ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ: 20η / 2013

       ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ:    20η / 2013  
   
ΠΡΟΣ: Τον κο. Δήμαρχο,τα Μέλη Δημοτικού Συμβουλίου, τους Προέδρους και Εκπροσώπους Κοινοτήτων Δήμου Δομοκού  (ΕΠΙΣΥΝΑΠΤΕΤΑΙ  ΣΥΝΗΜΜΕΝΑ  ΠΙΝΑΚΑΣ  ΑΠΟΔΕΚΤΩΝ)
 
      Σας προσκαλούμε σε  "ΕΙΔΙΚΗ" ΔΗΜΟΣΙΑ ΤΑΚΤΙΚΗ  συνεδρίαση την: 15η Νοεμβρίου 2013 ημέρα: Παρασκευή   και ώρα: 19:00 μμ στην  Έδρα του Δήμου Δομοκού [αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου]  και στο Δημοτικό Κατάστημα (Πλατεία Μουσών - 1) για συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα κατωτέρω θέματα:   
       
α' Προηγούνται..  
     
1] Ανακοινώσεις Δημάρχου.  
     
2] Επίκαιρες ερωτήσεις Δημοτικών Συμβούλων.  
3] Θέματα κατεπείγοντα κατά το άρθρο: 67 παρ.5 του Ν.3852/2010  
     
  ….  
β' Θέματα  Ημερήσιας  Διάταξης.  
       
Α/Α ΘΕΜΑΤΟΣ ΠΕΡΙΛΗΨΗ  ΘΕΜΑΤΟΣ ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΑΔΣ/2013  
1ο Ψήφιση του προϋπ/σμού εσόδων και δαπανών του Δήμου Δομοκού για το οικ.έτος 2014.(Σχετική η αριθ: 178/11-11-2013 Απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής)  Αρμόδιος Αντιδήμαρχος & Τμήμα Οικονομικών Υπ/σιών (Γρ.Προϋπολογισμού).  265η 
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ  ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΔΟΜΟΚΟΥ 
Signature_final.JPG
Χαράλαμπος Λιόλιος
Share on Google Plus

About kalimerisnikos

13 comments:

Ανώνυμος είπε...

ΕΥΛΟΓΑ ΑΝΑΡΩΤΙΕΤΑΙ ΚΑΝΕΙΣ!
ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΗ Η ΑΝΟΧΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ?
ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΠΙΑ ΟΥΤΕ ΤΑ ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ?
ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΙΛΟΥΝ ΟΙ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟΙ ΦΟΡΕΙΣ?
ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΑΝΤΙΔΡΟΥΜΕ ΩΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΠΟΥ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ ΝΑ ΚΑΤΡΑΚΥΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑΣ ΜΑΣ ΝΑ ΥΠΟΒΑΘΜΙΖΕΤΑΙ?

Ανώνυμος είπε...

Μια βόλτα να κάνεις στο δομοκό και τα χωριά του, αμέσως συνειδητοποιείς ότι το πρόβλημα του δήμου μας είναι τεράστιο.
Αναρωτιέται ο κάθε δημότης!!!!
Τι άλλο μας επιφυλάσσει αυτή η δημοτική αρχή;;
Πόσο ακόμα θα συνεχίζει να μας ταλαιπωρεί;;
Ποιός είναι ο σκοπός τους, ο σχεδιασμός τους, το χρονοδιάγραμμα τους, μπορούμε να το μάθουμε και εμείς;;
Πολλοί πολίτες αναρωτιούνται ακόμα, ποιός είναι ο δήμαρχος, δεν τον γνωρίζουν, απουσιάζει απο τα χωριά μας.

Την νίκη στις εκλογές δήμαρχε, την δίνει ο λαός και όχι οι ομάδες συμφερόντων, όποιας επιστημονικής, κοινωνικής, ιδεολογικής, οικονομικής ή οποιασδήποτε άλλης προέλευσης!!!!

Ανώνυμος είπε...

πες τα χρυσοστομε!!τα γραφεις καλυτερα απο εμας!!να ξερουν πως οταν η αποτυχια ειναι ολοκληρωτικη ειναι και απιστευτη!!

Ανώνυμος είπε...

