Έφυγε ο Σώκρατες!!

Στο νοσοκομείο "Άλμπερτ Αϊνστάιν" του Σάο Πάουλο άφησε την τελευταία του πνοή ο πρώην άσος της Βραζιλίας Σώκρατες που είχε εισαχθεί στο νοσοκομείο λόγω εντερικής μόλυνσης που προήλθε από τροφική δηλητηρίαση.








Το ιατρικό ανακοινωθεών του νοσοκομείου αναφέρει ότι ο 57χρονος Σώκρατες έχασε την ζωή του στις 4:30 τα ξημερώματα (ώρα Βραζιλίας) από σηψαιμικό σοκ. Ο άλλοτε σταρ της Κορίνθιας ανέπνεε με μηχανική υποστήριξη και υποβάλλονταν σε αιμοκάθαρση.



Ο Σώκρατες είχε 60 συμμετοχές με την εθνική Βραζιλίας και 22 γκολ στο ενεργητικό του. Αξιολογήθηκε ως ένας από καλύτερους μέσους στην ιστορία του ποδοσφαίρου.







Ξεκίνησε την καριέρα του στην Μποταφόγκο (1974-78) και μετέπειτα αγωνίστηκε στην Κορίνθιανς (1978-84). Το 1984 μετακόμισε στην Ιταλία για λογαριασμό της Φιορεντίνας, ωστόσο γρήγορα γύρισε πίσω στην πατρίδα του για να φορέσει την φανέλα της Φλαμένγκο (1986-87) και Σάντος (1988-89). Αποσύρθηκε από την ενεργό δράση το 1989 σε ηλικία 35 ετών.





Η καριέρα του στην σελεσάο τον έκανε διάσημο. Υπήρξε αρχηγός της στο Μουντιάλ της Ισπανίας το 1982. Τέσσερα χρόνια αργότερα στο Μεξικό, είχε μία δεύτερη ευκαιρία να κατακτήσει το τρόπαιο μαζί με τους άλλους βραζιλιάνους αστέρες εκείνης της εποχής.



Στάθηκε άτυχος καθώς αστόχησε στην διαδικασία των πέναλτι στον προημιτελικό απέναντι στην Γαλλία και η Βραζιλία αποκλείστηκε από την συνέχεια της διοργάνωσης.





Ο Σώκρατες Μπρζιλέιρο ντε Σόουζα Βιέιρα ντε Ολιβέιρα, όπως ήταν το πλήρες όνομα του καθυστέρησε να αγωνιστεί με τα χρώματα της Βραζιλίας. Στην ηλικία των 25 ετών έκανε το ντεμπούτο του αφού πρώτα είχε ολοκληρώσει τις σπουδές του ως γιατρός.





Όταν αποσύρθηκε από τα γήπεδα έκανε διδακτορικό στην φιλοσοφία. Πατέρας έξι παιδιών συνέχισε να ασκεί την ιατρική στην πόλη Ριμπέιρο Πρέτο.





Τον Μάρτιο του 2004 ο Πελέ τον κατέταξε ανάμεσα στους 125 καλύτερους ποδοσφαιριστές στην ιστορία του αθλήματος, ενώ το περιοδικό World Soccer τον συμπεριέλαβε στην λίστα των 100 κορυφαίων παικτών.
Share on Google Plus

About kalimerisnikos

Author Details