Εορτασμός της παγκόσμιας ημέρας περιβάλλοντος και απονομή Βραβείων του Αειφόρου Σχολείου στο Δήμο Δομοκού

Εορτασμός της παγκόσμιας ημέρας περιβάλλοντος και απονομή Βραβείων του Αειφόρου Σχολείου στο Δήμο Δομοκού

Την Πέμπτη 5η Ιουνίου 2014 και ώρα 10:30π.μ. πραγματοποιήθηκε η τρίτη κατά σειρά συνάντηση των σχολείων του Δήμου Δομοκού στην Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων Λυκείου – Γυμνασίου Δομοκού, υπό την αιγίδα του Δήμου. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε με αφορμή την παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος και την απονομή των Βραβείων του Αειφόρου Σχολείου, τα οποία θεσπίστηκαν με την αριθ. 127/2012 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Δομοκού.
Με τη θέσπιση των βραβείων, η Δημοτική Αρχή επιβραβεύει στο τέλος κάθε σχολικής χρονιάς, τα σχολεία εκείνα που επιχειρούν προγράμματα «πρασινίσματος» της λειτουργίας τους, δίνοντας έτσι κίνητρα σε όλα τα σχολεία να συμμετέχουν σε μία προσπάθεια συνολικής αναβάθμισης και βελτίωσης της λειτουργίας τους, να εξοικονομήσουν πόρους και να ανοίξουν τα σχολεία στην τοπική κοινωνία.
Στην εκδήλωση συμμετείχαν όλα τα σχολεία του Δήμου παρουσιάζοντας τις αξιόλογες προσπάθειες που αναπτύχθηκαν από διδάσκοντες και διδασκόμενους κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς 2013-2014.
Ο Δήμαρχος Δομοκού, κ. Στυλιανός Α. Σύρος χαιρέτησε την εκδήλωση συγχαίροντας τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς για την προσπάθειά τους να ευαισθητοποιήσουν  την τοπική κοινωνία μέσα από τις δράσεις τους, επισημαίνοντας τη σπουδαιότητα της διαφύλαξης του Περιβάλλοντος και της αειφορίας.
Η εκδήλωση έκλεισε με έντεχνο τραγούδι από  τον Αντώνη Ζαβό .


Η ομιλία του Δημάρχου Δομοκού κ. Στέλιου Σύρου:


"Αγαπητά μας παιδιά, κυρίες & κύριοι
Με ιδιαίτερη χαρά σας καλωσορίζουμε στην σημερινή εκδήλωση που είναι αφιερωμένη στο περιβάλλον και στην αειοφορία
(5η Ιουνίου σήμερα παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος). Είναι σπουδαίο που οι εκπαιδευτικοί/δάσκαλοι καθοδηγητές των παιδιών κι εσείς παιδιά, αυριανοί πολίτες αυτού του τόπου έχετε αντιληφθεί τη σπουδαιότητα διαφύλαξης του περιβάλλοντος μας, ώστε να παραδώσετε αλώβητο στις επόμενες γενιές.
Σ'αυτό το περιβάλλον δε ζούμε μονοί μας και αυτό οφείλουμε να το συνειδητοποιήσουμε πριν φροντίσει η ιδία η φύση να μας το θυμίσει με τρόπο εκδικητικό.
Θα ήθελα να σας εκφράσω ένα μεγάλο ευχαριστώ για την συμμετοχή σας στις δράσεις, στις οποίες συμμετείχατε με πραγματικό ενδιαφέρον διδάσκοντες και διδασκόμενοι.
Μέσα από τις δράσεις αναζητήσατε την αρμονική συνύπαρξη της φύσης και του ανθρώπου, την βιοποικιλότητα του τόπου μας, ερευνήσατε, καταγράψατε, εκθέσατε και ευαισθητοποιήσατε την κοινωνικότητα μας, δείχνοντας σε όλους μας τον δρόμο για το βιώσιμο μέλλον.
Μας δείξατε πως όλοι εμείς πρέπει να μάθουμε να ξεχωρίζουμε τις πραγματικές μας ανάγκες από τις επιθυμίες και να πορευτούμε ανάλογα προστατεύοντας τον πλανήτη. Θερμά συγχαρητήρια για την προσπάθεια σας".

Share on Google Plus

About kalimerisnikos

Author Details