ΤΡΟΪΚΑ: ΑΝΗΘΙΚΟΙ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΟΙ - Άρπαξαν 1,28 δισ. ευρώ από την Ελλάδα σε 1 ημέρα!

Η διεθνής των τοκογλύφων οι οποίοι "διασώζουν" την Ελλάδα, εισέπραξαν σήμερα το ομόλογο των 3,2 δισ. ευρώ από την δευτερογενή αγορά, το οποίο εξοφλήθηκε βέβαια στο 100% της αξίας του και το οποίο απειλούσε να πτωχεύσει την χώρα.
Και ποιος το εισέπραξε; Κανένα "πειρατικό" fund, γερακιών των διεθνών αγορών; Όχι βέβαια! Η ίδια η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα σε μία οικονομική συναλλαγή που καταδεικνύει περίτρανα πώς κερδίζουν οι "σωτήρες", η τρόϊκα, δισεκατομμύρια σε βάρος των Ελλήνων πολιτών, αλλά και σε βάρος των Ευρωπαίων πολιτών, τους οποίους υποχρεώνουν να δανείζουν την Ελλάδα με τον περίφημο Μηχανισμό Στήριξης, όταν θα ήταν πολύ οικονομικότερο για όλη την Ευρώπη να προχωρούσε σε διαγραφή μέρους του χρέους της Ελλάδας.
Ιδού λοιπόν τι ακριβώς εκτυλίχθηκε γύρω από το σημερινό ομόλογο για να γίνει καλύτερα αντιληπτό το παιχνίδι που παίζεται στην πλάτη της χώρας: Η ΕΚΤ έχει αγοράσει αυτό το ομόλογο όχι στην πρωτογενή (δηλαδή απ'ευθείας από το ελληνικό δημόσιο) αλλά στην δευτερογενή αγορά ομολόγων, όπου το πήρε "σκοτωμένο" στο 60% της αξίας του, όπως πωλούνται τα ελληνικά ομόλογα (οι τελευταίες εκδόσεις πωλούνται και στο 22% της αξίας τους).

Αυτό σημαίνει ότι η ΕΚΤ, αξιοποιώντας το κλίμα διεθνούς κερδοσκοπίας σε βάρος της χώρας την οποία υποτίθεται ότι στηρίζει (μην ξεχνάμε ότι είναι το τρίτο μέλος της τρόϊκας μετά το ΔΝΤ και την ΕΕ) ενήργησε κλασικά κερδοσκοπικά και ενθηλάκωσε μέσα σε μία ημέρα από το αίμα του ελληνικού λαού, συνολικά 1,28 δισ. ευρώ (η διαφορά του 40% αφού το είχε αγοράσει στο 60% της αξίας του)!

Αν δηλαδή οι ίδιοι που μας "σώζουν" και βάζουν τους άλλους να "κουρεύουν" το χρέος μας, κερδοσκοπούν και βγάζουν δισεκατομμύρια ευρώ στην πλάτη των Ελλήνων και της ασφάλειας της χώρας (με αυτό το 1,28 δισ. ευρώ θα μπορούσε να χρημστοδοτηθουν οι ανάγκες σε βενζίνες και ανταλλακτικά των ΕΔ για δύο χρόνια), τότε ποια ελπίδα υπάρχει;
Συνολικά, η ΕΚΤ, διαθέτει 50 δισ. ευρώ ελληνικό χρέος, το οποίο αγόρασε στην δευτερογενή αγορά αντί 38 δισ. ευρώ και θα αποκομίσει από τον πτωχευμένο ελληνικό λαό 12 δισ. ευρώ.
Δηλαδή έχουμε έναν αγοραστή ελληνικών ομολόγων να έχει αναλάβει ταυτοχρόνως και την οικονομική διαχείριση της χώρας ως μέλος της τρόϊκας! Τέτοιο σκάνδαλο, τέτοια ντροπή για την Ευρώπη δεν έχει ξαναγίνει.
Η έκπτωση ηθικών αξιών της Ευρώπης, όπως εκφράζεται από την ίδια την κεντρική τράπεζα της ΕΕ, στο μόνο που μπορεί να οδηγήσει είναι στην κατακρήμνιση του ευρωπαϊκού οικοδομήματος. Για το θέμα, να σημειώσουμε, το κόμμα των Ανεξάρτητων Ελλήνων έχει εκδώσει τεκμηριωμένη ανακοίνωση-φωτιά μέσω του βουλευτή Ηρακλείου και υπεύθυνου Οικονομικών του κόμματος, Νότη Μαριά...
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
Share on Google Plus

About kalimerisnikos

5 comments:

Ανώνυμος είπε...

ΟΙ ΣΩΤΗΡΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Το 2009 το χρέος ήταν στο 110% περιπου του ΑΕΠ =230 με 240 δις.(το χρεος στο 80% με 90% ΑΕΠ θα ήταν βιώσιμο )
Αρα η Ελλάδα ήταν ένα πρόβλημα 50 με 60 δις και το μετατρέψανε οι σωτήρες σε πρόβλημα 200 δις.
Κάποιοι βέβαια το θέλανε να γίνει όπως έγινε ( να σωθούνε δηλ αυτοί….. και όχι η Ελλάδα και να καταστραφεί η μεσαία τάξη των Ελλήνων).
ΚΑΠΩΣ ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΟΙ ΣΩΤΗΡΕΣ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΥ...

