Συνέντευξη του Θάνου Τζήμερου!

Συνέντευξη που έδωσε ο Θάνος Τζήμερος στον Ν Καλημέρη για λογαριασμό του Δρομέα!
  Ήταν η έκπληξη των εκλογών της 6ης Μαΐου, αφού χωρίς διαφήμιση και μόνο από τα social media κατάφερε να αποσπάσει το 2,15% των ψήφων. Ποιος είναι όμως ο Θάνος Τζήμερος που πολλοί αποκαλούν «νέο Στέφανο Μάνο»;  Ο ίδιος δεν αποδέχεται αυτό τον χαρακτηρισμό καθώς πιστεύει ότι δεν έχει το πολιτικό μικρόβιο. Ωστόσο οι πολιτικές του τοποθετήσεις δεν απέχουν από αυτές του προέδρου της Δράσης. Τι ήταν αυτό λοιπόν που τον έκανε πιο ελκυστικό στους ψηφοφόρους;

Όλα ξεκίνησαν όταν ο κ. Τζήμερος έστειλε πέρυσι μια ανοικτή επιστολή στη Γερμανίδα Καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ, στην οποία διαμαρτυρόταν έντονα για την πολιτική της απέναντι στην Ελλάδα τονίζοντας πως «όταν έχεις έναν ασθενή που αιμορραγεί δεν του κάνεις μετάγγιση αίματος, αλλά του κλείνεις την πληγή».

Ωστόσο ο ίδιος επισημαίνει πως η ιδέα της «Δημιουργίας Ξανά» είχε μπει στο μυαλό του πολύ πριν στείλει την επιστολή. Και απ' ότι φαίνεται καλώς έπραξε, αφού τις ιδέες του για μια ανοιχτή οικονομία, ένα μικρότερο κράτος δικαίου με χαμηλή φορολογία , που θα δημιουργήσει ευνοικό περιβάλλον για επενδύσεις και ανάπτυξη βρήκαν πολλούς υποστηρικτές.

Ο Θάνος Τζήμερος γεννήθηκε στον Βόλο το 1961 και σε ηλικία 17 ετών ήρθε στην Αθήνα προκειμένου να σπουδάσει οικονομικά στην ΑΣΟΕΕ. Εντρύφησε στα Οικονομικά και στην Κλασική Μουσική (κιθάρα, πιάνο). Εργάστηκε, αδιάκοπα, από 17 ετών, και στους δύο χώρους, εκτός από την περίοδο 1984 –1986, όταν και υπηρέτησε τη θητεία του στο πεζικό.

Στο χώρο της Τέχνης εργάσθηκε από το 1978 μέχρι το 1991 ως καθηγητής σε Ωδεία, σολίστας, συνθέτης (μουσικής για θέατρο στη Γερμανία) ραδιοφωνικός παραγωγός στην Ελλάδα και στην Γερμανία, όπου έζησε τη διετία 1989 – 1991.

Η πορεία του στο χώρο του marketing ξεκίνησε το 1991 οπότε άρχισε να εργάζεται ως σύμβουλος marketing και επικοινωνίας, κειμενογράφος και δημιουργικός διευθυντής στη διαφήμιση. Πέντε χρόνια αργότερα προχώρησε στη δημιουργία της δικής του εταιρείας επικοινωνίας, τη REVERSE.

O ΔΡΟΜΕΑΣ  βρήκε τον Θάνο τζήμερο και τον παρουσιάζει σήμερα μέσα από μια αποκαλυπτική συνέντευξη .

-κ Τζήμερε  κάνατε την εκπλήξη των εκλογών και μέσα σε δύο μήνες καταφέρατε και να κατεβάσετε υποψηφίους σε όλη την χώρα αλλά και να πάρετε ένα αξιόλογο ποσοστό χωρίς να σας γνωρίζει το μεγαλύτερο μέρος του εκλογικού σώματος. Μιλήστε μας λίγο για αυτήν την εμπειρία σας.