Πες μου to καλύτερο ψέμα - Xατζηγιάννης

Ανοιξες την πόρτα για να φύγεις.....!
Πας να μ’αγκαλιάσεις μα με πνίγεις.....!


7seven Senses.

Ανώνυμος είπε...

Η τοπική κοινωνία παρακολουθεί το τελευταίο διάστημα την δημοτική αρχή και αναρωτιέται αν αυτοί οι άνθρωποι έχουν την αίσθηση του τι έχουν αναλάβει ή είναι εκτός πραγματικότητας.
Κύριοι της δημοτικής αρχής , γνωρίζουμε για την αδυναμία σας να υλοποιήσετε κάτι το σημαντικό.
Μέσα στην αρνητική παρουσία σας στο δήμο , η έλλειψη συντονισμού , η άγνοια της πραγματικότητας και η αδιαφορία σας είναι άκρως εκνευριστική.
Η δημοτική αρχή παρουσιάζεται , όχι μόνο κατώτερη των περιστάσεων , όχι μόνο απαθής και αρνητική , αλλά και εντελώς απαράδεκτη.
Και για του λόγου το αληθές , ας κάνει μια βόλτα ο δήμαρχος ή όποιος επιθυμεί στα χωριά για να δει την απόγνωση , σε όποιο και να πάτε η εικόνα είναι ανάλογη παντού.
athens

ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ ΣΤΟ ΔΟΜΟΚΟ είπε...

17 Νοεμβρίου: Βροχή Των Αστεριών, Πανσέληνος & Επέτειος.
Μιά Λαμπερή Μέρα Αλλά & Νύχτα.

Τη στιγμή που όλα τα βλέμματα είναι στραμένα στις εκδηλώσεις για την επέτειο της 40ης επετείου της 17ης Νοέμβρη, κάποιοι άλλοι θα κοιτάξουν τον ουρανό..

Άλλη μιά «βροχή» από διάττοντες αστέρες, των Λεοντιδών, θα κορυφωθεί στο νυχτερινό ουρανό και της Ελλάδας απόψε.
Οι Λεοντίδες δίνουν συνήθως 15 εώς 40 «πεφταστέρια» ανά ώρα, ενώ κάθε περίπου 33 χρόνια εμφανίζουν μιά κυκλική κορύφωση με εκατοντάδες μετέωρα ανά ώρα.
Η εν λόγω βροχή διαττόντων φαίνεται να προέρχεται από τον αστερισμό του Λέοντα, από όπου πήρε και το όνομά της, αν και στην πραγματικότητα πρόκειται για σωματίδια της σκόνης που έχει αφήσει πίσω της η ουρά του κομήτη Τέμπλ-Τατλ, η οποία περιοδικά διασταυρώνεται με την τροχιά της Γης.
Ο εν λόγω κομήτης ολοκληρώνει μιά περιφορά γύρω από τον Ήλιο κάθε 33 χρόνια περίπου, οπότε πλησιάζει περισσότερο στον πλανήτη μας.
Σύμφωνα με τον διευθυντή του Πλανηταρίου του ιδρύματος Ευγενίδου, κάθε μέρα πάνω από 100 τόνοι λεπτής διαστημικής σκόνης πέφτει πάνω στην επιφάνεια της Γης, χωρίς να γίνεται αντιληπτή από τους ανθρώπους.

Ανώνυμος είπε...

Ο δήμαρχος κατά την γνώμη μας πρέπει να είναι πανταχού παρόν.
Χωρίς συνοδευτικά αυτοκίνητα, χωρίς παρατρεχάμενους, να κινείται ανάμεσα μας, να ρωτάει, να μαθαίνει, να κινητοποιεί.
Η ταχύτητα είναι πάντα το ζητούμενο όπως και η αποτελεσματικότητα.
Στην αυτοδιοίκηση πρέπει να λύνεις προβλήματα. Τελεία και παύλα.

Αν κάνεις την δουλειά σου μένεις, αν όχι φεύγεις!!!!

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! είπε...

Η Τοπική Αυτοδιοίκηση θα πρέπει να δημιουργεί θα το πω..

..πεδία συννενόησης συνεργασίας και συναίνεσης..

Καλησπέρα και καλή εβδομάδα σε όλους!
Υ.Γ.. .αν θέλετε το κάτι..συζήτηση βρέ παιδί μου εδώ είμαι..

