Την Πέμπτη καθελκύεται η Αργώ στη θάλασσα

Την Πέμπτη καθελκύεται η Αργώ στη θάλασσα

Την Πέμπτη καθελκύεται η Αργώ στη θάλασσα
Την ερχόμενη Πέμπτη 25 Ιουλίου και δύο μόλις ημέρες πριν την έναρξη της 7ης Διεθνούς Μαθητικής Ολυμπιάδας Αστρονομίας και Αστροφυσικής, καθελκύεται στη θάλασσα το ιστορικό σκάφος της Αργούς, μετά την εκτεταμένη συντήρηση που έγινε δέκα χρόνια μετά την κατασκευή του.
Οι εργασίες ολοκληρώνονται εντός των ημερών και την Πέμπτη, στο σκάφος – έμβλημα του Βόλου θα βρίσκεται στη γνώριμη θέση του, μπροστά από το λιμάνι, προκειμένου να τη βλέπουν από κοντά οι επισκέπτες και οι Βολιώτες.
Όπως δήλωσε ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Φώτης Λαμπρινίδης, η καθέλκυση του σκάφους στη θάλασσα, συμπίπτει με τη Διεθνή Ολυμπιάδα Αστρονομίας, που ξεκινάει στο Βόλο την ερχόμενη Παρασκευή και έχει ως έμβλημά της την Αργώ.
Σημειώνεται ότι το κόστος της συντήρηση του σκάφους ανήλθε σε 20.000 € συν τον Φ.Π.Α., ενώ για την καθέλκυση του σκάφους στη θάλασσα, ο Δήμος Βόλου προχώρησε σε συμπληρωματική σύμβαση. Οι εργασίες ξεκίνησαν στα μέσα Μαΐου και ολοκληρώνονται σύντομα, ενώ έγιναν πλήρης συντήρηση και αντικατάσταση μερών του σκάφους (που είναι κατασκευασμένο με τα υλικά και την τεχνοτροπία της αρχαίας εποχής), συντήρηση των 65 κουπιών που διαθέτει (από τα οποία 50 στο σκάφος και 15 εφεδρικά), αμμοβολή και βάψιμο, αντικατάσταση πανιών και ότι προβλέπει το βιβλίο συντήρησης του σκάφους.
Η καθέλκυση της Αργούς στη θάλασσα, συμπίπτει με την έναρξη της 7ης Διεθνούς Μαθητικής Ολυμπιάδας Αστρονομίας και Αστροφυσικής, που θα γίνει στο Βόλο και τη Λάρισα από 27 Ιουλίου μέχρι 5 Αυγούστου, με περίπου 180 μαθητές που θα συμμετάσχουν από 33 χώρες των πέντε ηπείρων του πλανήτη και αποτελεί το κορυφαίο γεγονός, για τα επιστημονικά δεδομένα, του φετινού καλοκαιριού.
Στο πλαίσιο της Ολυμπιάδας έχουν προγραμματιστεί να γίνουν διεθνές συνέδριο για τις ψηφιακές υποδομές και τη διδασκαλία φυσικών επιστημών, καθώς και δύο θερινά σχολεία για καθηγητές μέσης εκπαίδευσης της Ευρώπης.
Share on Google Plus

About kalimerisnikos

Author Details