Καρδίτσα «Χριστούγεννα 2011- Πρωτοχρονιά 2012»

Με το άναμμα του φωτισμού του Χριστουγεννιάτικου Δένδρου που θα πραγματοποιηθεί στις 18.30 τη Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου, στην Κεντρική Πλατεία της Καρδίτσας με τη συμμετοχή της Φιλαρμονικής του Δήμου, ξεκινά το πρόγραμμα των εορταστικών εκδηλώσεων «Χριστούγεννα 2011- Πρωτοχρονιά 2012»




που διοργανώνει ο Δήμος Καρδίτσας σε συνεργασία με το Δ.Ο.Π.Α.Κ., τη ΔΗ.Κ.Ε.Κ., τα Εργαστήρια Τέχνης, την Ένωση Πολιτιστικών Συλλόγων Νομού Καρδίτσας, το Επιμελητήριο, τον Εμπορικό Σύλλογο Καρδίτσας, το Δίκτυο Τροφίμων και Ποτών, τον Σύλλογο Ζαχαροπλαστών, τον Ιππικό Σύλλογο Καρδίτσας «Ν. Πλαστήρας» και την υποστήριξη τοπικών επιχειρήσεων.





Εκδηλώσεις εναρμονισμένες με το αληθινό και ουσιαστικό μήνυμα αυτών των Άγιων ημερών που θα έχουν ως επίκεντρο τα παιδιά, αλλά είναι βέβαιο ότι θα τις απολαύσουν όλοι.



Το πλήρες πρόγραμμα των εκδηλώσεων έχει ως εξής:





Δευτέρα 5/12 :

Έναρξη εκδηλώσεων: Το χριστουγεννιάτικο Δένδρο ανάβει στις 18:30 στην κεντρική πλατεία της πόλης με τη συνοδία της Φιλαρμονικής του Δήμου Καρδίτσας σε γιορτινές μελωδίες. Τα πυροτεχνήματα που θα στολίσουν τον ουρανό είναι ευγενική χορηγία του πυροτεχνουργού κ. Γιώργου Ζιώγα, ενώ το κατάστημα “Μπαλονόκοσμος” του κ. Γιώργου Ντεμίρη θα προσφέρει μπαλόνια σε όλα τα παιδιά.





Παρασκευή 9/12 : Ωρα 17:00 Η συγγραφέας Αγγέλα Φλώρου στην Παιδική Βιβλιοθήκη – ΔΟΠΑΚ της πλατείας Γιολδάση διαβάζει παραμύθια και βοηθάει τα παιδιά να κατασκευάσουν τις χριστουγεννιάτικες κάρτες τους.





Σάββατο 10/12 : Ώρα 11:00 Χριστουγεννιάτικο Παζάρι με έργα των μαθητών όλων των ΚΔΑΠ του Δήμου Καρδίτσας στην κεντρική πλατεία. (Σε περίπτωση κακοκαιρίας η εκδηλωση θα μεταφερθεί στο αίθριο της Δημοτικής Αγοράς.) Στην εκδήλωση θα προσφέρει μπαλόνια σε όλα τα παιδιά το κατάστημα “Μπαλονόκοσμος” του κ. Γιώργου Ντεμίρη.





Κυριακή 11/12 : Ωρα 11:00 Την Παγκόσμια Ημέρα Δικαιωμάτων του Παιδιού ο Αγιος Βασίλης έρχεται στο αίθριο της Δημοτικής Αγοράς με το σάκκο γεμάτο δικαιώματα για τα παιδιά. Οι Παιδικές Βιβλιοθήκες του Δήμου προτείνουν γιορτινές ιστορίες που θα διαβάσει η ηθοποιός Δήμητρα Μάγγου. Χορηγοί : «Σύγκλητος», «Ρόπτρον» και «Προμηθέας»





Τρίτη 13/12 : Στις 11:00 Στο Αίθριο της Δημοτικής Αγοράς τα παιδιά θα στολίσουν ένα δένδρο με αντικείμενα που θα μπορούσε να ήταν.....σκουπίδια!Η ανακύκλωση στην πράξη....





