5 comments:

ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ είπε...

Θα χρειαζόμουνα δέκα σελίδες, να εξηγήσω οικονομικά και να γίνω κατανοητός για όλα αυτά αναφέρονται στο βίντεο,που κατά την γνώμη μου είναι η μισή αλήθεια.

Τα έχουμε πει πολλές φορές εδώ και ένα χρόνο θα τα πούμε άλλη μια φορα.
Ούτε το Ευρω φταίει, ούτε η Ελλάδα θα φύγει από την Ε.Ε ,ούτε λύση είναι η δραχμή.
Εμείς φταίμε και τα λαμογια που ψηφίζαμε και μας διοικούσανε 37 χρόνια και εμείς κοιμόμασταν
Ολοι αυτοί που μιλάνε για φυγή της Ελλάδας και για δραχμή μαλλον δεν γνωρίζουν πως δουλεύει η παγκόσμια οικονομία και θα το καταλάβετε το 2014 με 2015
Σιγουρα χάσαμε πολλά ,αλλά ποτέ κανένας μας δεν αναρωτήθηκε πόσα αξίζαμε από αυτά που αποχτήσαμε.

Ξεχάσατε ότι όλοι θέλαμε να γίνουμε δημόσιοι υπάλληλοι-διευθυντές -στρατηγοί- -υπαρχηγοί- αρχηγοί !!! για ποιο λογο ; φυσικά για να καθόμαστε ,αν αυτό δεν λέγεται Παρακμή ,τότε πως λέγεται; Παραλογισμός η γελοιότητα;

Δέστε τώρα, πόσοι από αυτούς αξίζανε να γίνουνε αυτό που εγιναν; ελάχιστοι κύριοι.
Γεμάτο φούσκες που σκάσανε, τέτοια φούσκα ηταν και η οικονομία που έσκασε
Αυξήσεις –αυξήσεις μισθών και παραγωγικότητα ; αστα να πανε
Δουλεύανε δυο –τρεις για να κάθονταν δεκατρείς
Μέχρι και η κυρα Μαρια η καθαρίστρια ειχε γίνει προϊστάμενος στο δημόσιο να μην πω διευθύντρια.
Ο Μπαρμπαμητσος ο εργάτης του ΟΣΕ έγινε προϊστάμενος με μισθο 3.000 ευρω και σύνταξη 2500
Κατι άλλοι της ολυμπιακής (όχι φυσικά οι πιλότοι) περνάνε 3500 ευρώ για να κάνουνε βόλτες στα αεροδρόμια γιατί αποχτήσανε ξαφνικά μπάρμπα τον Σημίτη .
Τελικά οι μισοί Έλληνες είχαν αποχτήσει μπάρμπα τον Παπανδρέου και τον Σημίτη και ξάδερφο τον καραμανλη
Τετοια υποδομή είχαμε και θέλαμε να ανταγωνιστούμε τους Γερμανούς και τους Γάλλους.
Δεν μας φτάνανε τα χάλια που είχαμε,θέλαμε το ευρω καιτώρα μας φταίει το ευρώ.
Πουλάγαμε μαγκιά στο εσωτερικό και θέλαμε να πουλήσουμε μαγκιά και στο εξωτερικό και όταν αποδείχτηκε ότι δεν είμαστε μάγκες , ρίξαμε το ανάθεμα στο ευρώ.
Φθάνει πια -Έλεος πια …όλα έχουν τα όρια τους…

Και τώρα ο τρελός (ετσι δεν λέμε όλοι μας κάποιον που δεν τον καταλαβαίνουμε;) και το όνειρο του.

Η χρεοκοπία της Ελλάδας δεν θα καταλήξει σε καταστροφή αλλά σε παράδειγμα επιτυχούς ανάκαμψης!!

