Από το Νεοχώρι Καρδίτσας ο νέος πρόεδρος του Αρείου Πάγου

Από το Νεοχώρι Καρδίτσας ο νέος πρόεδρος του Αρείου Πάγου
Στην ύπατη θέση της δικαιοσύνης ο Αθανάσιος Κουτρομάνος
Με ομόφωνη απόφασή του επέλεξε σήμερα, το υπουργικό συμβούλιο τη νέα ηγεσία της Δικαιοσύνης και συγκεκριμένα τους νέους προέδρους του Αρείου Πάγου και του Ελεγκτικού Συνεδρίου, κατόπιν σχετικής εισήγησης του υπουργού Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Χαράλαμπου Αθανασίου.
Οι προαγωγές στη Δικαιοσύνη έγιναν με βάση την επετηρίδα.
Συγκεκριμένα, για τη θέση του Προέδρου του Αρείου Πάγου επελέγη ο Καρδιτσιώτης Αντιπρόεδρος του Α.Π κ. Αθανάσιος Κουτρομάνος, για τη θέση του Προέδρου του Ελεγκτικού Συνεδρίου επελέγη ο Αντιπρόεδρος του Ε.Σ κ. Νικόλαος Αγγελάρας και για τη θέση του Γενικού Επιτρόπου Επικρατείας επελέγη ο Αντιπρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου κ. Μιχαήλ Ζυμής.
Βιογραφικό Αθανάσιου Κουτρομάνου
Γεννήθηκε το 1948 στην Καρδίτσα. Διορίστηκε Πάρεδρος Πρωτοδικείου στις 19.7.1974, Πρωτοδίκης στις 13.1.1976. Προήχθη στο βαθμό του Προέδρου Πρωτοδικών στις 21.12.1989, στο βαθμό του Εφέτη στις 30.1.1993, στο βαθμό του Προέδρου Εφετών στις 5.8.2004, στο βαθμό του Αρεοπαγίτη στις 28.8.2006 και στο βαθμό του Αντιπρόεδρου του Αρείου Πάγου στις 13/7/2011. Έχει σπουδάσει νομική στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, γνωρίζει Αγγλικά και Γερμανικά, ενώ είμαι παντρεμένος και πατέρας δύο παιδιών.
Share on Google Plus

About kalimerisnikos

Author Details