ψήφισμα απο το Δημοτικό Συμβούλιο σχετικά με το εξεταστικό κέντρο Ν Μοναστηρίου!

Ψήφισμα για την παραμονή του Εξεταστικού Κέντρου των Πανελλαδικών Εξετάσεων στο Λύκειο Νέου Μοναστηρίου για το έτος 2016
Για το ανωτέρω θέμα εκτός ημερήσιας διάταξης ο Πρόεδρος είπε τα εξής:
Μετά από σχετική ενημέρωση από το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων των  Λυκειακών Τάξεων του  Νέου Μοναστηρίου, πληροφορηθήκαμε την πρόθεση  της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης να καταργηθούν εννέα εξεταστικά Κέντρα Πανελλαδικών Εξετάσεων για το 2016, μεταξύ των οποίων και αυτό του Νέου Μοναστηρίου.
Προηγούμενη ενημέρωση, που να δηλώνει την πρόθεση μείωσης των εξεταστικών Κέντρων για οικονομικούς λόγους δεν υπήρξε, ενώ οι υποψήφιοι ενημερώνονται μόλις ένα μήνα πριν την έναρξη των εξετάσεων, γεγονός που επιβαρύνει την ψυχολογία τους.
Λαμβάνοντας υπόψη τα παραπάνω, αλλά και το γεγονός ότι η  αρχική πρόθεση της Διεύθυνσης της Β/μιας Εκπαίδευσης Φθιώτιδας να μειώσει τα εξεταστικά Κέντρα των Πανελλαδικών Εξετάσεων για το 2016, έχει μεταβληθεί και προσανατολίζεται στο να καταργηθούν μόνο τα τέσσερα από αυτά, μεταξύ των οποίων και του Νέου Μοναστηρίου, καλείστε να αποφασίσετε σχετικά.
Σημείωση πρακτικών: Ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Νιάνιος Χρήστος, συνταξιούχος εκπαιδευτικός,  τόνισε ότι η κατάργηση του εξεταστικού κέντρου στο Νέο Μοναστήρι, θα έχει επίπτωση στην ψυχολογία των παιδιών, τα οποία καλούνται για την εξέτασή τους, σε ένα χώρο διαφορετικό από αυτό που είχαν συνηθίσει κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς, και ο οποίος τους ανακοινώνεται μόλις ένα μήνα πριν από την έναρξη των εξετάσεων.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Δομοκού, αφού έλαβε υπόψη τη σχετική εισήγηση και τις απόψεις που διατυπώθηκαν, έκανε διαλογική συζήτηση και αφού αντάλλαξε απόψεις Ομόφωνα Αποφασίζει την έκδοση του παρακάτω ψηφίσματος:

ΨΗΦΙΣΜΑ
  1. Να παραμείνει το εξεταστικό Κέντρο για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2016 στο Νέο Μοναστήρι Δομοκού.
  2. Ενέργειες για την κατάργηση Εξεταστικών Κέντρων θα πρέπει να δρομολογούνται με την έναρξη της σχολικής χρονιάς, έτσι ώστε να δίνεται το χρονικό περιθώριο εξοικείωσης των υποψηφίων με την ιδέα της μετακίνησης τους σε άλλο εξεταστικό Κέντρο και να μη διακυβεύεται η επίδοσή τους .  


Η απόφαση αυτή έλαβε αύξοντα αριθμό: 5/75/2016

Ο Δήμαρχος
Ο Πρόεδρος
Τα Μέλη
ΤΖΙΑΧΡΗΣΤΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
ΚΑΛΗΜΕΡΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ


ΙΤΟΥΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ


ΚΑΦΑΡΑΤΖΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ


ΓΚΑΝΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ


ΚΑΡΑΝΙΚΟΛΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ


ΠΟΥΤΟΥΡΟΥΔΗΣ ΣΤΑΜΑΤΙΟΣ


ΝΤΕΛΗΣ ΑΧΙΛΛΕΑΣ


ΓΚΟΥΒΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ


ΚΑΡΑΜΠΟΤΣΗΣ ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ


ΠΕΤΣΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ


ΚΟΓΙΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ


ΝΙΑΝΙΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ


ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΚΩΝ/ΝΟΣ
Share on Google Plus

About kalimerisnikos

Author Details