Κοσμοσυρροή στη χοροεσπερίδα Πετρωτού

Κοσμοσυρροή στη χοροεσπερίδα Πετρωτού

Κοσμοσυρροή στη χοροεσπερίδα του Πολιτιστικού Συλλόγου Πετρωτού, που πραγματοποιήθηκε το προηγούμενο Σάββατο στο κοσμικό κέντρο "Κτήμα Πασιάκου".
Ξεπέρασε κάθε προσδοκία του Δ.Σ. του Συλλόγου, αφού συμμετείχαν στο χορό 1200 άτομα περίπου, γεμίζοντας και τα τραπέζια του εξώστη.
Σ' αυτό βοήθησε τόσο η καλή οργάνωση και η επιλογή ποιοτικής δημοτικής ορχήστρας όσο και το γεγονός της αναβίωσης των εθίμων των Φώτων στις 5 & 6 Ιανουαρίου στο Πετρωτό με την επιμέλεια του κ. Ηρακλή Κυροδήμου και την προβολή τους από τον τοπικό τηλεοπτικό σταθμό "ΕΝΑ". Τα λαογραφικά αυτά δρώμενα, που έγιναν με σκοπό την ανάδειξη δημιουργίας ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΠΕΤΡΩΤΟΥ (παρουσιάστηκαν τα πρώτα εκθέματα), ευαισθητοποίησαν και κινητοποίησαν όλους τους Πετρωτιώτες.
. .. Την εκδήλωση προλόγισε ο πρόεδρος του Συλλόγου κ. Γιώργος Αρβανίτης, ο οποίος ευχαρίστησε όλους τους συγχωριανούς του, την Ενωση Γεωργικών Συνεταιρισμών Λαμίας, τα ζαχαροπλαστεία των κ.κ. Αναστασίου Ν. και Ζιάκα Ν., καθώς και όλους τους χορηγούς.
Τη σκυτάλη πήραν τα χορευτικά τμήματα του Συλλόγου ( 55 παιδιά και 27 ενήλικες) όπου παρουσίασαν παραδοσιακούς χορούς και χειροκροτήθηκαν θερμά. Την επιμέλεια των χορευτικών είχε ο μερακλής Κώστας Καλαθάς.
Αξίζει να αναφέρουμε πως οι παρευρισκόμενοι στο χορό, τα χορευτικά και οι χορηγοί ήταν στη συντριπτική τους πλειοψηφία καταγόμενοι από το Πετρωτό.
Το Δ.Σ. του Συλλόγου τίμησε με αναμνηστική πλακέτα τον ακούραστο και επί σειρά ετών πρώην πρόεδρο του Συλλόγου Πετρωτού κ. Δημήτριο Στ. Φυσέκη για τη μεγάλη του προσφορά.
Την εκδήλωση τίμησαν ο αντιπεριφερειάρχης Φθιώτιδας κ. Νίκος Μπέτσιος, ο δήμαρχος Δομοκού κ. Στυλιανός Σύρος, Αντιδήμαρχοι Δομοκού, Περιφερειακοί και Δημοτικοί Σύμβουλοι, καθώς και ο πρόεδρος της δημοτικής κοινότητας Πετρωτού κ. Χρήστος Αυγεραντώνης.
Συγχαρητήρια στο νέο Δ.Σ. του Πολιτιστικού Συλλόγου Πετρωτού και εύχομαι ανάλογη δημιουργική συνέχεια.
Το Δ.Σ. του Συλλόγου, με απόφασή του προσφέρει από τα έσοδα της εκδήλωσης 500 ευρώ στο ορφανοτροφείο θηλέων Λαμίας.

Κώστας Γ. Τσιαλαφούτας
Δάσκαλος
(Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα ΛΑΜΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ , Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2012)
Share on Google Plus

About kalimerisnikos

Author Details