Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η «Γιορτή Φακής» στο Βούζι Δομοκού


Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η «Γιορτή Φακής» στο Βούζι Δομοκού

Ένα εξαιρετικό πολιτιστικό δρώμενο έλαβε χώρα στην πλατεία «Νίκης Μπακογιάννη» του Βουζίου Δομοκού, καθώς ο Επιμορφωτικός Σύλλογος Απανταχού Βουζιωτών πραγματοποίησε το Σάββατο 17 Αυγούστου τη «Γιορτή Φακής» στα πλαίσια των πολιτιστικών του δράσεων για το 2013.
Η «Γιορτή Φακής» διοργανώθηκε για πρώτη φορά στις αρχές της δεκαετίας του 2000 ως χρηματοδοτούμενη τότε από Κοινοτικά Προγράμματα, «πολιτιστική εκδήλωση για την προβολή τοπικών προϊόντων», κυρίως της εξαιρετικής φακής που παράγεται εδώ. Ο Επιμορφωτικός Σύλλογος Απανταχού Βουζιωτώνδιοργανώνει τη «Γιορτή Φακής», με μεγάλη μάλιστα επιτυχία, εδώ και τρία χρόνια, αρχής γενομένης το 2011.
Σε μια γλυκιά καλοκαιρινή βραδιά, οι επισκέπτες και οι κάτοικοι του Βουζίου και της ευρύτερης περιοχής Δομοκού απόλαυσαν φακές Βουζίου, παραδοσιακά εδέσματα του χωριού, το παραδοσιακό αλώνισμα, τα χορευτικά τμήματα «Βουζίου», «Ένωσης Ποντίων Φθιώτιδας» και «Συλλόγου Νέων Αγ. Παρασκευής» και παραδοσιακή Ελληνική δημοτική μουσική και τραγούδια από τους Σταύρο Τσαλάγκα, Αγγέλα Αλεξιάδου και Πάνο Κοτρώτσο στο κλαρίνο.

Εύγε στους διοργανωτές για την εξαιρετική εκδήλωση.

LamiaTimes.gr

Share on Google Plus

About kalimerisnikos

Author Details