  Ξεκίνησα κάτι  που ο κάθε  Έλληνας  μπορούσε να κάνει. Δεν υπήρξα απλά αγανακτισμένος  από την πολιτική κατάσταση . Αισθάνθηκα  κάποια στιγμή, αηδία από τα τόσα ψέματα που ολόκληρη η κοινωνία  άκουγε , χωρίς να  εμφανίζεται κάποιος να το σταματήσει. Σκέφτηκα  πως  αν κάνω την αρχή , εύκολα θα τρέξουν κι οι υπόλοιποι που ένιωθαν τα  ίδια  συναισθήματα  με μένα. Μαζευτήκαμε στην αρχή 400  άτομα, ύστερα  χίλια  και τώρα είμαστε 136.000. Ίσως , γρήγορα γίνουμε εκατομμύρια… Σ΄αυτό το μικρό διάστημα  ενωθήκαμε με  ανθρώπους που είχαν στο μυαλό τους ακριβώς το  ίδιο  μοτίβο σκέψεων , την ίδια λαχτάρα. Μόνο που δεν είχαμε βρεθεί ποτέ. Ήμασταν φίλοι και  δεν το ξέραμε. Όσο  για το ποσοστό, άλλη   μια  εβδομάδα να είχαν προβληθεί οι θέσεις μας , θα είχαμε μπει  στη Βουλή. Όποιος μας γνωρίζει , μας ψηφίζει κιόλας. Το  εργαλείο  μας ήταν το facebook  και ο προσωπικός διάλογος με  ανθρώπους που κατάλαβαν ότι  εδώ γίνεται κάτι άλλο από αυτό που είχαν συνηθίσει ως σήμερα.

…………………………………………….---------------------------------------

-Με δεδομένο ότι δεν θα υπάρξει δημιουργία κυβέρνησης , ποιο είναι το σκεπτικό του κόμματος σας, και πως θα κατεβείτε στις εκλογές?

  Είμαστε από αυτούς που δεν θέλαμε να  γίνουν εκλογές, μολονότι θα  μας ωφελούσε κομματικά , χάρη  στη δυναμική μας. Η  κοινωνία έχει  ανάγκη  από δουλειά και  όχι από πολιτικάντικες κοκορομαχίες. Στη χώρα  αυτή δεν προλαβαίνουμε να δουλέψουμε γιατί  συνέχεια τσακωνόμαστε. Η  «δημιουργία, ξανά!» θα κατέβει  στις εκλογές, έχοντας πια  μια μικρή αλλά σημαντική νίκη. Θα κατεβάσουμε ψηφοδέλτια  σε όλη την Ελλάδα  με υποψήφιους πιο  πολλούς και πιο δυνατούς από  την άλλη φορά. Τα  μέλη  μας  πρέπει  να είναι από τα πιο δημιουργικά  και παραγωγικά δείγματα Ελλήνων. Είναι  άνθρωποι απ΄όλες τις κοινωνικές τάξεις  που  αισθάνονται  την διαφορά  της πολιτικής  μας φιλοσοφίας. Δεν ντρέπονται  να συμπαραταχθούν, γιατί  βλέπουν το  κίνημα  σαν δική τους υπόθεση , αφού  κανείς μας δεν είναι πολιτικός.  Πιστεύω ότι αυτό το καλοκαίρι θα μπούμε στη Βουλή!

-Βλέπουμε τα ποσοστά της Ανεργίας σε διψήφιους αριθμούς και τα ορία της φτώχιας να έχουν αγγίξει το μεγαλύτερο κομμάτι του Ελληνικού λαού. Ποιες οι δικές σας προτάσεις για να ξεφύγουμε από αυτά?

Ήταν  επόμενο  να συμβεί. Δεκαετίες ολόκληρες  οι δομές της οικονομίας  στηρίχθηκαν σε δάνεια  και  κακοδιαχείριση. Ή πολιτεία επένδυε σε μία ψεύτικη  ασφάλεια , χωρίς να υπολογίζει  τις συνέπειες. Η αποβιομηχάνιση  της χώρας έγινε τη δεκαετία του ΄80, η αγροτική παραγωγή εγκλωβίστηκε στον κρατισμό  και ο καταναλωτισμός  δεν συνδυάστηκε  με  την υγιή ανάπτυξη  της  οικονομίας. Είναι  απλή η καταγραφή των αιτίων. Κι εγώ κι εσείς κι ο καθένας τα ξέρει. Οι  νέοι παραπλανήθηκαν από το λαικισμό του κομματικού κράτους  που τους έταζε  γραφεία, ειδικότητες και  μεταπτυχιακά. Απαξιώθηκε πλήρως η χειρωνακτική  εργασία και να τα αποτελέσματα!   Οι  δικές μας προτάσεις έχουν να κάνουν με τη  σωστή διαχείριση  των εξόδων του κράτους και  την επαναφορά της εμπιστοσύνης στην αγορά. Ποιος προγραμματίζει πια να αγοράσει σπίτι, ποιος  ξεκινάει  μια  δουλειά  στην επαρχία  , ποιος  έρχεται  να επενδύσει  στην επικράτεια με τόση γραφειοκρατία?  Αν καταφέρουμε να αποκαταστήσουμε  την επιχειρηματική πίστη , με ένα νέο πολιτικό σύστημα, πιστεύω ότι η αγροτική οικονομία, ο τουρισμός και η ενέργεια  θα αποτελέσουν τους νέους δυναμικούς χώρους της οικονομίας.



