Ρήξη Δημοκρατιών σε Πολυκατοικία και Οικογένεια Το Ρίσκο

Ρήξη Δημοκρατιών
σε Πολυκατοικία και Οικογένεια
Το Ρίσκο
ΓΙΩΡΓΟΥ ΣΜΟΚΟΒΙΤΗ

          Οι Δημοκρατίες
          Σε κάθε ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΑ υπάρχει Κανονισμός Λειτουργίας της. ΟΛΟΙ οι ιδιοκτήτες διαμερισμάτων οφείλουν να συμπεριφέρονται σύμφωνα με αυτόν. Οι αποφάσεις στη Γενική Συνέλευσή τους, λαμβάνονται ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ, με την Αρχή της πλειοψηφίας. Ο Κανονισμός δεν αλλάζει όταν αλλάζει ένας ιδιοκτήτης ή όταν ο ίδιος αλλάζει νοοτροπία του.
          Κάθε ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ Ιδιοκτήτη το ίδιο ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ αποφασίζει αν θα μείνει στην Πολυκατοικία ή θα φύγει επειδή δεν της αρέσει ο κανονισμός της. ΕΣΩΤΕΡΙΚΑ κάθε οικογένεια παίρνει τη δική της απόφαση που αφορά αυτή όχι... άλλους... Μπορεί να ΖΗΤΗΣΕΙ αλλαγή κανονισμού, αλλά βάσει ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑΣ Ιδιοκτητών που ΟΛΟΙ Ισότιμοι είναι και ΜΙΑ ψήφο καθένας έχει ΙΣΟΤΙΜΗ, αν συμφωνήσουν όλοι ή έστω η πλειοψηφία. Μέχρι τότε οφείλουν να πειθαρχούν στους ίδιους κανόνες λειτουργίας της πολυκατοικίας τους και δεν μπορεί ΕΝΑΣ να επιβάλει σε όλους τους λοιπούς άλλη λειτουργία όπως μόνο αυτός θέλει (π.χ. να παίζει κλαρίνο 3 η ώρα νύχτα) επειδή ΕΝΤΟΣ διαμερίσματος του η οικογένειά του ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ έτσι αποφάσισε.
          Δημοκρατία ΕΝΤΟΣ ΜΙΑΣ οικογένειας, κάθε ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ.
          Δημοκρατία ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΑΣ «εσωτερικών διαμερισμάτων ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ Οικογενειών» στην... ΕΝΩΣΗ Ισότιμων Δημοκρατικών Ιδιοκτητών. Ουδείς ως ΕΝΑΣ επιβάλλει «την αλλαγή του» στους υπόλοιπους ούτε οι υπόλοιποι σε ΚΑΝΕΝΑΝ να μείνει ή να εισέλθει αν δεν συμμορφώνεται με τον ήδη Κανονισμό της ΄Ενωσης.
          ΄Ετσι, επέρχεται Σύγκρουση-Ρήξη ή Σύμπτωση-Συμφωνία «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΩΝ Πολυκατοικίας και Οικογένειας-Ιδιοκτήτη».
          Επιλογή Αξιοπρέπειας: ΄Η μένεις ή φεύγεις. Αξιολογείς ΚΑΘΑΡΑ τα υπέρ και τα κατά. Ηττοπάθεια «συμβιβασμού» δεν υπάρχει, αλλά Αξιοπρέπεια ΚΑΘΑΡΗΣ επιλογής Δημοκρατικής Οικογένειας ΚΑΘΕΝΟΣ, όμως με... «προηγούμενη εξόφληση κοινοχρήστων». Ουδείς επιβάλλει στην Οικογένειά σου να μείνει ή να φύγει. ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ. Σε ουδένα ΔΕΝ οφείλεις εξήγηση πλην οικογενείας ΣΟΥ.
          Το Ρίσκο.
          Φεύγοντας θα πρέπει να έχεις εξηγήσει και να έχεις αποφασίσει εσωτερικά ως οικογένεια και ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ ΠΟΥ πας: α) Στην απέναντι πολυκατοικία αλλά ΚΑΙ εκείνη κανονισμό ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑΣ έχει, ΠΟΙΟΣ είναι και ΤΙ κοστίζει. β) Μένεις στο... δρόμο... ελεύθερος... ανεξάρτητος... Πεζοδρομίου συμμορίες θα σε διαλύσουν. Γείτονες που είχαν ΑΔΡΑΝΕΙΣ μέχρι τώρα «διεκδικήσεις» αν σε βρουν μόνο στο... δρόμο «χωρίς φράγκο ούτε με μηχανάκι να μετακινηθείς ως την... Κομοτηνή» χωρίς νέους (ποιους και με ποιο αντάλλαγμα) «συγκατοίκους» μαζί σου, θα σου επιτεθούν. Στην πολυκατοικία έχεις «κλειδωμένη» κεντρική είσοδο ΟΛΩΝ που πρέπει πρώτα να την παραβιάσουν για να λεηλατήσουν «το διαμέρισμά σου» και η επίθεση θεωρείται «επίθεση» εναντίον της Πολυκατοικίας, δεν είναι το ίδιο ρίσκο στο... δρόμο μόνος, από όσο στην «ένωση των ιδιοκτητών στο ίδιο σπίτι». Ιδιαίτερα σε μια εποχή που οι... Γείτονες στη... γειτονιά σου σε αναταραχή βρίσκονται και ευκαιρίες ή διέξοδο ζητούν.