Ο ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ

ΖΗΤΩ ΟΙ ΣΩΤΗΡΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ!!!!

Ανώνυμος είπε...

ΜΕ ΕΝΑ ΣΜΠΑΡΟ ΔΥΟ ΤΡΥΓΟΝΙΑ.
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ και πράσινα αλόγα ….μέχρι να βγάλουνε ανακοίνωση, η ΕΚΤ μόλις περάσουν όλα τα τελευταία μέτρα θα κουρέψει τα ομόλογα που αγόρασε στην δευτερογενή αγορά, θα προχωρήσει σε μείωση επιτοκίων και θα χαράξει κοινή οικονομική πολιτική των ευρωπαϊκών κρατών.
Διότι τόσες φορές το έχουμε πει , ότι το χρέος της Ελλάδος δεν βγαίνει στα επιπεδα του 120 -140 % του ΑΕΠ πρέπει να πάει τουλάχιστον στο 90% του ΑΕΠ. Εκτιμώ στους άμεσα επόμενους μήνες.
Γενικά ολη η οικονομική κατάσταση Ευρώπης και Ελλάδας σε επίπεδο αποφάσεων θα κριθεί στους επόμενους τρεις μήνες.
Διαφορετικά μακριά από τα μπαλκόνια….
Ο ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ
Έχουμε πει ότι όλα γίνανε για χάρη της της Γερμανίας --,άλλος φταίει και άλλος την πληρώνει. Το χρειαζόμασταν βεβαια και εμείς το ξύλο…διότι το είχαμε παραξηλώσει.
Θα μπορούσαμε εδω να πούμε: ότι εχουμε, με ένα σμπάρο δυο τρυγόνια.

Ανώνυμος είπε...

ΣΥΓΝΩΜΗ ΛΑΘΟΣ –ΟΙ ΣΩΤΗΡΕΣ ΜΑΣ ΧΡΕΩΣΑΝΕ ΜΕ 300 ΔΙΣ
ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΩΝ 50 ΜΕ 60 ΔΙΣ ΜΕΤΑΤΡΑΠΗΚΕ ΣΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑ 300 ΔΙΣ!!!!!
50 δισ. ευρώ για την αγορά ελληνικών ομολόγων στη δευτερογενή αγορά + 150 δισ. ευρώ ενίσχυση της ρευστότητας των ελληνικών τραπεζών + 70 δισ. η πρώτη δανειακή σύμβαση + 130 δισ. ευρώ η τρέχουσα δανειακή σύμβαση = 400 δισ. ευρώ περίπου.Αν αφαιρεσουμε το κούρεμα των 100 δις τότε το πρόβλημα έγινε 300 δις
Η ζημιά έχει γίνει ήδη στο σύστημα και βάση ότι η αναγέννηση έρχεται μέσα από την καταστροφή, πιστεύω οτι είμαστε στο τελευταίο στάδιο αιμορραγίας.

Ο ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ

Ανώνυμος είπε...

ΗΘΙΚΟΣ ΑΥΤΟΥΡΓΟΣ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ
Η ΑΠΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ Γ .ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΠΟΤΕ
1) Γιατί δεν επιδίωξε την άμεση αναδιάρθρωση του ελληνικού δημοσίου χρέους,
2) Γιατί αποδέχτηκε τόσο υψηλό επιτόκιο δανεισμού από την Ευρωζώνη και
3) Γιατί συμφώνησε σε τόσο μικρή χρονική περίοδο δημοσιονομικής προσαρμογής
Ο ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ
ΒΕΒΑΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΠΟΥ ΧΑΘΗΚΑΝ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΤΟ ΑΙΜΑ ΠΟΥ ΧΥΘΗΚΕ
ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΧΑΣΤΕΙ ΤΟΣΟ ΕΥΚΟΛΑ ….

Ανώνυμος είπε...

Η αναγέννηση περνάει μέσα από την καταστροφή
Πως βλέπω τις οικονομικές εξελίξεις στη Ελλάδα

Η εσωτερική υποτίμηση με βάση το σχετικό κόστος εργασίας ανά μονάδα προϊόντος, η οποία (σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή) θα ανέλθει στο 23% περίπου στο τέλος του 2012