-Πιστεύετε ότι έχει έρθει το τέλος του δικομματισμού στην Ελλάδα?  Πέστε μας την γνώμη σας για τα πολιτικά κόμματα στην Ελλάδα και τον ρόλο που για σας διαδραματίζουν τον τελευταίο καιρό?

  Aναφέρω  συχνά  ότι τα κόμματα  είναι  συμμορίες και  με κατηγορούν ότι  το παρακάνω. Εξηγούμαι λοιπόν και λέω πως  συμμορία  είναι μια ομάδα ανθρώπων που  στόχος της είναι  να συσσωρεύει πλούτο από εγκληματικές ενέργειες, να προστατεύει  τα μέλη της από τη δικαιοσύνη, να απλώνει  τα πλοκάμια  σε νέους χώρους και να στρατολογεί  νέους  «μισθοφόρους» για  τα δίκτυα εξάρτησης που δημιουργεί. Πείτε μου εσείς τώρα αν τα κόμματα  που  αναπτύχθηκαν στην Ελλάδα από το ΄81 και μετά, δεν είχαν αυτά τα χαρακτηριστικά; Πείτε μου που ακριβώς υπερβάλλω; Δυστυχώς , μέχρι τώρα , ο Έλληνας όχι μόνο  δεν αντέδρασε αλλά πάτησε την πεπονόφλουδα  και  πίστεψε ότι αυτό το μοντέλο ζωής θα τον κάνει ευτυχισμένο. Ευτυχώς όμως , τώρα  φαίνεται  να ξυπνάει  και  δεν πιστεύω ότι θα  δώσει  άλλη ευκαιρία στο σύστημα. Βέβαια  δεν θα είναι καθόλου εύκολη η διάλυση  των παλιών κομμάτων αλλά εμείς  είμαστε εδώ για να αποτελέσουμε  τη νέα  δύναμη  για την δημιουργία ενός κράτους δικαίου σε κάθε επίπεδο. Δεν βιάζομαι  κι ούτε είμαι αλαζόνας αλλά βλέποντας αυτό που συγκεντρώνεται  γύρω μου , νιώθω  όλο και πιο σίγουρος  ότι οι  «κανονικοί άνθρωποι»   έχουν τη δύναμη να κερδίσουν την Ελλάδα  που τους αξίζει.



-Μιλάτε για ένα απλό φορολογικό σύστημα , μας εξηγείτε πως αυτό θα φέρει ανάπτυξη?

Όταν έχεις ολόκληρο  το φορολογικό κώδικα  σε λίγες  σελίδες , όταν  δεν σε  παραπέμπουν  από γραφείο σε γραφείο , όταν είσαι βέβαιος πως για δέκα χρόνια δεν θα αλλάξει  το ποσοστό  της φορολογικής σου επιβάρυνσης, γιατί να  φοβηθείς να ξεκινήσεις  μια  νέα  επιχείρηση; Κάτι  ακόμα που  θα φέρει  τη επανάσταση είναι η ψηφιακή  μηχανοργάνωση. Είδατε τι έγινε με το Διομήδη Σπινέλη; Μόλις ο άνθρωπος  ξεκίνησε κάτι  αποτελεσματικό, οι παραδοσιακοί εφοριακοί  τον «παραίτησαν»! Και μάλιστα τον κατηγόρησαν ότι τους συκοφάντησε!  Εμείς θέλουμε να κάνουμε  όλους τους Έλληνες  να αισθανθούν υπερήφανοι που πληρώνουν τους φόρους τους. Κι επειδή δεν είμαστε ούτε αφελείς  κι ούτε πιστεύουμε σε ουτοπικές κοινωνίες «καλής προδιάθεσης», μόνο  με έναν τρόπο θα το πετύχουμε. Όταν πια κανένας  δεν θα έχει την παραμικρή αμφιβολία  ότι όλοι, μα όλοι, πληρώνουν κανονικά  στην εφορία. Η  ηλεκτρονική καταγραφή όλων των περιουσιακών στοιχείων και όλων των διασταυρώσεων θα καταργήσει τις δοσοληψίες και ίσως αργότερα και τις εφορίες! Όλοι θα είμαστε  ίσοι απέναντι στον απρόσωπο και χωρίς πονηρές διαθέσεις, «νόμο» του υπολογιστή !





