργων, μέσα στο 2017 θα δημοπρατηθούν η ηλεκτροκίνηση και η σηματοδότηση για τα τμήματα Παλαιοφάρσαλος-Καλαμπάκα και Λάρισα-Βόλος.
Ενώ για την ολοκλήρωση της ηλεκτροκίνησης στον κεντρικό σιδηροδρομικό άξονα αναφέρει: «Η ολοκλήρωση του σιδηροδρομικού άξονα Αθήνας-Θεσσαλονίκης, που αποτελεί τη σιδηροδρομική ραχοκοκαλιά της χώρας, είναι ένα μεγάλο στοίχημα για την εταιρία και για τη χώρα. Η ολοκλήρωση του τελευταίου τμήματος της διαδρομής, στο τμήμα Τιθορέα-Δομοκός, μήκους 106χλμ, αναμένεται στις αρχές του 2018.
Με την ολοκλήρωση του έργου αυτού θα υπάρχει ηλεκτροκίνηση σε όλη τη διαδρομή που θα ξεκινά από τον Πειραιά, θα διέρχεται από την Αθήνα και θα καταλήγει στη Θεσσαλονίκη, μειώνοντας τον χρόνο ταξιδίου σε 3,5 ώρες. Με την εξέλιξη αυτή ο επιβάτης θα μπορεί να απολαμβάνει ένα γρήγορο, ασφαλές και άνετο ταξίδι και θα γίνονται πολύ ταχύτερα και οικονομικότερα και οι εμπορευματικές μεταφορές»
Share on Google Plus

About kalimerisnikos

Author Details