Ο άγνωστος φάκελος του «πατέρα» της Μαρίας-Είχε ληστέψει και ταχυδρόμο του Δομοκού!!

Δύο ληστείες σε βάρος ταχυδρομικών διανομέων το φθινόπωρο του 1999 στον Δομοκό Φθιώτιδας και στην Ιτέα Καρδίτσας με συνολική λεία που έφθανε περίπου τα 5.000.000 δρχ. (περίπου 14.000 ευρώ) προσδιορίζουν το άγνωστο παρελθόν του Ρομά που εμφανίζεται ως ο πατέρας της πεντάχρονης Μαρίας. Η προηγούμενη εγκληματική δράση του 39χρονου, ο οποίος είχε καταδικασθεί σε πολυετή κάθειρξη και είχε φυλακισθεί, βρίσκεται στο στόχαστρο των αρχών ασφαλείας προκειμένου να εντοπισθούν οι μέθοδοι δράσης του και οι διασυνδέσεις του. Οπως διαπιστώθηκε, τότε ο συγκεκριμένος Αθίγγανος είχε συνεργασθεί με άλλους Ρομά από τον καταυλισμό των Φαρσάλων, όπου βρέθηκε και η μικρή Μαρία, αλλά και με Αθιγγάνους από τον καταυλισμό των Σοφάδων Καρδίτσας.
«Το Βήμα» παρουσιάζει τον άγνωστο φάκελο που διαθέτει η ΕΛ.ΑΣ. για τον 39χρονο και τις παράνομες κινήσεις του.

Δύο ενέδρες μέσα σε τρεις μήνες

Η πρώτη ληστεία στην οποία φέρεται να συμμετείχε ο εμφανιζόμενος ως πατέρας της Μαρίας είναι αυτή που διαπράχθηκε την 1η Σεπτεμβρίου 1999 στην περιοχή Ιτέα Καρδίτσας με θύμα τον 45χρονο ταχυδρομικό διανομέα Απόστολο Χ. Τότε τουλάχιστον τρία άτομα που επέβαιναν σε ένα ημιφορτηγό έκλεισαν τον δρόμο σε ένα δίκυκλο που οδηγούσε ο ταχυδρόμος και τον έριξαν κάτω με αποτέλεσμα τον τραυματισμό του στα χέρια. Οι δράστες υπό την απειλή όπλου άρπαξαν από το θύμα της επίθεσης συνολικά 4.125.000 δρχ. (12.140 ευρώ) που προορίζονταν για συντάξεις κατοίκων της περιοχής. Ο άτυχος ταχυδρομικός υπάλληλος είπε στους αστυνομικούς ότι οι δράστες της ληστείας ήσαν Αθίγγανοι, χωρίς ωστόσο τότε να μπορεί να προσδιορισθεί η ταυτότητά τους.

Το δεύτερο χτύπημα της συμμορίας στην οποία φέρεται να συμμετείχε ο 39χρονος Ρομά, πρωταγωνιστής του θρίλερ με τη μικρή Μαρία, σημειώθηκε στις 11 το πρωί της 4ης Νοεμβρίου 1999 σε βάρος του 52χρονου τότε διανομέα Ευάγγελου Λ. στον Παλαμά Φθιώτιδας, στην ευρύτερη περιοχή του Δομοκού. Τότε ο ταχυδρομικός διανομέας επέβαινε σε ΙΧ. Οι δράστες, που επέβαιναν σε ίδιου τύπου όχημα, το τοποθέτησαν κάθετα στον δρόμο προκειμένου να τον ακινητοποιήσουν. Οπως ανέφερε ο ίδιος στο «Βήμα»,«δεν κατάλαβα ότι γινόταν ληστεία και κατέβηκα από το αυτοκίνητό μου να ρωτήσω τι συμβαίνει. Τότε οι δράστες που είδα ότι ήταν Ρομά με χτύπησαν με όπλο στο κεφάλι - όπου αναγκάστηκα να κάνω πολλά ράμματα -, μου άρπαξαν την τσάντα και εξαφανίστηκαν».

Σπείρα Κεντρικής Ελλάδας

Η λεία των δραστών από αυτή τη ληστεία ήταν της τάξεως των περίπου 600.000 δραχμών (1.770 ευρώ) και οι δράστες εξαφανίστηκαν προς άγνωστη κατεύθυνση. Η ίδια σπείρα από Ρομά στην Κεντρική Ελλάδα διαπιστώθηκε ότι σχετιζόταν και με ληστεία σε σουπερμάρκετ στα Φάρσαλα.

Η διαλεύκανση της υπόθεσης έγινε στις αρχές του 2000 από την Ασφάλεια Θεσσαλονίκης, όταν συνελήφθησαν και ορισμένοι από τους δράστες. Οι τέσσερις από αυτούς, ηλικίας 25-35 ετών (τα ονόματά τους στη διάθεση της εφημερίδας), προέρχονταν από τον καταυλισμό των Ρομά στους Σοφάδες Καρδίτσας και δύο από αυτούς από τους χώρους διαβίωσης των Αθιγγάνων στα Φαρσαλα. Ανάμεσα στους δύο τελευταίους και ο 39χρονος σήμερα «πατέρας» της Μαρίας, ο οποίος φέρεται να χρησιμοποιούσε το ΙΧ του στις ληστείες αλλά και να είχε σημαντικό ρόλο σε αυτές.
Επιβαρυντικά στοιχεία θεωρήθηκαν αποτυπώματα των κατηγορουμένων που βρέθηκαν σε μία από τις τσάντες του σουπερμάρκετ και άλλα ευρήματα από τον χώρο των ληστρικών επιθέσεων σε βάρος των δύο υπαλλήλων των ΕΛΤΑ.

Η δίκη των έξι Αθιγγάνων - δύο από αυτούς ήταν αδέλφια - πραγματοποιήθηκε στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων και όλοι καταδικάστηκαν σε ποινές κάθειρξης από οκτώ έως έντεκα χρόνια. Η ποινή τους μειώθηκε σε δεύτερο βαθμό, όμως όλοι παρέμειναν στη φυλακή για μεγάλο χρονικό διάστημα...

ΠΗΓΗ ΤΟ ΒΗΜΑ
Share on Google Plus

About kalimerisnikos

2 comments:

Ανώνυμος είπε...

Φοβερό άρθρο το δημοσίευσε και ο lamia times..
Είδε ο γύφτος τη γενιά του και αγαλλίασε η καρδιά του!

Ανώνυμος είπε...

Πρό Θεού..

Ως χιούμορ τα γράφω, άλλωστε με τον lamia times δύο φορές έχω συναντηθεί και την δεύτερη μου μίλησε, είναι ένας ευχάριστος και πρόσχαρος άνθρωπος!

Author Details