Παρασκευή 16/12 Ώρα 17:00 Η συγγραφέας Αγγελική Φλώρου στην Παιδική Βιβλιοθήκη Αγίας Παρασκευής διαβάζει για τα “Χριστούγεννα με την Κέλλυ, τη μικρή Σφήκα”

Ωρα 18:00 στο ΚΔΑΠ Προδρόμου θεατρικό παιχνίδι με θέμα “ πολύχρωμα Χριστούγεννα”



Σάββατο 17/12 : 'Ωρα 11:00 Παιδικό πρωινό δημιουργίας με πηλό, ζωγραφική , κόσμημα και κόμικ. Καλούνται όλοι οι μικροί φίλοι να δημιουργήσουν με τους δασκαλους των εργαστηρίων Τέχνης του Δήμου στο Αίθριο της Δημοτικής Αγοράς. (Τα ζαχαρωτά που θα προσφερθούν στα παιδιά είναι προσφορά του καταστήματος “Μπαλονόκοσμος” του κ. Γιώργου Ντεμίρη





16:00 Παυσίλυπο: Το ΚΔΑΠ Αρτεσιανού παρουσιάζει σε θεατρικό δρώμενο “ Το Πνεύμα των Χριστουγέννων” και το ΚΔΑΠ Καρδιτσομαγούλας “Τα Χριστούγεννα στο δάσος





17:30 Στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο Καρδίτσας, η ομάδα «δρυάδες εν πλω» του Χορευτικού Εργαστηρίου Μαρίας Καραπαναγιώτη στην πρώτη παρουσίαση της μουσικοχορευτικής παράστασης βασισμένη στο παραμύθι “Χαμένο φλουρί” του Γιάννη Τρούκη. Θα προσφερθούν ζαχαρωτά στα παιδιά από το Σύλλογο Ζαχαροπλαστών.





Κυριακή 18/12 : Στις 11:00 στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο το Δημοτικό Ωδείο Καρδίτσας θα δώσει τη Χριστουγεννιάτικη συναυλία του.

Συμμετέχουν:





-Η Παιδική Χορωδία, υπό τη διεύθυνση της κ. Φωτεινής Γιαννακοπούλου.





Σύνολο με βιολιά. Υπεύθυνη Λιλιάνα Ντούλια





Η Ορχήστα του ΔΩΚ υπό τη διεύθυνση του κ. Γ. Τσιάλα





Συμμετέχει ο Καλλιτεχνικός Μουσικός Σύλλογος “Αρίων” υπό τη διεύθυνση του μαέστρου κ. Χρήστου Σάλτη



16:00 : Παυσίλυπο Με κωδικό όνομα “ Αγιος Βασίλης S.O.S.” ελεύθερη θεατρική διασκευή παραμυθιού του Ευγένιου Τριβιζά “ Ο Άγιος Βασίλης και οι 38 αρουραίοι” Μια διαδραστική θεατρική παράσταση που απευθύνεται σε παιδιά δημοτικού από τα Εργαστήρια Τέχνης του Δήμου Καρδίτσας.





Δευτέρα 19/12 Ωρα 17:00 στο Θεοδωρίδειο Κέντρο Ορίζοντες θα πραγματοποιηθεί το ετήσιο παζάρι με έργα των μαθητών του.





Τρίτη 20/12 : 11:00 Στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο θα προβληθεί η κινηματογραφική ταινία Happy Feet 2 για τα παιδιά με ειδικές ανάγκες. Το κατάστημα “Μπαλονόκοσμος” του Γιώργου Ντεμίρη θα προσφέρει ζαχαρωτά σε όλα τα παιδιά.



Πέμπτη 22 /12 : 17:00 Στο Παυσίλυπο το ΚΔΑΠ της πλατείας Γιολδάση παρουσιάζει το θεατρικό δρώμενο “Οι Τρείς Μάγοι” και το ΚΔΑΠ Παυσιλύπου το έργο “Ο Παρταόλας της Πρωτοχρονιάς”



Σάββατο 24 /12 :





-Κάλαντα από τη Φιλαρμονική του Δήμου Καρδίτσας στο κέντρο της πόλης.





-Ο Ιππικός Όμιλος Καρδίτσας“Νικόλαος Πλαστήρας” προσφέρει βόλτες με άμαξα και με άλογα στους μικρούς φίλους από την πλατεία Πλαστήρα ως την κεντρική πλατεία.





Τα ποπ κορν που θα προσφερθουν στα παιδιά είναι προσφορά του καταστήματος “Μπαλονόκοσμος” του Γιώργου Ντεμίρη.





Δευτέρα 26/12 11.30 Δημοτικό Κινηματοθέατρο: Διεθνές Φεστιβάλ Καρδίτσας:





- Βυζαντινή Χορωδία του Ωδείου Καρδίτσας – Κωνσταντίνος Ευθυμιάδης υπό τη Διεύθυνση του Πρωτοψάλτη Καρδίτσας κ. Κωνσταντίνου Ευθυμιάδη σε επίκαιρους χριστουγεννιάτικους ύμνους.