-Βλέπουμε στην Ελλάδα να δίνονται πολλά κονδύλια για αμυντικές δαπάνες , θεωρείται ότι πρέπει να μειωθούν;

Tα  εξοπλιστικά προγράμματα θα μειωθούν δραστικά, όταν  η Ευρώπη  αποκτήσει μια πιο ολοκληρωμένη οικονομική και πολιτική μορφή.

Έως τότε, πιστεύω πως   η ορθολογική διαχείριση  των συμφωνιών και η  έξυπνη διπλωματία , μας επιτρέπει  να έχουμε μια λελογισμένη μείωση, όπου είναι δυνατόν. Εγώ φαντάζομαι μια Ελλάδα που τα σύνορά  της θα είναι  Ευρωπαικά και ότι εκεί  θα βρίσκεται ο Ευρωπαικός στρατός  για να  τα υπερασπιστεί. Από την στιγμή που είμαστε ένα ισότιμο Ευρωπαϊκό κράτος όταν απειλούνται τα σύνορα  της Ελλάδας απειλείται κι η Ευρώπη. Το κακό είναι ότι αυτό  δεν είναι κατανοητό ευρύτερα εκτός Ευρώπης και μάλλον αργεί ακόμα και  πρέπει  να  είμαστε πάντα σ’ ετοιμότητα. έτοιμοι  για να υπερασπιστούμε την ειρήνη που τόσο έχουμε ανάγκη.



-το Εθνικό σύστημα υγείας πιστεύεται ότι πρέπει να γίνει πιο αποτελεσματικό μέσω της μερικής ιδιωτικοποίησης?

Για  μας  η ασφάλεια του πολίτη είναι  προυπόθεση για  να  λειτουργεί  σωστά  η Δημοκρατία. Ιατροφαρμακευτική περίθαλψη πρέπει  να υπάρχει για όλους  μέσα από αναδιανεμητικό, ανταποδοτικό σύστημα υγείας. Πρέπει να  είναι διοικητικά αποκεντρωμένο  σε κάθε καλλικρατικό δήμο  και  να   συμμετέχουν οι τοπικές  κοινωνίες  στον έλεγχο και τη διαχείριση. Η  ιδιωτική πρωτοβουλία  μπορεί να προσφέρει  σε κάθε  τομέα  της κοινωνικής και οικονομικής ζωής. Έτσι  και στην περίθαλψη  μπορεί  να παρέχει υπηρεσίες  με άμεση ή έμμεση συμβολή στη   λειτουργία  των δημόσιων ιδρυμάτων. Αυτό θα μπορούν να το αποφασίσουν οι αποκεντρωμένες υπηρεσίες της  κάθε περιφέρειας, ακολουθώντας βέβαια  τις  δεσμευτικές αρχές ενός  νομοσχεδίου που δεν θα αποκλείει κανέναν Έλληνα . Γι΄αυτό το λόγο δεν αφήνουμε κανέναν ανασφάλιστο , ενεργοποιώντας το κράτος πρόνοιας και  της αλληλεγγύης. Γενικότερα , για  μας αποτελεσματικό κράτος  είναι  αυτό  που δίνει κατευθύνσεις και εποπτεύει δίκαια και αυστηρά. Κάθε  ιδιωτική πρωτοβουλία  είναι καλοδεχούμενη όταν ακολουθεί τους κανόνες και προσφέρει υπηρεσίες υψηλού επιπέδου.



-Οι ρυθμίσεις για την προστασία του περιβάλλοντος θα πρέπει να γίνουν λιγότερο αυστηρές ώστε να διευκολυνθούν οι επενδύσεις?