Εστω με όλα τα διαχειριστικά λάθη και τις απατεωνιές - αρπαχτες που εχουν αποκαλυφθεί και θα αποκαλυφθούν το 2013 .
Μετα τα μεσα του 2013 η ελληνική οικονομία ανακάμπτει, ενώ η υπόλοιπη ευρωζώνη πιθανόν παραμένει σε ύφεση και ακολουθεί αργότερα. Ο αντίκτυπος στην Ισπανία, στην Πορτογαλία και στην Ιταλία, που θα παλεύουν ακόμη με τη λιτότητα, θα είναι ισχυρός. θα αρχίσουν να παρατηρούν την επιτυχία της γειτονικής Ελλάδας, που όλοι μέχρι πρότινος περιφρονούσαν και από παράδειγμα προς αποφυγή θα γίνεται παράδειγμα προς συμμόρφωση
θα υπάρξει εκτίναξη της ανάπτυξης 5% με 6%, πιθανότατα για μεγάλη χρονική περίοδο, εάν υιοθετηθούν λογικές πολιτικές για την ανάκτηση της μακροοικονομικής σταθερότητας.
Οι οικονομίες ετσι δουλεύουνε με τα πάνω τους και τα κάτω τους
Το να κλαίμε την μοίρα μας δεν βγάζει πουθενά μονο στα μπαλκονια οδηγει με ηθικούς αυτουργούς φυσικά τους πολιτικούς
Η λυση της κρίσης ειναι η ανάπτυξη με επενδύσεις – και όχι αποκρατικοποιήσεις μηδενικής προστιθέμενης οικονομικής και κοινωνικής αξίας – και με αποκατάσταση εισοδημάτων και θέσεων εργασίας
Και μην ξεχνάτε τους μπαρμπάδες τα ξαδέρφια και τα λαμογια,( όταν πηγαίνετε στην κάλπη) και μετά να απαιτείτε σταθερή οικονομία!!!

Σε αυτή την απίθανη χώρα όλα γίνονται!!!
Αλλοι χτυπούν καμπάνες καταστροφής και άλλοι χτυπάνε καμπάνες
ανάστασης, ανάλογα πόσο μακριά βλέπει ο καθένας

ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ είπε...

Για τους γρήγορους


Ο Λαμογισμος και ο Σημιτισμός

Το ραντεβού της χρεοκοπίας

Η αξιοπιστία του νομίσματος μιας χώρας καθορίζεται από την παραγωγικότητα της εργασίας αλλά και από την ποιότητα των παραγόμενων αγαθών. Και βελτιώνεται ή φθείρεται από την εξέλιξη αυτών των δύο παραγόντων. Αν σου επιβληθεί ένα νόμισμα όπως είναι το ευρώ του οποίου η αξιοπιστία και η τιμή του στην χρηματαγορά είναι υψηλή καθώς, βασίζεται στην γερμανική παραγωγικότητα και ποιότητα, αυτή είναι πραγματικά παράλογη και αφύσικη κατάσταση γιατί δυσχεραίνει σοβαρά τις εξαγωγές, και ευνοεί τις εισαγωγές. Με το ευρώ (αλλά και λόγω άλλων τυχοδιωκτισμών που έχουν επιβάλει οι παγκοσμιοποιητές) η πατρίδα έιχε κλείσει ένα στάνταρ ραντεβού με την χρεοκοπία.

Ο Σημίτης το γνώριζε πολύ καλά αυτό ,αλλωστε αυτος το εκλεισε ραντεβού και για αυτό σας
ειπε όταν χασατε τα λεφτα σας στο χρηματιστήριο ας προσέχατε

Το ραντεβού της χρεοκοπίας το έκλεισε ο Σημίτης
Ο καραμανλης κοιμότανε και όταν ηρθε η ωρα του ραντεβού δεν το άντεξε……
Τότε έστειλε στο ραντεβού τον Γιωργάκη Παπανδρέου ,με ταξιτζή τον ιδιο τον λαό!!!

ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ είπε...

«Τίποτα δεν είναι όπως φαίνεται και τίποτα δε μένει όπως είναι.»

ΤΟ 2013 θα είναι μια συνέχεια του 2012 (όσο αφορά την πραγματική οικονομία )για αυτό προσοχή στο δρόμο …..στο σπίτι ….και στον δήμο
Α εξάμηνο,θα δημιουργηθεί πρωτογενές πλεόνασμα
Β εξάμηνο, θα ευημερούν οι δείκτες της οικονομίας
Τέλος 2013 με αρχές 2014 αρχίζει η ανάκαμψη ελληνικής οικονομίας
2014- 2015 έχουμε ανάκαμψη της πραγματικής οικονομίας - η Ελλάδα αποκτάει ξανα την αξιοπιστία της και βγαίνει για δανεισμό στις αγορές
2015 -2017 απογείωση ελληνικής οικονομίας με ρυθμούς ανάπτυξης 5%με 6%και κάθετη μείωση της ανεργίας
Και μετά βλέπουμε ….
Και μην ξεχνάτε… ότι απογειώνεται ξαναπροσγειώνεται ,μόνο που στην επόμενη προσγείωση, πιστεύω δεν θα είμαστε μόνοι μας θα είμαστε πολλοί μαζί…..και τοτε
Θα πρέπει να έχουμε πιο δυνατά αλεξίπτωτα
Και αν δεν γίνει ετσι;
Τότε κλάφτα χαράλαμπε…θα γίνουνε πράγματα που ούτε καν θέλω να τα σκέφτομαι …….πάντως ότι και να γίνει, δραχμή δεν πρόκειται να δείτε….μα η Δαμανακη ειπε ότι μπορεί να γυρίσουμε στην δραχμή ..
η Δαμανακη μας ειπε ότι μας ειχε πει και στο πολυτεχνείο και τόσα χρόνια,δούλεμα για εκφοβισμό….