Ανώνυμος είπε...

Η βλακεία είναι αήττητη!
Άντε κάνε μιά βλακώδη μεταφορά..αυτό που σε διακρίνει βρέ!
Δε σε παρεξηγεί κανείς..το συνηθίσαμε!

Ανώνυμος είπε...

Η τοπική αυτοδιοίκηση οφείλει εξ ορισμού να είναι πρακτική!

Ότι τι ωραίο έχουμε πρέπει να το προστατεύουμε!
Αν δεν πάνε σε συζήτηση τα σχόλια..είναι λες και τα γράφει ένας..
..πχ άνετα μπορούσα να τα γράψω όλα τα παραπάνω..είναι δύσκολο.???

Ανώνυμος είπε...

Η δημοτική αρχή πρέπει να θέσει στην κορυφή των προτεραιοτήτων της τη δημιουργία μιάς νέας και σύγχρονης δομής πολιτικής προστασίας στον τόπο.
Πρέπει να στέκεται δίπλα στον πολίτη, στο περιβάλλον.
Να είναι εκεί που υπάρχει ανάγκη, εκεί που τη χρειάζεται ο πολίτης.

Η δημοτική αρχή πρέπει να βλέπει μόνο πολίτες, και όχι πελάτες!!!!

ΡΕΠΟΡΤΕΡ είπε...

ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΕΙΣ

14 Νοε 2013
Έρευνα στο Δήμο Γορτυνίας για εκατοντάδες απευθείας αναθέσεις

Στο «μικροσκόπιο» του γενικού επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης μπαίνει ο δήμος Γορτυνίας προκειμένου να ελεγχθεί η νομιμότητα εξακοσίων και πλέον --απευθείας αναθέσεων!!!!!!!!!!-, συνολικού ύψους άνω των 6 εκατ. ευρώ, που έχει κάνει η δημοτική Αρχή.

Ο κ. Ρακιντζής όρισε ειδικό επιθεωρητή και διέταξε τη διενέργεια έρευνας στον δήμο Γορτυνίας, ύστερα από υπόμνημα που κατάθεσε πριν από περίπου ένα μήνα, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του δήμου Γορτυνίας Παρασκευάς Παρασκευόπουλος.Επίσης, την περασμένη εβδομάδα, επισκέφθηκαν τον γενικό επιθεωρητή και κατέθεσαν πλήθος στοιχείων για τη συγκεκριμένη υπόθεση όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι επικεφαλής των παρατάξεων της αντιπολίτευσης στον δήμο Γορτυνίας, καθώς και ο ειδικός εμπειρογνώμονας επί θεμάτων δημόσιας διοίκησης και αυτοδιοίκησης Γιώργος Αναστόπουλος.Οι επικεφαλής των παρατάξεων της αντιπολίτευσης στον δήμο Γορτυνίας, σε ανακοίνωσή τους, εκτιμούν, ότι η κατάσταση στον δήμο είναι πλέον εκτός ορίων και έθεσαν ως άμεση προτεραιότητα την ανάληψη πρωτοβουλίας για τη συγκρότηση [Επιτροπής για τη Διαφάνεια και την Προστασία του Δημόσιου Χρήματος».

ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ είπε...