  Εμείς το περιβάλλον το θεωρούμε  σπίτι μας που οφείλουμε να το έχουμε καθαρό και περιποιημένο αλλά και να μπορούμε να ζούμε μέσα σ’ αυτό. Το περιβάλλον και η διαχείρισή του δεν προσφέρεται για ακτιβιστικό, ιδεολογικό, ρομαντικό ή πολιτικό αντικείμενο δραστηριότητας, αλλά είναι ένα πολύ ειδικό, τεχνικό, και υψίστης σημασίας πλέγμα ενεργειών και δραστηριοτήτων. Πιστεύουμε στην αειφόρο ανάπτυξη, στη  χωροταξία  , στη  σωστή πολεοδόμηση, στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, όπως και κάθε σύγχρονος άνθρωπος. Όλα  αυτά  μπορούν να αναπτυχθούν όταν είναι κανείς  αποφασισμένος  να βάλει τάξη  σε όλα. Όταν για δεκαετίες καλλιεργείς  την κουλτούρα  της ασυδοσίας, άντε μετά να μαζέψεις τα ασσυμάζευτα. Κτηματολόγιο, εθνικό σύστημα ανακύκλωσης, αυστηροί κανόνες στη διαχείριση ρύπων είναι  άμεσες προτεραιότητες. Οι ομορφιές της Ελληνικής φύσης είναι απαράμιλλες και πρέπει να τις προστατεύσουμε.  Ό τι  έχει  θεσπίσει  η Ε.Ε  μπορούμε να το ακολουθήσουμε κι εμείς. Δε χρειάζεται συνεχώς  να εφευρίσκουμε ελληνικές πατέντες για να περισώσουμε τα ατομικά μας συμφέροντα!

-παιδεία.! Η τελευταία κεντρική ομιλία σας ήταν αφιερωμένη σε αυτήν! πείτε μας πόσο σημαντική είναι για σας?

 Τα πάντα  ξεκινούν από κει. Όλοι  μιλούν για την παιδεία αλλά  μάλλον τους αρέσει πολύ η λέξη γιατί  έχει επικοινωνιακό γόητρο. Η παιδεία είναι ένα σύνολο χρηστικών και λειτουργικών στοιχείων που καλλιεργούν την κάθε συνείδηση του ανθρώπου, την πολιτική, την πολιτιστική, την καταναλωτική,την επαγγελματική, την ηθική, την αισθητική. Έτσι  έρχεται η ωριμότητα  και η εξασφάλιση της ευθύνης  για το κάθε μέλος της κοινωνίας. Τόσο  απλό είναι. Σήμερα  οι νέοι  άνθρωποι  μένουν απροστάτευτοι στις «επιθέσεις» των ανεξέλεγκτων μηνυμάτων χωρίς να διαθέτουν τις εσωτερικές δυνάμεις να αντισταθούν  σε τίποτα. Αυτό  δεν είναι πολίτης , είναι  ημιμαθής «πελάτης» του  κάθε πονηρού που θέλει να τον χειραγωγήσει. Έτσι εξηγείται ο αποπροσανατολισμός της ελληνικής κοινωνίας. Θέλουμε σχολεία  δημοκρατικά και ανοιχτά στην κοινωνία  με αξιολόγηση των μονάδων  από ένα   σύστημα μοριοδότησης. Πιστεύουμε στην αριστεία  και  προτείνουμε  επειγόντως να οργανωθούν τα πρότυπα σχολεία  για να οδηγούν αυτά  το σύστημα. Ο  μαθητής έχει  ανάγκη από πολιτική, αισθητική και σωματική  αγωγή. Πρέπει   να εθιστεί στις συλλογικές δράσεις  , να αποκτήσει γούστο  και  να είναι υγιής . Ακόμα θα πρέπει να διδαχθεί και  το επιχειρείν , που είναι απαραίτητο  για  το μέλλον  ολόκληρης της χώρας.  Στον πανεπιστημιακό χώρο θέλουμε δημόσια και ιδιωτικά ιδρύματα. Θέλουμε έρευνα , καινοτομία και «πρωταθλητισμό» στην επιστημονική  κοινότητα. Η  Ελλάδα έπρεπε να είναι το κέντρο του  εκπαιδευτικού και επιστημονικού κόσμου. Λίγος  εγωισμός χρειάζεται  και συνθήκες  αξιοπιστίας  για  να μαζέψεις  όλους τους έλληνες επιστήμονες στην πατρίδα τους. Δεν είναι  εύκολο αλλά κάποτε πρέπει να εκπονήσουμε μια μεγάλη εθνική στρατηγική γι΄αυτό.



-Πρέπει να διαχωριστεί πλήρως η εκκλησία με το κράτος?