Ο ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ

Τίποτα δεν είναι όπως φαίνεται και τίποτα δε μένει όπως είναι. Οι άνθρωποι έχουν χίλια πρόσωπα, το ίδιο και οι ιστορίες τους. Αλλάζει ο αφηγητής, αλλάζει η οπτική του, αλλάζει και το περιεχόμενο της αφήγησης.

ΡΕΠΟΡΤΕΡ είπε...

Roubini: Γιατί έπεσα έξω στις προβλέψεις μου για Ελλάδα

Τους λόγους για τους οποίους έπεσε έξω στις δυσοίωνες προβλέψεις του για έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ, αναλύει σε συνέντευξή του στο Spiegel ο γνωστός οικονομολόγος Nuriel Rubini.
Τον έχουν αποκαλέσει «προφήτη της κρίσης» και «Δρ.Συμφορά», γιατί θεωρείται ο πρώτος που είχε προβλέψει την αμερικανική κρίση του 2006, αναφέρει η Deutsvhe Welle. Έκτοτε οι ειδικοί και τα μέσα ενημέρωσης κάνουν ό,τι μπορούν για να εξασφαλίσουν μία πρόβλεψη από τον Νουριέλ Ρουμπίνι, καθηγητή Οικονομικών στο πανεπιστήμιο της Ν.Υόρκης. Μόλις πέρσι στη διάρκεια του Παγκοσμίου Οικονομικού Φόρουμ στο Νταβός της Ελβετίας, ο Ρουμπινί είχε προβλέψει ότι «η Ελλάδα θα αποχωρήσει από το ευρώ μέσα στους επόμενους δώδεκα μήνες». Είναι φανερό ότι η πρόβλεψή του δεν έχει επαληθευθεί.
Σε συνέντευξή του προς την Online έκδοση του γερμανικού περιοδικού Der Spiegel ο Ρουμπινί ερωτάται: πού οφείλεται το γεγονός ότι ο «προφήτης της κρίσης» διαψεύδεται; Η απάντηση του Ρουμπινί: «Την περασμένη χρονιά η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα πραγματοποίησε μία σχετικά ριζοσπαστική στροφή με το πρόγραμμα επαναγοράς ομολόγων. Νομίζω ότι όλοι εξεπλάγησαν από αυτό. Αλλά και η ίδρυση του μόνιμου Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM) βοηθά τα ευρωπαϊκά κράτη και τις τράπεζες.
Με τη δημοσιονομική και τραπεζική ένωση οι Ευρωπαίοι εξετάζουν μία ενίσχυση του ενοποιητικού σχεδίου τους. Και εν τέλει έχει αλλάξει η στάση των Γερμανών: αρχίζουν να συνειδητοποιούν ότι δεν είναι εφικτή μία συντεταγμένη έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ, ενόσω βρίσκονται σε κίνδυνο η Ιταλία και η Ισπανία. Και ότι η κρίση της Ελλάδας θα μπορούσε να επεκταθεί σε χώρες όπως η Κύπρος».

ΡΕΠΟΡΤΕΡ είπε...

θυμηθείτε τι έγραφε ο παρατηρητης(Ιουνιο -Αυγουστο) και τι λέγανε οι προφήτες(φουσκες)
και το 2014 τα ξαναλέμε μηπως και καταλάβουμε ολοι μας κάποια ημέρα τα παιχνίδια που παίζονται , αλλά μέχρι τοτε θα τα έχουμε ξεχάσει.....