Παρατηρώντας τα δρώμενα στο χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης διαπιστώνουμε ότι οι δήμαρχοι επιβάλλονται στις τοπικές κοινωνίες όχι τόσο από το έργο τους αλλά από τις σκοπιμότητες και τις επιλογές του όλου συστήματος εξουσίας. Γιατί η εικόνα και η πελατειακή λογική σκεπάζουν και τα πρόσωπα και τα πράγματα. Και έτσι η στάση των πολλών ετεροκαθορίζεται χωρίς αυτό να γίνεται αντιληπτό. Νομίζει ο καθένας ότι εκλέγει πρόσωπο, αλλά στην ουσία κάποιοι άλλοι έχουν προαποφασίσει γι’ αυτόν.
Ο συμπολίτης διαμορφώνει μια επιδερμική άποψη για τον δήμαρχο, αφού αντικειμενικά είναι δύσκολη η αποτίμηση του έργου και των ποιοτικών χαρακτηριστικών των αιρετών, ιδιαίτερα σήμερα που το άτομο βιώνει μια δραματική κατάσταση και η επιβίωση σκεπάζει και στειρώνει ενδιαφέροντα συλλογικής οργάνωσης. Άλλωστε, καθημερινά βιάζεται η συνείδηση του πολίτη, που δεν διαθέτει εξοπλισμό αντίστασης, από μηχανισμούς και συμφέροντα.
Το φαινόμενο αυτό εκτιμώ πως κυριαρχεί σε όλα τα επίπεδα της εξουσίας και λειτουργεί ως σαράκι που κατατρώει πρόσωπα, ιδέες και θεσμούς. Αυτό το χαρακτηριστικό της συμπεριφοράς των πολλών συντελεί τα μέγιστα ώστε το όλο κοινοβουλευτικό μας σύστημα να χωλαίνει και να πάσχει από σοβαρές πολιτικές και κοινωνικές παθογένειες. Λειτουργεί αποτρεπτικά σε κάθε σκέψη ενεργητικής συμμετοχής και η προσωπική ελευθερία θυσιάζεται στο βωμό της προσωπικής λογικής των ολίγων επωνύμων και ισχυρών.
Σχετικά με τη συμπεριφορά και την πρακτική των πολιτικών αρχόντων το 1947 ο Paul Porter, επικεφαλής της αμερικανικής αποστολής στην Ελλάδα την περίοδο του εμφυλίου πολέμου, γράφει: «Εδώ δεν υφίσταται κράτος σύμφωνα με τα δυτικά πρότυπα. Αντ’ αυτού υπάρχει μια χαλαρή ιεραρχία ατομιστών πολιτικών, μερικοί από τους οποίους είναι χειρότεροι από όλους, που είναι τόσο απασχολημένοι με τον προσωπικό τους αγώνα για εξουσία, ώστε δεν έχουν τον χρόνο να αναπτύξουν οικονομική πολιτική ακόμα και αν υποθέσουμε ότι είχαν την ικανότητα» (επιστολή προς τον υφυπουργό εξωτερικών W. L. Clayton).
Επομένως, το πρόβλημα είναι διαχρονικό και αυτό θα πρέπει ή να μας παρηγορεί ή να αποκαλύπτει την ευθύνη και την αδιαφορία όλων μας για την κατάντια του τόπου μας και ειδικά των δήμων μας.
Στ’ αλήθεια, μήπως γνωρίζετε κάποιον δήμαρχο αυτό τον καιρό να δηλώνει με ταπεινότητα και με αίσθημα ευθύνης ότι έκανε αυτά που μπόρεσε, να ευχαριστεί τους δημότες για την εκλογή του και να εύχεται ο διάδοχός του να πάει το δήμο ένα βήμα πιο μπροστά; Δυστυχώς στην περιοχή μας όλοι, , δηλώνουν, έστω και έμμεσα, ότι χωρίς αυτούς ο τόπος χάνεται και έρχεται το χάος!
Δυστυχώς η μακρόχρονη άσκηση εξουσίας θολώνει τη σκέψη του ανθρώπου.Και το χειρότερο είναι, όταν η ηθική βρίσκεται πολύ μακριά από την πολιτική. Αλλά σε ένα δημοκρατικό πολίτευμα υπάρχει λύση για όλα τα προβλήματα που έχουν σχέση με τους ανθρώπους, αρκεί να υφίσταται η πολιτική βούληση στους κάθε φορά κρατούντες στην κεντρική εξουσία. Οι θεσμοί λύνουν τα προβλήματα της δημοκρατίας και επιβάλλουν στον πολίτες συνείδηση και συμπεριφορά συλλογική.
Θα έπρεπε από χρόνια η Βουλή να είχε θεσπίσει τη θητεία των δημάρχων και των βουλευτών, που δεν θα μπορούσε να είναι πέρα από δυο περιόδους Δυστυχώς αργεί ακόμα να’ ρθει η μέρα αυτή, παρά τα σοβαρά προβλήματα που προκαλούν στην κοινωνία
Γι’ αυτό και οφείλουμε, αφού η νομοθετική εξουσία αδιαφορεί, εμείς οι πολίτες να δώσουμε το μάθημα που ταιριάζει σε ανθρώπους που θεωρούν ότι έχουν κληρονομήσει διά βίου προνόμια και εξουσίες.

Author Details