ΔΗΜΑΙΡΕΣΙΕΣ στον ΔΗΜΟ ΔΟΜΟΚΟΥ






ΔΗΜΑΙΡΕΣΙΕΣ στον ΔΗΜΟ ΔΟΜΟΚΟΥ


Πραγματοποιήθηκαν σήμερα στην αίθουσα ΣΥΝΕΔΡΙΆΣΕΩΝ ΤΟΥ Δήμο Δομοκού οι εκλογές όπως ορίζει ο νέος Καλλικρατικός νόμος.

 Είχαμε αλλαγή προέδρου και στην θέση της κ Βάγιας Τολιοπούλου  εξελέγχει ο Μπάμπης Λιόλιος

Στην Α Φάση της ψηφοφορίας που διεξάγεται μεταξύ των μελών της πλειοψηφούσας παράταξης υπήρξαν δύο υποψηφιότητες για την θέση του προέδρου.

Η πρώτη του κ Λιόλιου η δεύτερη του κ Βασιλού. Η πρώτη με τις <ευλογίες> του Δημάρχου η δεύτερη ανεξάρτητη!

Στην ψηφοφορία που ακολούθησε μετά από μία σύγκρουση του προέδρου του ΔΣ κ Καρανικόλα όπου απαγόρευσε την τοποθέτηση του κ Βασιλού για την υποψηφιότητα του. έλαβαν ο μεν κ Βασιλός μία ψήφο ενώ ο κ Λιόλιος 13
αυτα που ηθελε να πει ο κ Βασιλός είναι τα παρακάτω:
ΤΗΡΗΣΙΣ ΛΟΓΩ ΤΙΜΗΣ



Κυρίες και κύριοι δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφούσας παράταξης σας ενημερώνω ότι θέτω υποψηφιότητα για την προεδρία του Δημοτικού συμβουλίου παρά την απόφασή σας που κατά πλειοψηφία στηρίξατε τον καθόλα αγαπητό και αξιόλογο συνάδελφο μας κ Μπάμπη Λιόλιο , που μάλιστα απουσίαζε από το προσυμβούλιο παρότι ήταν υποψήφιος και εφόσον είχε κώλυμα φρονώ ότι έπρεπε το προσυμβούλιο να πραγματοποιηθεί σε χρόνο που να ήταν παρόν. Και όχι να θέτει υποψηφιότητα δια αντιπροσώπου.



Θεωρώ ότι από του βήματος του δημοτικού συμβουλίου πρέπει να σας κάνω γνωστά τα εξής :



Πριν δύο χρόνια ως δημοτικός σύμβουλος με τους περισσότερους σταυρούς στη Θεσσαλιώτιδα μου ετέθει από τον Στρατηγό κ Σύρο, τον εκλεγέντα Δήμαρχο, ένας προβληματισμός του ως προς την συγκρότηση της Δκσης του Δήμου και μου ζήτησε , προς τιμήν του , να τον διευκολύνω παρά του ότι ο νόμος καθορίζει ότι αποκλειστική αρμοδιότητα του είναι να αποφασίσει με ποιους θεωρεί ικανούς, κατάλληλους και συνεργάσιμους για να άσκήση τη Διοίκηση του Δήμου.



Ο προβληματισμός ήταν :



1ον ότι στη Διοίκηση έπρεπε να υπάρχει, για την εύρυθμη λειτουργία του Δήμου συμμετοχή από όλους τους ιδεολογικούς χώρους που τον στήριξαν και.



2ον ότι συγκεκριμένος σύμβουλος, που αν ορίζετο έλυνε μεν το πρόβλημα αντιπροσώπευσης δεν ήταν όμως αγαπητός από τους κατοίκους και δεν έπρεπε να εκτεθεί ο συνδυασμός.



