Υπόγειοι κάδοι οικιακών απορριμμάτων στην Καρδίτσα

Υπόγειοι κάδοι οικιακών απορριμμάτων στην Καρδίτσα
Στην υπογειοποίηση των κάδων οικιακών απορριμμάτων και ανακυκλώσιμων υλικών στα κεντρικότερα σημεία της πόλης της Καρδίτσας, θα προχωρήσει το επόμενο διάστημα ο δήμος.
Η σχετική πρόταση, όπως ανακοινώθηκε σήμερα, για την προμήθεια και εγκατάσταση Υπογειοποιημένου Συστήματος Διαχείρισης Απορριμμάτων που είχε υποβάλει ο Δήμος Καρδίτσας στο πλαίσιο του Πράσινου Ταμείου του Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής (ΥΠΕΚΑ) του προγράμματος «Αστική Αναζωογόνηση 2012-2015» εγκρίθηκε και εντάχθηκε με προϋπολογισμό 238.620 ευρώ.
Η εγκεκριμένη από το Πράσινο Ταμείο πράξη προβλέπει την προμήθεια 12 κάδων απορριμμάτων, χωρητικότητας 3.000 λίτρων (τριπλάσια σε σχέση με τους υπάρχοντες) και την εγκατάστασή τους σε 6 σημεία της πόλης, προϋπολογισμού 169.740 ευρώ και δύο γερανούς ανύψωσης υπόγειων κάδων τοποθετημένους σε δύο απορριμματοφόρα οχήματα προϋπολογισμού 68.880 ευρώ.
Σημειώνεται ότι η προμήθεια και εγκατάσταση του Υπογειοποιημένου Συστήματος Διαχείρισης Απορριμμάτων είναι το δεύτερο έργο που εντάσσει ο δήμος Καρδίτσας στο Πράσινο Ταμείο, καθώς προηγήθηκε η ένταξη, χρηματοδότηση και λειτουργία του Αυτοματοποιημένου Συστήματος Κοινοχρήστων Ποδηλάτων.
Με το σύστημα αυτό αναβαθμίζεται η αισθητική εικόνα του χώρου χάρις στην υπόγεια εγκατάσταση των κάδων. Το μόνο εμφανές μέρος του συστήματος είναι η πλατφόρμα κυκλοφορίας μαζί με ένα καλαίσθητο και συμπαγών διαστάσεων πύργο τροφοδοσίας.
Πηγή: AMΠE
Share on Google Plus

About kalimerisnikos

Author Details