Νομίζω πως  ναι. Η  Εκκλησία  έχει συμφέρον η ίδια  να απεξαρτηθεί από τις στενές  σχέσεις  με το κράτος. Είμαστε προσηλωμένοι  στις αρχές της  ανεξιθρησκείας  και στη αυτόνομη διαχείριση  του  κάθε δόγματος. Είμαστε  ευνομούμενο  κράτος  και  οι εκκλησίες θα πρέπει να λειτουργούν με τους όρους των πολιτιστικών και πνευματικών συλλόγων. Η  ορθοδοξία εκτος της πνευματικής σημαντικότητας της για τους περισσότερους Έλληνες,  είναι και αναπόσπαστο πολιτιστικό στοιχείο της ταυτότητάς μας κι αυτό δεν το ξεχνάμε ποτέ.



-Πως αντιμετωπίζετει τις πρωτοβουλίες πολιτών για ανυπάκουη και αντίσταση , όπως το κίνημα ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ?

Είναι  σπασμωδικές αντιδράσεις  που δημιουργούν κουλτούρα   διάλυσης. Απ΄ ό τι  αποδεικνύεται  δεν οδηγούν πουθενά   και  επιτρέπουν  σε κάποιους να ενοχοποιούν όλους τους πολίτες . Δεν είναι  δίκαιο για όλους μας. Καταλαβαίνω την  αγανάκτηση  για  τις ανακολουθίες του κράτους αλλά δεν είναι η λύση στα προβλήματά μας. Εάν είχαν διαχειρισθεί με σύνεση τον κρατικό πρυπολογισμό, εάν ευπήρχε ένα κράτος δικαίου χωρίς πελατειακές σχέσεις και διαφθορά που θα μας φρόντιζε όλους το ίδιο, ο Έλληνας πολίτης θα πλήρωνε τις δίκαιες υποχρεώσεις του χωρίς να βαρυγκομάει

-Η ύπαρξη πολυπολιτισμικότητας στην Ελλάδα είναι ένα θετικό φαινόμενο?

 Η  πολυπολιτισμικότητα  είναι σημαντικό στοιχείο ανάπτυξης του αστικού πολιτισμού. Δείτε  τι συνέβαινε  στην Κωνσταντινούπολη και τη Σμύρνη. Ο συνδυασμός ετερόκλητων στοιχείων απέδιδε παραγωγικότητα και πολιτισμό. Το ίδιο και στην μεταπολεμική Γερμανία  με τους μετανάστες. Όμως αυτό που εμείς έχουμε στην Ελλάδα δεν είναι  σύνολο δημιουργικό και κοινωνικά εξελίξιμο. Δεν υπάρχουν κανόνες, δεν υπάρχει εργασία , δεν τηρείται καμία αρχή. Οι  μετανάστες που δεν μπορούν να ενσωματωθούν πρέπει να φύγουν. Η ελληνική κυβέρνηση είχε δύο επιλογές , ή να  τους  εντάξει σ΄ένα μεγάλο  σύστημα παραγωγικότητας  ή να μην τους επιτρέψει  την είσοδο. Χρειάζεται  αυστηρή πολιτική στο μεταναστευτικό και  εφαρμογή των νόμων. Επίσης είμαστε κράτος της Ευρωπαικής Ένωσης και είναι υποχρέωση όλων να μας βοηθήσουν για να δοθεί άμεση λύση σε αυτό το πρόβλημα.





-      υπάρχουν περιθώρια επαναδιαπραγμάτευσης του μνημονίου?

  Nαι ,από σοβαρούς συνομιλητές των Ευρωπαίων. Πως  είναι δυνατόν να διαπραγματεύεσαι  όταν δεν έχεις προτάσεις ; Που είναι το  δικό  μας μνημόνιο; Δεν ξέρουμε τι θέλουμε και γι ΄αυτό η χώρα υπέστη  τον χειρότερο εξευτελισμό. Είμαι Έλληνας και δεν μπορώ να μην έχω προτάσεις. Σ΄αυτόν τον τόπο  κάποτε χτίστηκε η κουλτούρα  του σχεδιασμού  και της αποτελεσματικότητας, της επιχειρηματολογίας και  της κατάκτησης θέσεων. Στην αρχαία Αθήνα  γεννήθηκαν τα πρώτα  projects . Γιατί εμείς , τώρα περιμένουμε συνεχώς από τoυς άλλους;  To  χρέος μας αυτή τη στιγμή είναι  ευρωπαικό. Οι εταίροι  μας θα συνεργαστούν και θα κατανοήσουν ότι χρειαζόμαστε ανάσες και κονδύλια για ανάπτυξη. Όμως κι εμείς πρέπει να αλλάξουμε τη διοίκηση , να εκσυγχρονίσουμε τα  συστήματά  μας , να  δείξουμε ότι πραγματικά έχουμε  όρεξη να αλλάξουμε.