Ευχαρίστως τον απήλαξα από το πρόβλημα, παρότι οι χωριανοί μου ανέμεναν να είμαι στη Διοίκηση και εξεπλάγησαν που δεν συμμετείχα , τους εξήγησα ότι δική μου ήταν η απόφαση να μην συμμετάσχω. . Παράλληλα ο Στρατηγός μου έδωσε τον λόγο του ότι στη Δεύτερη περίοδο θα αναλάμβανα την προεδρία του Δημοτικού Συμβουλίου ώστε να αντιπροσωπεύσω τους χωριανούς μου που με τίμησαν με την ψήφο τους περίπου 75 %. Και θεωρώ υποχρέωσή μου να τους σεβαστό και να τους τιμήσω.



Γι αυτό και δεν συμμορφώνομαι στη απόφαση του προσυμβουλίου διότι για μένα μεγαλύτερη σημασία και αξία έχει η ψήφος των χωριανών μου και των υπολοίπων συμπολιτών μας που με ανέδειξαν Δημοτικό Σύμβουλο. Και αισθάνομαι την ανάγκη να ευχαριστήσω από βάθους καρδιάς και να έχω το σθένος να τους βλέπω στα μάτια.



Μετά από αυτά ο καθένας ελευθέρα ψηφίζει . Εξεπλάγην χθές το μεσημέρι με την εισήγηση σας και να ευχαριστήσω προσωπικά τον κ Χαντζιαργύρη που ευθαρσώς έθεσε το θέμα τήρησης του λόγου που κάποιος δίνει και μας γνωστοποίησε ότι οι αποφάσεις είχαν ληφθεί από κάποιους πριν από ημέρες, για μένα δεν έχει σημασία ποιοι ήταν, λυπούμε ειλικρινά που υπάρχουν (παράγκες) τις οποίες διακηρύξαμε ότι δεν θα ανεχθούμε ως συνδυασμός.























































Διαγραφή Απάντηση Απάντηση σε Όλους Προώθηση Μετακίνηση Spam Ενέργειες Επόμενο Προηγούμενο


Στην Β φάση για την εκλογή του προέδρου όπου ψηφίζουν όλες οι Δημοτικές ομάδες (αλλά δεν αλλάζει η απόφαση) , συμμετείχε μόνο το όνομα του κ Λιόλιου!!

Ο οποίος και έλαβε 19 υπέρ και 5 άκυρα ψηφοδέλτια που ανέγραφαν με στυλό το όνομα του κ Βασιλού και ένα λευκό.

Για την θέση του Αντιπροέδρου η υποψηφιότητα του κ Νικολάου Καλημέρη έλαβε στην πρώτη φάση 7 υπέρ και ο κατά!

Στην Β Φάση έλαβε 21 υπέρ και 4 άκυρα!


Για την θέση του Γραμματέα εξελέγχει ο κ Θωμάς Λάγγας στην πρώτη φάση έλαβε 4-0 υπέρ ενώ στην Β Φάση 24-1
Μετά την εκλογή και αφού ανέλαβε το νέο προεδρείο ο κ Βασιλός κατέθεσε δήλωση ανεξαρτητοποίησης απο το ψηφοδέλτιο του κ Σύρου και αμέσως μετά είπε τα παρακάτω:
 ΠΡΟΣ




Τον προεδρο του ΔΣ του Δήμου Δομοκού



Σας γνωστοποιώ δια της παρούσης ότι ανεξαρτητοποιούμαι ως δημοτικός σύμβουλος και από τούδε και στο εξής δεν ανήκω στην παράταξη με την ονομασία Συνεργασία Πολιτών σύμφωνα με το άρθρο 66, παρ.4, του Ν. 3852/2010.





