Κοινωνικού Παντοπωλείου στα Φαρσαλα!

Ο Δήμος Φαρσάλων, συναισθανόμενος την ανάγκη των καιρών μας και με γνώμονα την κοινωνική αλληλεγγύη και την υποστήριξη ευπαθών ομάδων του πληθυσμού στην παρούσα οικονομική κρίση, ανέλαβε την ίδρυση και λειτουργία Κοινωνικού Παντοπωλείου στον Δήμο.
Στόχος είναι η παροχή ειδών πρώτης ανάγκης σε συνανθρώπους που δεν διαθέτουν «αγοραστική δύναμη», διαβιούν σε συνθήκες φτώχειας και κοινωνικού αποκλεισμού και επομένως αδυνατούν να είναι αγοραστές από τα καταστήματα πώλησης προϊόντων.
Στηρίζεται σε εθελοντικές προσφορές, που περιλαμβάνουν τρόφιμα (που δεν χρειάζονται ψυγείο), είδη ρουχισμού, υποδήματα, παιχνίδια και ό,τι άλλο κρίνεται χρήσιμο. Τα είδη ρουχισμού, τα υποδήματα και τα παιχνίδια μπορεί να είναι καινούρια ή μεταχειρισμένα σε πολύ καλή κατάσταση.
Εκκλησία, τοπικές αρχές και όλοι οι κοινωνικοί φορείς, εκπαιδευτικά ιδρύματα, επιχειρήσεις, ευαισθητοποιημένοι δημότες από όλη την επαρχία Φαρσάλων, μπορούν να συνεργαστούν και να προσφέρουν για τη λειτουργία του κοινωνικού παντοπωλείου του Δήμου Φαρσάλων.
Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, το Κοινωνικό Παντοπωλείο θα λειτουργούσε στα μέσα Νοεμβρίου και ήδη προχθές κήρυξε την έναρξη λειτουργίας του ο δήμαρχος Φαρσάλων κ. Άρης Καραχάλιος, ενώ τα εγκαίνια θα γίνουν στις 15 Δεκεμβρίου 2012.
Συντονίστρια του Κοινωνικού Παντοπωλείου είναι η δημοτική σύμβουλος και μέλος της επιτροπής κ. Δέσποινα Συροπούλου, ενώ απασχολούνται η κοινωνιολόγος του Δήμου κ. Βίκυ Λιάπη και 15 εθελόντριες γυναίκες.
Ο προβλεπόμενος αριθμός των ωφελούμενων από τη λειτουργία του Κοινωνικού Παντοπωλείου, σε πρώτη φάση, είναι περίπου εκατό οικογένειες.
Το κοινωνικό παντοπωλείο λειτουργεί στην οικοδομή «Δεληδημητρίου», στην οδό Θέτιδος, από Δευτέρα έως Παρασκευή από 11 π. μ. – 1 μ.μ., ενώ μετά τις 15 Δεκεμβρίου θα λειτουργεί κάθε Τρίτη και Πέμπτη από τις 11 π. μ. – 2 μ.μ.
(Εφημερίδα «Ελευθερία» / Ρεπορτάζ : Αχιλλέας Μπακαλέξης)
Share on Google Plus

About kalimerisnikos

Author Details