Τα Νέα για Ρουμπινί, Βαρουφάκη και Λαπαβίτσα: Οι προφήτες της συμφοράς και της χρεοκοπίας
02.02.2013 08:30
Η οικονομική κρίση στην Ελλάδα ήταν η ευκαιρία των οικονομολόγων για να αναλύσουν τις διάφορες θεωρίες που διδάχθηκαν και υποστηρίζουν, ωστόσο όσοι βιάστηκαν να προβλέψουν το μέλλον μάλλον έπεσαν έξω και τώρα είναι υποχρεωμένοι να το παραδεχθούν.Το λάθος που παραδέχθηκε το ΔΝΤ και οι δηλώσεις πως «τα προγράμματα λιτότητας δεν σταθμίστηκαν σωστά» και ότι «η ύφεση και λιτότητα ήταν λάθος» άναψαν φωτιές.Τα Νέα σε δημοσίευμα τους αναφέρουν τρεις οικονομολόγους, τους οποίους αποκαλούν προφήτες της συμφορά, γιατί τα προηγούμενα χρόνια με την κρίση να καλπάζει στην Ελλάδα προέβλεπαν και έλεγαν δημοσίως τα χειρότερα Αυτοί είναι οι εξής:
Νουριέλ Ρουμπινί
Τα ΜΜΕ τον έχρισαν Δόκτωρ Καταστροφή (Dr Doom) γιατί ήταν από τους ελάχιστους που είχαν προβλέψει τη μεγάλη χρηματοπιστωτική κρίση του 2008. Ωστόσο όταν ξέσπασε η οικονομική κρίση στην Ελλάδα, η Κασσάνδρα των αγορών θεωρούσε την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ βέβαιη. Τελικά η έξοδος δεν ήρθε ποτέ και ο Ρουμπινί αναγκάστηκε να απολογηθεί στο «Spiegel» και να πει ότι έπεσε έξω.
Ωστόσο συνέχισε τις καταστροφικές του προβλέψεις και με δηλώσεις του στοBloomberg άφησε πάλι ανοιχτό το ενδεχόμενο λέγοντας «μία ελληνική αποχώρηση είναι λιγότερο πιθανή φέτος αλλά δεν έχει μηδενικές πιθανότητες».
Γιάννης Βαρουφάκης
Ο καθηγητής Οικονομικής Θεωρίας στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αθηνών, Γιάννης Βαρουφάκης από νωρίς πρότεινε τη διαπραγματευτική γραμμή «να απειλήσει η Ελλάδα ότι φεύγει και θα τα τινάξει όλα στον αέρα». Ο ίδιος έγινε γνωστός στο κοινό λέγοντας δυσάρεστα πράγματα. Μάλιστα είχε κάνει λόγο για κοσοβοποίηση της Ελλάδας.
Ο ίδιος βέβαια αν και δεν έχει υποπέσει στον πειρασμό να αρθρώσει προφητικό λόγο, όπως ο Ρουμπινί, όσον αφορά την έξοδο ή μη της χώρας από την Ευρωζώνη), στις 5 Σεπτέμβριο 2012 είχε αναφέρει σε άρθρο του «φοβάμαι πως "παίζει" και μια τρίτη "προοπτική": το μοντέλο Κοσόβου»
Παράλληλα στις 28 Απριλίου έκλεινε ένα από τα άρθρα του στο protagon.gr με την προτροπή: «Στάση πληρωμών λοιπόν! Τώρα! Με χαμόγελο και αισιοδοξία! (Και ξέρετε ποιο είναι το ωραίο; Οτι αν πειθόμασταν να απελευθερωθούμε από τον φόβο της πτώχευσης οι φίλοι μας οι Γερμανοί θα έσπευδαν την ίδια στιγμή να την αποσο- βήσουν...)»
Κώστας Λαπαβίτσας
Ο καθηγητής Οικονομικών στη Σχολή Ανατολικών και Αφρικανικών Σπουδών στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου υποστήριζε πως μόνο κάποιος γενναίος ή καλοπληρωμένος αξιωματούχος θα μπορούσε να είναι αισιόδοξος για το μέλλον της Ευρωζώνης. Στα άρθρα του έγραφε: «Η ελληνική χρεοκοπία και η έξοδος από το ευρώ ήταν πάντα η πιο πιθανή έκβαση της κρίσης της Ευρωζώνης».
Παράλληλα στις 16 Ιουλίου 2012 ο «δραχμολάγνος» Λαπαβίτσας έγραφε: «Τώρα πια είναι δίκαιο να εικάσει κανείς ότι η ευρωπαϊκή νομισματική ένωση έχει διαβεί τον Ρουβίκωνα και κατευθύνεται είτε προς τη διάλυση είτε προς την κατάρρευση».(Τη διάλυση βέβαια την έχει προβλέψει από τις 20 Νοεμβρίου 2011 και από τις σελίδες της «Ελευθεροτυπίας», λέγοντας ότι «είναι ζήτημα εβδομάδων»).

πηγη: www.iefimerida.gr

Author Details