Δομοκός 6-1-2013

Μετά τιμής

Νικόλαος Η. Βασιλός











<Καταρχάς αισθάνομαι την ανάγκη να ευχαριστήσω από βάθους καρδιάς τους συμπολίτες μου που με ανέδειξαν Δημοτικό Σύμβουλο.
Τους διαβεβαιώνω για μια ακόμη φορά εδώ, ενώπιον όλων των δημοτικών συμβούλων , ότι θα καταβάλω κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε πραγματικά να γίνουν πραγματικότητα τα λόγια του κ Δημάρχου και επικεφαλή του συνδυασμού μας κατά την διάρκεια του προεκλογικού μας αγώνα , για εντιμότητα , ισονομία και δικαιοσύνη , σε όλες τις ενέργειες μας και τήρησης του λόγου μας που πιστεύω πως πρέπει να είναι συμβόλαιο και μάλιστα από Στρατηγούς, διότι η εκπαίδευσή μας και ο τρόπος με τον οποίο ενεργούμε είναι να έχουμε λόγο και να τον τηρούμε από τη στιγμή που τον δίνομαι.

Κάθε καινούργια αρχή προέρχεται από το τέλος κάποιας άλλης αρχής.

Θα προσπαθήσω με όσες δυνατότητες διαθέτω για την βελτίωσης της ποιότητας της εσωτερικής της λειτουργίας, αλλά κυρίως της απόδοσης του δημοτικού συμβουλίου προς όφελος των πολιτών και του Δήμου μας.
Βασική επιλογή μου θα είναι να ενισχύσω όσο πολύ περισσότερο μπορέσω τη διαφάνεια στη λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου, να βελτιώσουμε όλοι μαζί την ποιότητα όχι απλά του διαλόγου που διεξάγεται σ’ αυτό , αλλά κυρίως την ποιότητα του παραγόμενου έργου.
Τέλος να ευχηθώ κάθε καλό και για εσάς προσωπικά κ Δήμαρχε και για το Δημοτικό Συμβούλιο ένα ευτυχισμένο και δημιουργικό 2013με υγεία και επιτυχίες στην προσωπική οικογενειακή και επαγγελματική ζωή του καθενός.
Ευχαριστώ πολύ για την ανοχής σας.>



Για την Οικονομική Επιτροπή εξελέγησαν οι Γκούβας-Παπιώτης-Δημούδης-Γραμματίκας-Τσανής και Τζιαχρήστας ενώ αναπληρωματικοί οι Σκαρμούτσος-Αράχωβας-Ματσαδές-Σταυρόπουλος-Καρκάνης.


Στην επιτροπή Ποιότητας ζωής αφού στην Α φάση υπήρξαν τρείς υποψηφιότητες από την ελάσσονα και μείζονα μεταξύ των ΒΑΣΙΛΌΠΟΥΛΟ ΧΑΡ που έλαβε 3 ψήφους και του Τζιώρα Σταύρο που έλαβε 8 ψήφους και του Αράχωβα που έλαβε 9 ψήφους, στον Β Φάση πέρασαν οι δύο τελευταίοι.

Τελικά εξελέγησαν Παπαδημητρίου Δ- Καρανικόλας-Μπακοστέργιος-Ζάρρα-Τζιώρας και Αράχωβας

Αναπληρωματικοί Καρκάνης –Σταυρόπουλος –Παπιώτης-Κόγιας-Λάγγας


Share on Google Plus

About kalimerisnikos

12 comments:

ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ είπε...

Εκ των προτέρων
Ο κ Λιολιος : νέος και άπειρος για την θέση του προέδρου
Καλή επιτυχία Μπαμπη ,χωρίς όμως τις ευλογίες του δημάρχου για να έχεις μέλλον….
ο κ Βασιλος ίσως να ήταν καλύτερη επιλογή για την θέση του προέδρου από θέμα εμπειρίας διοίκησης ,τον έφαγε όμως η νεοελληνική νοοτροπία των συναδέλφων του. θα μου πει κάποιος και ο δήμαρχος στρατηγός ήτανε αλλά από διοίκηση αστα να πάνε…..
Οσο για διάγγελμα του κ βασιλου και την υπόσχεση του ότι θα καταβάλει κάθε προσπάθεια για να γίνουν πραγματικότητα οι προεκλογικές υποσχέσεις του δημάρχου ,άδικος χαμένος κόπος …….έρχεται δεύτερος….προσπαθήσανε αλλοι και χάσανε.
οι άνθρωποι γέννιουνται και εκπαιδεύονται για αυτό που είναι και δεν διορθώνονται από τις προσπάθειες των άλλων. Η μονή διέξοδος σε αυτές τι περιπτώσεις είναι η φυγή πριν σε πιάσει η παλίρροια η το τσουναμι.