-Ρεσιταλ Πιάνου από τη διεθνούς φήμης πανεπιστημιακή καθηγήτρια κ. Σύλβα Σκενδέρη





Πέμπτη 29/12 στις 11:00 Στην Κεντρική πλατεία το Δίκτυο Τροφίμων και Ποτών Καρδίτσας σε συνεργασία με τον ΕΒΕ και τον Εμπορικό Σύλλογο Καρδίτσας σε μια γιορτή γευσιγνωσίας.Συμμετέχει η ορχήστρα και η χορωδία του Πολυφωνικού Ωδείου Καρδίτσας





19:00. Κεντρική πλατεία Καρδίτσας Συναυλία έντεχνου και λαικού τραγουδιού.





Παρασκευή 30/12 : Στις 17:00 στο αίθριο της Δημοτικής Αγοράς η ομάδα «ΤΣΙΡΚΟΛΕΛΕΤΑ» με κλόουν, ζογκλερ και ξυλοπόδαρο σε μια μοναδική παράσταση για τα παιδιά. Χορηγοί της εκδήλωσης: «Σύγκλητος», «ρόπτρον» και «Προμηθέας»





Σάββατο 31/12 Πρωτοχρονιάτικα κάλαντα από τη Φιλαρμονική του Δήμου στους δρόμους της πόλης.





Δευτέρα 2/1 Ωρα 11.30 Δημοτικό Κινηματοθέτρο: Διεθνές Φεστιβάλ Καρδίτσας:





-Συναυλία με τους καθηγητές και τα μουσικά σύνολα του Ωδείου Καρδίτσας - Κωνσταντίνος Ευθυμιάδης





-Συναυλία της Μικτής Πανεπιστημιακής Χορωδίας του Νις ( Σερβία) υπό τη διεύθυνση της καθηγήτριας κ. Σουζάνα Κόστιτς.





Παρασκευή 5/1 'Ωρα 11:00 .Ρογκατσάρηδες της ορεινής και πεδινής Καρδίτσας συναντούν τους «ΜΩΜΟΓΕΡΟΥΣ» της Κοζάνης σε δρώμενα της γιορτής των Φώτων στην κεντρική πλατεία της πόλης.





19:00 Συναυλία με νεανικό συγκρότημα σε ροκ και άλλες μελωδίες στην κεντρική πλατεία της πόλης .



Σε περίπτωση κακοκαιρίας κακοκαιρίας όσες δράσεις προγραμματίστηκαν στην κεντρική πλατεία θα διεξαχθούν στο Αίθριο της Δημοτικής Αγοράς.



Ο Δήμαρχος Καρδίτσας κ. Κώστας Παπαλός, σχετικά με το πρόγραμμα των εορταστικών εκδηλώσεων δήλωσε τα εξής:





«Οι ημέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς είναι, για όλους μας, μικρούς και μεγάλους, η ωραιότερη και μαγευτικότερη περίοδος κάθε χρόνου.





Ο Δήμος Καρδίτσας σε συνεργασία με το Δ.Ο.Π.Α.Κ., τη ΔΗ.Κ.Ε.Κ., τα Εργαστήρια Τέχνης, την Ένωση Πολιτιστικών Συλλόγων Νομού Καρδίτσας, το Επιμελητήριο, τον Εμπορικό Σύλλογο Καρδίτσας, το Δίκτυο Τροφίμων και Ποτών, τον Σύλλογο Ζαχαροπλαστών και τον Ιππικό Σύλλογο Καρδίτσας «Ν. Πλαστήρας» θέλοντας να προσδώσουν σε αυτή την περίοδο έναν ιδιαίτερα εορταστικό χαρακτήρα, οργάνωσαν ένα πρόγραμμα ποιοτικών εκδηλώσεων.





Επίκεντρο των εκδηλώσεων είναι τα παιδιά, αλλά είναι βέβαιο ότι «ανοίγοντας» τις καρδιές και τις ψυχές μας στο πνεύμα των ημερών, θα τις απολαύσουμε όλοι.





Καταβάλαμε κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε o Δήμος Καρδίτσας τα φετινά Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά, παρά τη δύσκολη για όλους μας συγκυρία, να έχει εορταστικό χρώμα και να αποτελέσει σημείο αναφοράς, προσφέροντας απλές και όμορφες εκδηλώσεις στους δημότες και τους επισκέπτες.





Θέλω να ευχηθώ σε όλους καλές γιορτές, να ευχαριστήσω τους φορείς, τους επιχειρηματίες της πόλης, τους υπηρεσιακούς παράγοντες και όλους, όσοι συνεργάστηκαν και συνεισέφεραν στην οργάνωση των εκδηλώσεων και να καλέσω όλους τους δημότες και τους επισκέπτες να συμμετέχουν.»
Share on Google Plus

About kalimerisnikos

Author Details