          ΟΥΔΕΙΣ έχει εξηγήσει ΟΥΔΕΝ επί της ΟΥΣΙΑΣ με συγκεκριμένες «συνιστώσες όλου του σύνθετου Ζητήματος» που δεν είναι ΕΝΑ ούτε «μονομερώς λύνεται». ΄Οταν ιδιαίτερα από όσους ζητάς «συμμάχους ή συνεταίρους» και απαιτείς να μην πληρώνεις τα χρωστούμενα, αλλά και να σου δίνουν επιπλέον για τα ΑΜΕΣΑ χρειαζούμενα της Οικογένειάς σου χωρίς όρους αλλά μόνο με δικούς σου και με συλλογιστική σου «ευλογημένο το... κεφάλαιο όταν με δανείζει, του... διαόλου αν είναι να το γυρίσω ακόμα και... αν ήταν άτοκο».
          Αυτά είναι ένα παραμύθι από πολίτη. Οι πολιτικοί τα παραμύθια τα λένε τώρα «αφηγήματα πολιτικής». ΄Αλλο το πρωί, άλλο το βράδυ από τους ίδιους.
          Στην πραγματική πολιτική ζωή είχα ονομάσει τον Πρωθυπουργό όταν ήταν αντιπολίτευση «Τσιπραντρέου» και εξηγούσα ότι δεν θα μπορεί να έχει συμπαγή Κυβέρνηση διότι θα ήταν «12κομματική συγκυβέρνηση», αφού 12 κόμματα-συνιστώσες είναι, «καθεμιά δεν ξέρεις τι σου ξημερώνει». Τώρα εύχομαι, ως Πρωθυπουργός να... μετασχηματισθεί από πρόεδρος με... αναδόμηση Κυβέρνησής του, σε ΗΓΕΣΙΑ της χώρας με τα πραγματικά δεδομένα.
          Κοινά στοιχεία «Συνδυασμού Αλλαγής‒Σωτηρίας» του Ανδρέα και του Καραμανλή (του άνευ απογόνου): Ο Καραμανλής μας έριξε στη... θάλασσα να κολυμπήσουμε στην Ε.Ο.Κ. τότε. Ο Ανδρέας από «Ε.Ο.Κ. και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο» άφησε τη θάλασσα να τη ψαρεύουν τα συνδικάτα των... συνδικαλιστών, έριξε το ΚΚΕ σε μονοψήφιο αριθμό και κράτησε «ΚΑΙ ΕΟΚ και ΝΑΤΟ» χωρίς το... «συνδικάτο» για ΟΛΟΥΣ μας.
          Να επιλέξει «εδώ και τώρα» επιτέλους για άλλη μία... «για πρώτη φορά» ο νέος, ας πούμε... «Αλέξης-Ανδρέας» της... «αριστερής» για μια Ελλάδα καινούργια (όχι... νέα) που «ανήκει στους ΄Ελληνες, της... ΔΥΣΗΣ» αφήνοντας τα «ΕΟΚ και ΝΑΤΟ» στα ίδια... συνδικάτα. Ενισχύοντας ΚΑΙ τους... «μη προνομιούχους του Δημόσιου Τομέα» αλλά και μην αφήνοντας ανέγγιχτους τους «προνομιούχους ασυλίας διαφθοράς κάθε τομέα». Επαναφέροντας, όσους θα ‘θελαν να εγκαταλείψουν, να ΜΕΙΝΟΥΝ τελικά στην... ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΑ. Βεβαίως, με έναν Νέο Δημοκρατικό Κανονισμό Λειτουργίας ΤΗΣ που θα έχει την Υπερηφάνεια ΚΑΙ την Αξιοπρέπεια (και με λεφτά) των Ελλήνων και όλων όσων μαζί της γατί ΑΥΤΟΣ «εμείς από εδώ την Ελλάδα» προχωράμε την «αλλαγή» ΜΕΣΑ σε ΟΛΗ την Ευρώπη (πως όμως ΑΝ φύγουμε... Απ’ έξω;) και τον κόσμο όλο, στην ΙΔΙΑ πολυκατοικία της ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΓερμανίδας που απέκτησε ΚΑΙ ΄Ελληνα νέο «σύντροφο» της.
          Αυτά ως πολίτης. Τα... «αφηγήματα πολιτικών» στις T.V. όσα θέλετε, άλλα πρωί, άλλα βράδυ, άντε να βρεις άκρη «στο χωρίς Γνώση άγνωστο... ΜΕΤΑ...».


Share on Google Plus

About kalimerisnikos

Author Details