κλείνοντας σας ευχαριστούμε για τον χρόνο που διαθέσατε για να ενημερώσετε το αναγνωστικό κοινό της Φθιώτιδας. Θα θέλαμε να μας πείτε και δύο λόγια για την σχέση σας με τον δικό μας Νομό?

Είμαι  από το Βόλο και  τα μέρη αυτά μου  είναι  γνωστά . Ξέρω  την κουλτούρα  των ανθρώπων της  Λαμίας , τα προβλήματα των αγροτών  και  αισθάνομαι  κοντά  σε πολλά  πράγματα γιατί κι εγώ  μεγάλωσα κάπως έτσι. Μακάρι , κάποια στιγμή, να δούμε ένα σύστημα αποκέντρωσης  που θα δώσει ζωή στην επαρχία  και  θα  αλλάξει όλη την πορεία της χώρας.

Σας ευχαριστούμε.

Εγώ ευχαριστώ πολύ.
















Share on Google Plus

About kalimerisnikos

5 comments:

Ανώνυμος είπε...

Κυριε καλημέρη ζητώ την επαναφορά του άρθρου με τίτλο
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΞΑΝΑ!(μερικές ημέρες πριν τις εκλογές)οπου υπήρχαν διάφορα πολιτικά σχόλια .
Δεν με ενδιαφέρει καθόλου για την παράταξη ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΞΑΝΑ αλλά για τα αναγραφόμενα σχόλια …
Δεν ξέρω γιατί αφαιρεθηκε, αλλά σίγουρα ήταν λάθος κίνηση.

Ο ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ

kalimerisnikos είπε...

Αυτο που ψαχνεις δεν εχει αφαιρεθει αλλα βρίσκεται στο Μήνα Μαρτιο! ΔΕΣ της αναρτησεις στο μήνα Μάρτιο και θα το δείς, νομιζω οτι είναι μπροστα μπροστά!

kalimerisnikos είπε...

Αυτο που ψαχνεις δεν εχει αφαιρεθει αλλα βρίσκεται στο Μήνα Μαρτιο! ΔΕΣ της αναρτησεις στο μήνα Μάρτιο και θα το δείς, νομιζω οτι είναι μπροστα μπροστά!

Ανώνυμος είπε...

Το σχόλιο που ψάχνω είναι το παρακάτω.

Απάντηση στο φίλο που αναφέρετε στο αισιοδοξία ΣΥΡΙΖΑ-ΣΥΡΙΖΑ-ΣΥΡΙΖΑ

Η μαχη πιστεύω θα γίνει στήθος με στήθος (ΝΔ ΜΕ ΣΥΡΙΖΑ ) και όπως δείχνουν οι εξελίξεις
και όχι οι δημοσκοπήσεις (οι οποίες δείχνουν Συριζα) στο τέλος αυτός που κερδίζει είναι αυτός που παίζει στην έδρα του και είναι η ΝΔ.
Ο Συριζα δεν είναι ακόμη ώριμος -έτοιμος να κυβερνήσει και αυτό φαίνεται μέσα από τις αντιφατικές
δηλώσεις των βουλευτών του και του Τσιπρα ,οι οποίες μπορεί να είναι και μέσα το πολιτικό παιχνίδι
θυμηθείτε τι έκανε ο Καραμανλης στις εκλογές το 2009 ,όταν έλεγε στο λαο ,ότι υπάρχει πρόβλημα στην οικονομία και θα περάσουμε δυο χρόνια δύσκολα…., ναι μεν έλεγε την αλήθεια αλλά στην ουσία το έκανε σκοπίμως για να σπρώξει τον Γιωργάκη ,οποίος έλεγε λεφτά υπάρχουνε, ώστε να έχει την δύναμη (43%) να περάσει τα μέτρα ,τις διαθρωτικές αλλαγές στη οικονομία .
Τα διαθρωτικά μέτρα στην οικονομία (όλα αυτά που ψηφήσανε τα δυο τελευταία χρόνια) ειχαν συμφωνηθεί από το 1993 στη συνθήκη του Μααστριχτ και θα έπρεπε να έχουν ολοκληρωθεί σε ορίζοντα δεκαετίας μέχρι το 2013.
Κατά δεύτερον η πρώτη Κυριακή των εκλογών ήταν η δυναμική έκφραση της αντίδρασης και του όχι στο μνημόνιο(έγινε μερικώς εκτόνωση) .Στο δεύτερο γύρο θα επικρατήσει πιο σύνεση ,(βάση και των δηλώσεων της ΕΕ για αναπτυξιακά μετρά )
Επίσης διαφαίνεται, ότι ήμαστε προ των πυλών βελτίωσης του μνημονίου και έναρξης αναπτυξιακών μέτρων σε ορίζοντα εξαμήνου (ανεξαρτήτου αποτελέσματος εκλογών και ο λαός δεν νομίζω ότι θα εμπιστευθεί σε αυτή την φάση τον Συριζα.
Βέβαια το μέλλον της κεντρο δεξιάς ,αν τελικά επικρατήσει δεν νομίζω να είναι και τόσο ομαλό και μακροχρόνιο με αντιπολίτευση τον Συριζα και με τα μεγάλα οικονομικά προβλήματα που έχουν δημιουργήσει στο λαό.


