Συνεδρίαση Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας Δήμου Δομοκού

Συνεδρίαση Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας
Δήμου Δομοκού


Ο απολογισμός της χειμερινής περιόδου 2014-2015 και η πορεία υλοποίησης του αντιπυρικού σχεδιασμού για την επερχόμενη αντιπυρική περίοδο, ήταν τα θέματα της συνεδρίασης του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου (Σ.Τ.Ο.) Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Δομοκού, που συγκάλεσε ο Δήμαρχος κ. Δημήτριος Τζιαχρήστας, την Παρασκευή 27.3.2015.
Στη συνεδρίαση συμμετείχαν εκπρόσωποι από το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Δομοκού, το Αστυνομικό Τμήμα, το ΚΕ.Υ.Π., το Κέντρο Υγείας Δομοκού, δύο από τους Αντιδημάρχους του Δήμου, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Δομοκού, Πρόεδροι και Εκπρόσωποι τοπικών κοινοτήτων, καθώς επίσης και εκπρόσωποι των εμπλεκόμενων δημοτικών υπηρεσιών. Επιπλέον, παραβρέθηκαν ο κ. Καρακάντζας Αθανάσιος, Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Στερεάς Ελλάδας (σε θέματα Μηχανημάτων και Συντήρησης) και ο κ. Τσαμαδιάς Λάμπρος, εκπρόσωπος της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.
Η συνεδρίαση άρχισε με τον απολογισμό της χειμερινής περιόδου 2014-2015, ενώ στη συνέχεια συζητήθηκαν οι δράσεις πυροπροστασίας και τα μέτρα πρόληψης και ετοιμότητας, στα οποία θα προβεί ο Δήμος για την αντιπυρική περίοδο, όπως η μέριμνα για τους πυροσβεστικούς κρουνούς, ο καθαρισμός των δασυλλίων και των πρανών στο οδικό δίκτυο για την αποφυγή κινδύνου εκδήλωσης πυρκαγιάς κ.α. Παράλληλα, καταγράφηκαν τα μέσα που διατίθενται προς ενίσχυση του έργου των δυνάμεων της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. Επιπλέον, συμφωνήθηκαν δράσεις που θα ενισχύσουν την πορεία υλοποίησης του αντιπυρικού σχεδιασμού της περιοχής.
Η συνεργασία των εμπλεκόμενων φορέων και ο συντονισμός της λειτουργίας τους στον τομέα ευθύνης τους, στοχεύει πρώτιστα στην πρόληψη και στη συνέχεια στην αντιμετώπιση. Στα πλαίσια αυτά συζητήθηκαν και οι κατευθύνσεις που θα ακολουθηθούν το επόμενο διάστημα.Αρχή φόρμας
Τέλος φόρμας


Share on Google Plus

About kalimerisnikos

Author Details