Πρώτα τρακτέρ την άλλη εβδομάδα

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα γραφεία του ΟΠΕΚΕΠΕ στη Λάρισα στις 10 το πρωί την Πέμπτη 21 Νοεμβρίου και στη συνέχεια συγκέντρωση στα γραφεία του ΕΛΓΑ, συγκεντρώσεις ανά νομό στις Εφορίες, σε ΔΕΗ και τράπεζες, αλλά και μεγάλη πανθεσσαλική συγκέντρωση αγροτών και κτηνοτρόφων στη Λάρισα την Τρίτη 10 Δεκέμβρη προβλέπει το οργανόγραμμα των Ομοσπονδιών και Αγροτικών Συλλόγων της Θεσσαλίας, όπως αποφασίστηκε σε σύσκεψη που έγινε στον Παλαμά, με μεγάλη συμμετοχή αγροτών.
Επίσης ως το τέλος Νοέμβρη θα ζητηθεί συνάντηση με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για να του θέσουν τα αιτήματά τους.
Σύμφωνα με ανακοίνωση των Ενωτικών Ομοσπονδιών Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας, Λάρισας, Τρικάλων « Η Άνοιξη» και Μαγνησίας «η μαζική συμμετοχή στη σύσκεψη του Παλαμά δείχνει και την οξύτητα των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι μικρομεσαίοι αγροτοκτηνοτρόφοι. Η συζήτηση ανέδειξε τα αδιέξοδα που οδηγούν στη φτώχεια, την εξαθλίωση και το ξεκλήρισμα. Τα χαράτσια στα αγροτεμάχια, τα σπίτια, το κράτημα λογιστικών βιβλίων με φόρο 13% από το πρώτο ευρώ, οι αυξήσεις στο αγροτικό ρεύμα, στο πετρέλαιο, στα μέσα και εφόδια, στις ασφαλιστικές εισφορές ΕΛΓΑ - ΟΓΑ, οι μειώσεις επιστροφής ΦΠΑ και ειδικού φόρου στα καύσιμα, αφαιρούν δισ. ευρώ από τις τσέπες των αγροτών. Η νέα ΚΑΠ της Ε.Ε., και η πολιτική της ελληνικής κυβέρνησης, βάζει νέους φραγμούς στην καλλιέργεια, μειώνει τις επιδοτήσεις, λειτουργεί ως εργαλείο συγκέντρωσης γης και παραγωγής και θα οδηγήσει χιλιάδες αγροτικά και κτηνοτροφικά νοικοκυριά στο ξεκλήρισμα και στην ανεργία. Αναδείχτηκε από όλους η αναγκαιότητα το αγροτικό κίνημα να οργανώσει πιο αποτελεσματικά τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις που είναι μονόδρομος.
Αποφασίστηκε να παρθεί άμεσα πρωτοβουλία πανελλαδικής συνάντησης με τις επιτροπές των Μπλόκων και να προχωρήσουμε τον συντονισμό της δράσης μας με τους εργάτες, τους αυτοαπασχολούμενους των πόλεων, τη νεολαία και τις γυναίκες των λαϊκών οικογενειών. Με την κοινωνική λαϊκή συμμαχία μπορούμε να αντισταθούμε και στην πορεία να ανατρέψουμε την αντιλαϊκή πολιτική ανοίγοντας τον δρόμο για μια διαφορετική ανάπτυξη προς όφελος του λαού μας».
Και η ανακοίνωση των Ομοσπονδιών Αγροτικών Συλλόγων καταλήγει: «Υπήρξε ομόθυμη καταδίκη της νέας προσπάθειας τρομοκράτησης των αγροτών με τις συνεχείς κλήσεις συνδικαλιστών σε απολογία. Δεν μας τρομάζουν τα νέα αγροτοδικεία που στήνονται με χαλκευμένες κατηγορίες που στόχο έχουν να ποινικοποιήσουν τους λαϊκούς αγώνες αξιοποιώντας τη θεωρία «των δυο άκρων» και να τρομοκρατήσουν όσους αγωνίζονται. Με βάση την παραπάνω συζήτηση που έγινε η σύσκεψη αποφάσισε την οργάνωση κινητοποιήσεων για την ανάδειξη των προβλημάτων και την αγωνιστική διεκδίκηση λύσεων».
Share on Google Plus

About kalimerisnikos

1 comments:

Ανώνυμος είπε...

ΟΧΙ στους αποκλεισμούς δρόμων λιμανιών κλπ
ΝΑΙ στην δωρεάν χρήση συγκοινωνιών και δρόμων από τους πολίτες!

Author Details