Οι αποζημιώσεις για το πράσινο σκουλήκι θα δοθούν μετά την έγκριση του προγράμματος Κρατικών Οικονομικών Ενισχύσεων του 2010 από την Ε.Ε»

Οι αποζημιώσεις για το πράσινο σκουλήκι θα δοθούν μετά την έγκριση του προγράμματος Κρατικών Οικονομικών Ενισχύσεων του 2010 από την Ε.Ε»
Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Κ. Σκανδαλίδης σε απάντηση της ερώτησης που είχε καταθέσει στη Βουλή, στο πλαίσιο του Κοινοβουλευτικού Ελέγχου, ο Βουλευτής Καρδίτσας και τ. Υφυπουργός Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων, κ. Σπύρος Ταλιαδούρος, σχετικά με την άμεση καταβολή των αποζημιώσεων για τις πληγείσες από βροχοπτώσεις και πράσινο σκουλήκι βαμβακοκαλλιέργειες αναφέρει ότι οι αποζημιώσεις για ζημιές που προξενήθηκαν από τις βροχοπτώσεις του περασμένου Φθινοπώρου 2010 έχουν ξεκινήσει ενώ για το πράσινο σκουλήκι θα δοθούν μετά την έγκριση του προγράμματος Κρατικών Οικονομικών Ενισχύσεων του 2010 από την Ε.Ε.

Ειδικότερα, η απάντηση του κ. Κ. Σκανδαλίδη έχει ως εξής:

«Απαντώντας στην ερώτηση 396/11.10.11 που κατέθεσε ο Βουλευτής κ. Σ. Ταλιαδούρος σας πληροφορούμε τα εξής:
Για τις καλυπτόμενες από τον ΕΛ.Γ.Α. ζημιές που προξενήθηκαν από τις βροχοπτώσεις του περασμένου Φθινοπώρου 2010 σε βαμβακοκαλλιέργειες όλης της χώρας, έχει ήδη ξεκινήσει η καταβολή των αποζημιώσεων (ημερ/νία καταβολής 14-10-11) στους δικαιούχους παραγωγούς και σύντομα αναμένεται η ολοκλήρωσή τους.
Όσον αφορά στις ζημιές από το πράσινο σκουλήκι που προξενήθηκαν στις ανωτέρω καλλιέργειες, αυτές έχουν ενταχθεί στο ετήσιο πρόγραμμα Κρατικών Οικονομικών Ενισχύσεων του 2010, το οποίο θα διαβιβαστεί από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης (ΥΠΑΑΤ) στη Ε.Ε.
Σημειώνεται ότι οι ενισχύσεις για τις ζημιές από το πράσινο σκουλήκι θα δοθούν μετά την έγκριση του προγράμματος από την Ε.Ε.
Επισημαίνεται ότι ο ΕΛ.Γ.Α. καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε οι αποζημιώσεις για τις ζημιές στη Φυτική Παραγωγή να καταβάλλονται έγκαιρα, γεγονός που επιτυγχάνεται στις περισσότερες περιπτώσεις.»

 
Share on Google Plus

About kalimerisnikos

Author Details