1) Άρα η μεγάλη υπερτίμηση εργασιακού κόστους (+ 25-27%) που είχαμε το 2007 σε σχέση με Γερμανία – Γαλλία και είχα αναφέρει έχει σχεδόν εξαλειφθεί.
Αυτός ήταν ο πρωταρχικός στόχος της τρόικα και θα γινόταν, όπως να γινότανε τα πράγματα (με τρόικα η χωρίς την τρόικα, αλλά ένα ξέρω ότι αυτά δεν γίνονται μέσα σε τόσο λίγο χρόνο, χωρίς μπαμπούλα ….).
Από το Ιανουάριο θα έχουμε και το ενιαίο μισθολόγιο άρα άλλη μια υποτίμηση μέσου όρου 2 με 4% περίπου και έκλεισε η ψαλίδα της διαφοράς του εργασιακού κόστους και ετσι πιστεύω τελειώνει η σταγόνα του μαρτυρίου της μείωσης των μισθών.
Πάμε στο τελευταίο δράμα (όπως είχαμε και παλαιοτέρα )το γκρέμισμα των ασφαλιστικών ταμείων Είχαμε δημιουργήσει δεν ξέρω και εγώ πόσα ταμεία … δεν μπορεί μια χώρα να λειτουργήσει με 200 ταμεία για να ενοποιηθούν έπρεπε πρώτα να καταστραφούν (κούρεμα ομόλογων ..-80%),να θεωρηθούν μη βιώσιμα, για τους αυτονοήτους λόγους
Αρα τελευταίο επεισόδιο του έργο θα είναι μια μεγαλύτερη ενοποίηση των ταμείων.

Εδω θα πέσει κλάμα για τις επικουρικές και τα μερίσματα (στόχος αυτών το 20% περίπου του βασικό μισθού χωρίς να αποκλείονται και καθυστερήσεις (στάση πληρωμών για ορισμένα προβληματικά ταμεία μέχρι να υπάρξει ισορροπία στο σύστημα)

2)Από το πρώτο τρίμηνο-εξάμηνο του 2013 όπως και διαφαίνεται κατά 99% θα έχουμε
επιβεβαίωση πρωτογενούς πλεονάσματος

Άρα πρέπει να είμαστε έτοιμοι αν οχι το πρώτο τρίμηνο 2013 ,το Β τρίμηνο το πολύ να πατήσουν το κουμπί να πάρει μπρος η μηχανή της ανάπτυξης βάζοντας βενζίνη (ρευστότητα -χρήμα) στο όχημα και όχι μόνο επιμήκυνση που δεν είναι το ζητούμενο στην παρούσα φάση.
Η εξασφάλιση ευρωπαϊκών πόρων και εγγυήσεων για τη χρηματοδότηση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και των μεγάλων έργων υποδομής ή του ΕΣΠΑ μπορεί να είναι η πρώτη ώθηση στην ανάπτυξη .
Φως λοιπόν στο τούνελ από το δεύτερο τρίμηνο 2013 και ανάκαμψη από το δεύτερο
εξάμηνο 2013 (πρώτα φυσικά για τους εργολάβους και μετά για μας )

Ο ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ

Τα σημάδια ανάκαμψης
Αν τα πράγματα γίνουν όπως λέω, στο επόμενο τρίμηνο θα πρέπει να έχουμε μαζικές αγορές ομολόγων από τα επίπεδα του 15-20% της αξίας του με στόχο το 40-45% της αξίας τους σε πρώτη φάση και θα ακολουθήσει η άνοδος του Χρηματιστηρίου που προηγείται συνήθως 6 μήνες πριν την ανάκαμψη ( για να γίνω πιο σαφής άνοδος πάνω από τι 800-900 μονάδες)

θυμίζω ,ότι ο χρυσός εχει ξεκινήσει από τα 250 δολ ,το 2002-03 τότε που πούλησε, ένα μεγάλο κομμάτι χρυσου της Ελλάδος ο Παπαντωνίου,ενας αλλος μεγάλος σωτηρας της οικονομίας.
ΕΤΣΙ ΠΟΥΛΗΘΗΚΑΝ ΚΑΙ CDS(ΑΣΦΑΛΙΣΤΡΑ ΚΙΝΔΥΝΟΥ ΟΜΟΛΟΓΩΝ ) TOY TAXYΔΡΟΜΙΚΟΥ ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΙΟΥ ΚΑΙ ΧΡΕΟΚΟΠΗΣΕ ΕΝΩ ΗΤΑΝ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟ.
Τα επίπεδα 1700 -1800 δολ η ουγγιά είναι υψηλά-Κλάψαμε με τα ομόλογα ,μην έχουμε το ίδιο δράμα και με τον χρυσό
ΑΥΤΑ ΗΞΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ 2006-2007- ΟΛΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΜΕΧΡΙ ΤΟ Α ΕΞΑΜΗΝΟ ΤΟΥ 2013
ΔΕΝ ΗΞΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ- ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΗΞΕΡΕ ΜΟΝΟ Ο ΓΙΩΡΓΑΚΗΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ
ΜΗ ΞΕΧΝΑΤΕ ΤΑ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΑ ΚΟΛΠΑ ΤΑ ΚΑΝΟΥΝ ΠΑΝΤΑ ΟΙ ΜΕΓΑΛΟΙ ΣΩΤΗΡΕΣ

ΣΙΓΟΥΡΑ ΔΕΝ ΤΑ ΦΑΓΑΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ
ΑΛΛΑ ΕΙΜΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΟΤΙ ΦΤΑΙΞΑΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ

Author Details