«Ποδαρικό» με Μαζιώτη στις φυλακές Δομοκού

«Ποδαρικό» με Μαζιώτη στις φυλακές Δομοκού

Αναμένεται να μεταφερθούν Γιωτόπουλος και Κουφοντίνας
«Ποδαρικό» με Μαζιώτη στις φυλακές Δομοκού

Σε λειτουργία τίθενται από σήμερα, Τρίτη, οι φυλακές υψίστης ασφαλείας στον Δομοκό, καθώς μεταφέρεται εκεί από τις φυλακές Διαβατών ο Νίκος Μαζιώτης, κρατούμενος για τη συμμετοχή του στον Επαναστατικό Αγώνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η μεταγωγή Μαζιώτη δεν θα είναι και η μοναδική καθώς υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο να μεταφερθούν στον Δομοκό και οι κρατούμενοι για τη δράση τους στη 17Νοέμβρη, Αλέξανδρος Γιωτόπουλος και Δημήτρης Κουφοντίνας.

Η μεταγωγή Μαζιώτη γίνεται κατόπιν εισαγγελικής παραγγελίας, κατ΄ εφαρμογή του νόμου 4274/2014. Ο νόμος θέλει πρωτίστως στις φυλακές τύπου Γ, όπως αποκαλούνται, εγκλείστους για τρομοκρατική δράση, με κριτήριο την επικινδυνότητα του κακοποιού, ενώ προβλέπει για πρώτη φορά φρούρηση των φυλακών από αστυνομικές δυνάμεις, ακόμη και με αντιαρματικά όπλα.

Στις φυλακές υψίστης ασφαλείας, υπάρχει αυστηροποίηση του πλαισίου συνθηκών διαβίωσης - χονδρικά δεν προβλέπονται άδειες, ενώ μειώνεται η συχνότητα των επισκεπτηρίων των κρατουμένων.

Δεν έχουν περάσει πάντως παρά λίγες ημέρες, από σχετική ανακοίνωση της Ένωσης Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Δομοκού, στην οποία μεταξύ άλλων αναφέρεται ότι «το Κατάστημα Κράτησης Δομοκού το οποίο μετατρέπεται από Β σε Γ τύπου δεν είναι ακόμα έτοιμο να λειτουργήσει και να δεχθεί κρατουμένους καθώς δεν έχουν ολοκληρωθεί τα έργα συντήρησης που έχουν άμεση σχέση με τη διαβίωση των κρατουμένων και την ασφάλεια του καταστήματος».
Share on Google Plus

About kalimerisnikos

Author Details