Κακής απ’ αρχής γίγνεται τέλος κακόν.
Ευριπίδης, 480-406 π.Χ.,

Γι α την οικονομική επιτροπή : Γκούβας-Παπιώτης-Δημούδης-Γραμματίκας- και Τζιαχρήστας
Μαύρην η νύχτα στα βουνά……

Ο ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ
Η διοίκηση απαιτεί γνώση, εμπειρία ,ΑΝΤΙΛΗΨΗ και ΗΘΟΣ
Σπάνιος συνδυασμός αλλά απαραίτητος ,ιδίως τα δυο τελευταία σε ένα να είσαι ελλιπής έχασες το παιγνίδι. Σκεφτείτε τώρα να δείτε τιεχει να γίνει, όταν κάποιος που διοικεί δεν διαθέτει κανένα από τα τέσσερα …
Kαι ένα περίεργο :
Γιατί Οι διανοούμενοι στην Ελλάδα έρχονται πάντα τελευταίοι (σε σειρά προτεραιότητας προτίμησης) ;
Διότι οι διανοούμενοι κάνουν παντα αυτό που είναι σωστο και όχι αυτό που είναι αποδεκτό

Ο καλύτερος φίλος είναι αυτός που λέει και αντέχει την αλήθεια

REPORTER είπε...

Συγχαρητήρια για την ανεξαρτητοποίηση του κ βασιλο έστω και αργά , όχι όμως επειδή δεν του δώσανε την προεδρία του Δ.Σ αλλά για όλα οσα έχω γράψει μέχρι σήμερα
Την ανεξαρτητοποίηση σου έπρεπε να την εχεις υποβάλει εδώ καιρό ,αν θεωρείς τον εαυτό σου πραγματικά αξιόπιστο και όχι τώρα που σου αρνηθηκανε την προεδρία.
Οσο για τις «παράγκα» που αναφέρεσαι υπήρχε εξαρχής εκτος αν δεν ήθελες να την δεις ..
Την έβλεπα από χιλιόμετρα μακριά και εσυ που ήσουνα κοντά δεν την είχες αντιληφθεί;
Η «παράγκα» δεν δημιουργήθηκε σήμερα κ βασιλο αλλά πριν δυο χρόνια.
Το ότι δεν διοικεί ο δήμαρχος αλλά ο αντιδήμαρχος Γκουβας τώρα το κατάλαβες;
Το ότι ο δήμαρχος είναι άβουλος και ανεπαρκής, τώρα το κατάλαβες;
Το ότι αδιαφορούσανε για την ασφάλεια των δημοτών τώρα το κατάλαβες;
Το ότι παίζανε με την υγειά των ανθρώπων τώρα το κατάλαβες;
Το ότι στείλατε εκατοντάδες χρεώσεις για καταναλώσεις νερού πριν 10 κι 20 χρόνια και μάλιστα σε νεκρούς τώρα το κατάλαβες;
Το ότι χρησιμοποιούνε ανθρώπους από τα χωριά με πολύ χαμηλό επίπεδο και παίζουνε με την αξιοπρέπεια των ορισμένων ανθρώπων τώρα το κατάλαβες;
Έχετε τρελάνει τον κόσμο και δεν ξέρει πιο είναι το σωστό και πιο είναι το λάθος, έχειμπερδευτεί τελείως.
Αυτά είχατε υποσχεθεί στο κόσμο που σας ψήφισε;
Έστω αργά και λανθασμένα και πάλι συγχαρητήρια για την ανεξαρτητοποίηση σας.
Αναμένoυμε και την ανεξαρτητοποίηση του κ Χαντζιαργυρη και όσο νωρίτερα την κάνειτόσο καλύτερα είναι για αυτόν, αν θέλει να είναι αξιόπιστος όπως λέει, στον κόσμο που τον ψήφισαν .
Η αξιοπιστία κερδίζεται με πράξεις και όχι με κούφια προεκλογικά λόγια
Οι «παράγκες» είναι καταδικασμένες να γκρεμίζονται από τις ημέρες που φτιάχνονται απλώς οι άνθρωποι που τις φτιάχνουν η πάνε να στεγαστούνε δεν είναι σε θέση να το αντιλαμβάνονται .

ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ είπε...

Ο βασιλος δεν υπήρχε ποτέ περίπτωση να γίνει πρόεδρος, τον δουλεύανε διότι δεν θα μπορούσανε να τον ελέγξουνε ,αυτός είναι και ο λόγος που βάλανε την Τολιοπουλου και τον Λιολιο ,ούτε φωνή ,ούτε ακρόαση ,μάλιστα κύριε ……πολλά θα ακούει λίγα θα καταλαβαίνει …αυτό είναι το σύστημα…
Αλλωστε τι είναι ο δήμος; Μια μικρογραφία της κυβέρνησης ,τι περιμένετε να δείτε διαφορετικά πράγματα;
Ο νεοέλληνας δεν το κόβει το χουι, δώστου αρπαχτή και πάρτου την ζωή!!
Αυτά έχουν οι παράγκες από γελοίους ανθρώπους και ο λαμογισμός εν Ελλάδι…

Τέλος πάντων στο ίδιο σύστημα ειμαστε όλοι μας ,να δούμε πως θα ξεμπλέξουμε από όλους αυτούς και να οδηγήσουμε τα παιδιά μας σε μια αξιόπιστη πορεία

Ανώνυμος είπε...

κυριε βασιλε επι δεκα πεντε μηνεσ δεν ειχατε παρουσια με τι θρασοσ ζητατε την προεδρια το δημοτικο συμβουλιο ειχε δικιο .εχετε χασει επισοδια που δεν επαναλαμβανωνται.ουτε μπορειτε να καλειψετε τα κενα.το μονο που μπορειτε να κανετε ειναι να γινετε μια ακομη φορα γελοιοσ.

Ανώνυμος είπε...

κυριε βασιλε αφησατε τα πατρια εδαφη στο ναυπλιο στο ιστορικο παλαμιδι και ηρθατε να ασχολιθειτε με τα δημοτικα του δομοκου που εχετε αγνοια των πραγματων.καλη δυναμη.ο δημοσ δεν ειναι στρατοσ.

Ανώνυμος είπε...

η θεσσαλιωτιδα εχει αναγκη απο ανθρωπουσ που βρισκονται ζουν και δραστιριοποιουνται στον τοπο τουσ.θελουν ανθρωπουσ να τουσ συμπαραστεκονται δεν εχουν αναγκη απο αλεξιπτωτιστεσ.

Ανώνυμος είπε...

Ο ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ ΑΠΟ ΠΟΙΑ ΧΩΡΑ ΗΡΘΕ;;ΛΕΕΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΗΤΑΝ ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΑΣΤΑ ΝΑ ΠΑΝΕ,ΕΠΙΣΗΣ ΛΕΕΙ ΠΑΡΑΚΑΤΩ Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΑΠΑΙΤΕΙ ΓΝΩΣΗ,ΕΜΠΕΙΡΙΑ,ΑΝΤΙΛΗΨΗ ΚΑΙ ΗΘΟΣ ΑΛΛΑ Ο ΙΔΙΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΤΕΣΣΕΡΑ ΛΟΓΙΚΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙ.ΜΑΛΛΟΝ ΑΛΛΙΩΣ ΘΑ ΒΛΕΠΕΙ ΑΥΤΟΣ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ.

aetos54 είπε...

