Στους -6 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία στη Λαμία - Πέφτει πυκνό χιόνι - ΦΩΤΟε

Στους -6 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία στη Λαμία - Πέφτει πυκνό χιόνι - ΦΩΤΟε

Στους -6 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία στη Λαμία - Πέφτει πυκνό χιόνι - ΦΩΤΟ
ΦΩΤΟ από το LamiaReport


Ο υδράργυρος, που λίγα 24ωρα πριν ήταν στο +14, τώρα είναι στους -6 βαθμούς Κελσίου και η ένταση της χιονόπτωσης δυναμώνει τόσο μέσα στη Λαμία, όσο και γενικότερα, σε όλη τη Φθιώτιδα.

Οι χαμηλές θερμοκαρσίες θα συνεχιστούν το επόμενο 48ωρο, μέχρι και την Πρωτοχρονιά, γι΄αυτό χρειάζεται ιδιάτερη προσοχή από τους οδηγούς στους δρόμους, εντός και εκτός πόλης.

Στο δρόμο Λαμίας - Δομοκού οι αλατιέρες έχουν πιάσει ήδη δουλειά, ενώ οι οδηγοί θα πρέπει να προσέχουν ιδιαίτερα από το 9ο έως το 16ο χλμ, όπου η χιονόπτωση είναι πιο έντονη.

Χιονίζει επίσης προς Μπράλο και Καρπενήσι, από τον Τυμφρηστό και πάνω, χωρίς όμως να υπάρχουν προβλήματα στο οδικό δίκτυο.

ΦΩΤΟ από το LamiaReport
ΦΩΤΟ από το LamiaReport

Στο εθνικό δίκτυο από τις 7:00΄ το πρωί έχουμε ασθενή χιονόπτωση στο ύψος του Μαρτίνου, αλλά και στην ανατολική Φθιώτιδα από τη Στυλίδα και μετά.

Και εδώ τα μηχανήματα είναι ετοιμοπόλεμα για να παρέμβουν, ωστόσο μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα.

Τις επόμενες ώρες και μέχρι το πρωί της Τετάρτης τα φαινόμενα θα ενταθούν και πολλές περιοχές της Φθιώτιδας θα ντυθούν στα λευκά.

Στη Λαμία θα το στρώσει για τα καλά και χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή από τους οδηγούς μέχρι και την Πρωτοχρονιά, αφού οι δρόμοι λόγω παγετού θα κρύβουν πολλές παγίδες, κυρίως τις πρώτες πρωινές ώρες.

Σε ημιορεινές περιοχές του νομού το χιόνι θα ξεπεράσει τους 30 πόντους, ενώ δύσκολη θα είναι η πρόσβαση στα ορεινά χωριά της Φθιώτιδας.

Αρκετό χιόνι θα πέσει και στην ανατολική Φθιώτιδα και ειδικότερα στις πιο ορεινές περιοχές, στο κομμάτι μετά τις Ράχες, προς Σπαρτιά, Μύλοι και Πελασγία.

Πού χρειάζονται αλυσίδες


Αλυσίδες θα πρέπει να έχουν μαζί τους οι οδηγοί που θα κινηθούν προς Δομοκό, Μπράλο, Καρπενήσι, καθώς επίσης και στην εθνική οδό, αφού αναμένεται να χιονίσει στο Μαρτίνο, αλλά και στους Αγίους Θεοδώρους, για όσους ταξιδέψουν προς Βόλο.

Από το μεσημέρι της Τετάρτης οι χιονοπτώσεις βαθμιαία θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν στα ανατολικά και νότια του νομού όπου και εκεί θα σταματήσουν το μεσημέρι της Πρωτοχρονιάς.

Παγετός θα σημειωθεί το πρωί της Πρωτοχρονιάς που κατά τόπους στα βορειότερα τμήματα του νομού θα είναι ισχυρός.

Δείτε μια φωτογραφία από τις Ράχες σήμερα το πρωί.

ΦΩΤΟ από το LamiaReport
ΦΩΤΟ από το LamiaReport

Σε πλήρη ετοιμότητα έχουν τεθεί οι υπηρεσίες του Δήμου Λαμιέων λόγω της σημαντικής επιδείνωσης των καιρικών φαινομένων τις επόμενες ώρες.

Από σήμερα Τρίτη 30 Δεκεμβρίου θα παραμείνουν ανοικτές όλο το εικοσιτετράωρο δύο θερμαινόμενες αίθουσες:

Η αίθουσα του 3ου ΚΑΠΗ Λαμίας (Τυμφρηστού 22- 22310 22808)
Η αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου του Δήμου Λαμιέων (Λεωνίδου 11, 2ος όροφος- 22310 66160).

Εξάλλου καθ’ όλη τη διάρκεια του εικοσιτετραώρου θα λειτουργεί γραμμή επικοινωνίας με τους δημότες στη τηλεφωνική γραμμή του Γραφείου Κίνησης του Δήμου Λαμιέων, 22310 22202.

ΑΠΟ ΟΜΒΡΙΑΚΗ

ΣΟΦΙΑΔΑ ΘΕΣΣΑΛΙΩΤΙΔΑΣ


ΠΟΥΡΝΑΡΙΔΟΜΟΚΟΣ

ΘΑΥΜΑΚΟΣ


ΟΜΒΡΙΑΚΗ
Πηγή: LamiaReport
Share on Google Plus

About kalimerisnikos

Author Details