Μοναστηριώτισα στην θέση του προέδρου, στο Σύλλογο Μικρασιατών Φαρσάλων!

Σε σώμα συνήλθε το νέο διοικητικό συμβούλιο του Πολιτιστικού Συλλόγου Μικρασιατών Επαρχίας Φαρσάλων μετά τις πρόσφατες εκλογές που διεξήχθησαν.
Η νέα πρόεδρος του Μικρασιατικού Συλλόγου κ.Βάσω Κοντοπούλου σε συνομιλία μαζί της δέχτηκε να απαντήσει στις ερωτήσεις μας.
Στην ερώτηση ποίοι είναι οι στόχοι του Μικρασιατικού Συλλόγου, η ίδια τόνισε :Ο πολιτιστικός σύλλογος Μικρασιατών επαρχίας Φαρσάλων υπήρξε πάντα ενεργός και δραστήριος από την αρχή της δημιουργίας του. Είναι και παραμένει ένας από τους μεγαλύτερους συλλόγους της επαρχίας μας. Εμείς το νέο Διοικητικό Συμβούλιο με αίσθημα ευθύνης απέναντι στα μέλη αλλά κυρίως στην μνήμη των προγονών μας δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε το έργο μας. Στόχος μας είναι να κεντρίσουμε το ενδιαφέρον των Μικρασιατών της επαρχίας μας ειδικότερα των νέων για να έρθουν κοντά στο σύλλογο καθώς αυτοί θα είναι οι συνεχιστές της όλης προσπάθειας.
Στην συνέχεια αναφέραμε για το πόσο σημαντικά είναι τα ήθη και οι παραδόσεις στην σημερινή εποχή. Η ίδια σημείωσε ένας πολύ σημαντικός τομέας της πολιτιστικής μας κληρονομιάς είναι τα ήθη, τα έθιμα και οι παραδόσεις του λαού μας. Θεωρώ πως για να πάμε μπροστά ως κοινωνία πρέπει να είμαστε καλοί γνώστες της ιστορίας μας, της παράδοσης αλλά και της καθημερινότητας των προηγούμενων γενεών.
Η προσφορά του συλλόγου μας στην επαρχία Φαρσάλων είναι ότι: Κατά την διάρκεια λειτουργίας του ο Σύλλογος επιτελεί σημαντικό έργο. Δημιούργησε ένα εξαιρετικό τμήμα χορωδίας ενηλίκων, αξιόλογα τμήματα χορευτικά όλων των ηλικιών. Ασχολείται με την συλλογή και έκθεση φωτογραφικού, μουσειακού και αρχειακού υλικού (εγγράφων). Οργανώνει ομιλίες και διαλέξεις, παρουσιάσεις συγγραφικού έργου μικρασιατικού περιεχομένου. Τα χορευτικά τμήματα και η χορωδία έχουν συμμετάσχει σε φεστιβάλ, εντός της Ελλάδας, καθώς και σε πάρα πολλές πολιτιστικές εκδηλώσεις των Δήμων της χώρας μας. Διοργανώνει περιηγήσεις πολιτιστικού περιεχομένου εντός και εκτός Νομού, μουσικά απογευματινά και συμμετέχει ενεργά στα πολιτιστικά δρώμενα του Δήμου Φαρσάλων. Πλαισιώνει εθελοντικά εκδηλώσεις άλλων φορέων της πόλης μας και του νομού μας, γενικότερα με κοινωνικό και φιλανθρωπικό χαρακτήρα.
Κλείνοντας το νέο Διοικητικό Συμβούλιο ευχαριστεί το απερχόμενο ΔΣ και τον πρόεδρο κ.Σάββα Ποιμενίδη για τον σημαντικό τους έργο και την μεγάλη τους προσφορά στο σύλλογο.
Α.Μ.Μ.
Share on Google Plus

About kalimerisnikos

Author Details