Επικρισεις απο ανωνυμους τι φοβαστε φανερα ειναι τα πραγματα οσο για το θρασος ετσι αντιμετωπιζονται οι παραγκες Κ Βασιλέ εχετε την δυναμη να τους ελεγξετε σας περιμένουμε στο ΔΣ οπου σωστά τοποθετηκατε . Καποιοι η καποιες να δούνε το δικό τους ήθος και παρουσία στομ Δήμο.Καιρος να αφουγκρασθούν τι λεγεται στο δρόμο αρκεί να κυκλοφορούν . Ο παρατηρητής σωστά το τοποθετησε δεν θα τον ηλεγχαν ....... Αστα Χαραλαμπε.....

aetos54 είπε...

Επικρισεις απο ανωνυμους τι φοβαστε φανερα ειναι τα πραγματα οσο για το θρασος ετσι αντιμετωπιζονται οι παραγκες Κ Βασιλέ εχετε την δυναμη να τους ελεγξετε σας περιμένουμε στο ΔΣ οπου σωστά τοποθετηκατε . Καποιοι η καποιες να δούνε το δικό τους ήθος και παρουσία στομ Δήμο.Καιρος να αφουγκρασθούν τι λεγεται στο δρόμο αρκεί να κυκλοφορούν . Ο παρατηρητής σωστά το τοποθετησε δεν θα τον ηλεγχαν ....... Αστα Χαραλαμπε.....

ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ είπε...

Σωστός και σαφής ο αετος 54 ,οι μάχες δίνονται στις αρένες και όχι στις εξέδρες
Περιμένουμε να δούμε την δύναμη σου στο Δ.Σ, ιδού η Ρόδος ,ιδού και το πήδημα κ βασιλο…... Η δυναμικότητα άλλωστε δεν αναδεικνύεται μόνο με την ανάληψη προεδρίας αλλά με την πρακτική εφαρμογή των όσων ισχυριζόμαστε ότι πιστεύουμε .
Όλοι άλλωστε κάνουμε λάθη ,φθάνει όμως να τα αντιλαμβανόμαστε και να τα διορθώνουμε.



Λάθος είναι αυτό που γίνεται μια φορά ,αυτό όμως που γίνεται δυο φορές δεν είναι λάθος ,αλλά βλακεία

ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ είπε...

Η θεσσαλιωτιδα φίλε μου σίγουρα έχει ανάγκη από ανθρώπους που ζούνε και δραστηριοποιούνται στην τόπο τους αλλά εχει περισσότερη ανάγκη από αξιόπιστους ανθρώπους που ξέρουν τι τους γίνεται ,που σέβονται τον συμπολίτη τους και εργάζονται για το κοινό όφελος και όχι για την πάρτη τους ,όπως εχει αποδειχτεί μέχρι σήμερα.
Δυστυχώς όμως η εμείς δεν ξέρουμε να επιλέγουμε η στο τόπο μας δεν υπάρχουν τέτοιοι άνθρωποι

ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ είπε...

Στο φίλο που αναρωτιέται από ποια χώρα ηρθε ο παρατηρητής

ο παρατηρητής φιλε μου δεν είναι γηινος μαλλον ειναι εξωγιηνος για αυτό είναι δύσκολο να τον καταλάβεις.
Αν όμως κανεις λιγο υπομονή και διαβάσεις όσα έχει γράψει,εδώ και
ενα χρόνο και προσέξεις και τις εξελίξεις του δήμου και της χώρας μας,ισως τον καταλάβεις άλλωστε δεν λεει τίποτα το ιδιαίτερα έξυπνο (εκτος από τις οικονομικές και πολιτικές εκτιμήσεις )τα αυτονόητα λέει…..
θα μου πεις και τα αυτονόητα οι άνθρωποι δύσκολα τα καταλαβαίνουν αλλά δεν μπορώ να κάνω κατι
καλύτερο για σένα….

Author Details