Ο ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ

Ανώνυμος είπε...

Δεύτερη απάντηση στο φίλο που αναφέρονταν στο αισιοδοξία ΣΥΡΙΖΑ-ΣΥΡΙΖΑ-ΣΥΡΙΖΑ
για να μην στεναχωριέται.
Και στο Βασίλη που ψήφισε ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΞΑΝΑ και δεν μπηκε στη βουλή.

ΟΙ ΚΟΠΑΝΑΤΖΗΔΕΣ.. ΣΩΤΗΡΕΣ…. ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Ακόμα δεν τελείωσαν οι εκλογές και σε λίγο θα μιλάμε για καινούργιες εκλογές.
Θα μου πει κάποιος ,Ελλάδα φίλε μου !!!! δεν στεριώνει τίποτα.

Από ότι φαίνεται σε 6 μήνες το πολύ 12 μήνες θα έχεις φουλ ΣΥΡΙΖΑ-ΣΥΡΙΖΑ-ΣΥΡΙΖΑ

Ο Σαμαράς και η συμμαχία του ,ήταν γνωστό και φάνηκε ήδη ότι δεν έχει μέλλον. θα προσπαθήσει μεν, αλλά δεν θα καταφέρει τίποτα σημαντικό.
Τι είχες Αντώνη τι είχα πάντα …..
Oι συνεργασίες μεταξύ των παρτακιδων Ελλήνων είναι δύσκολες. Η οικονομική κατάσταση της Ελλάδας και γενικά της Ευρώπη είναι πολύ δύσκολη και αν ,εντος 6μηνου δεν βγάλει ευρωομόλογα η δεν κόψει χρήμα σε δυο χρόνια περίπου πάει περίπατο η Ευρωπαϊκή ένωση….
Όσοι λοιπόν χαίρονται το εκλογικό αποτέλεσμα θα χαίρονται γιο λίγο.
Θα έχουμε πάλι εκλογές πιθανόν στο 6μηνο η το πολύ εντός 12μηνου.
Ο Τσιπρας θα είναι ποιο έτοιμος στην επόμενη μάχη, ίσως φθασει και το 38-40 % .
Δεν είναι βέβαια η ικανότητα του που θα τον ανεβάσει αλλά η ανικανότητα των άλλων.
Ο παπανδρεισμος (το αυταρχικό καρκίνωμα της δημόσιας ζωής) διαλύθηκε και τα λαμογια που καταστρέψανε την Ελλάδα ,θα προσπαθήσουν όπως γίνεται πάντα να την κοπανίσουν στο εξωτερικό.
Να δούμε πρώτα όμως ,τι άλλο εχει πίσω ,η πολιτική κουρτίνα των λαμογιών ,πόσο ξεπούλημα θα γίνει ακόμα;

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΒΛΕΨΗ
ΠΑΣΟΚ διαλυση +Παπαρήγα τέλος και κατήφορος του ΚΚΕ = φουλ ΣΥΡΙΖΑ-ΣΥΡΙΖΑ που ειπε και ο φίλος μας και
ίσως ,μπάσιμο στην βουλή της ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΞΑΝΑ (παραμύθι η δημιουργία αλλά τέλος πάντων) για τον Βασίλη που έτρεχε αγχωμένος να ψηφίσει .
και ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ για αντίδραση,(μόνο και μόνο για να πέφτει ξύλο στα λαμογια της βουλής ,μπας και βάλουνε μυαλό, Εκεί φθάσαμε φίλοι μου…..αλλα νταλον )

Στην αρπαχτη ήμαστε πρώτοι και στην μάχη σωτηρίας κοπανατζήδες..

Ο ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ

Author Details