παραδοσιακή βραδιά με τον Βαγγέλη Δημούδη και τον Νίκο Φιλιππίδη

παραδοσιακή βραδιά με τον Βαγγέλη Δημούδη και τον Νίκο Φιλιππίδη


Παρασκευή, 5 Αυγούστου στις 9:00 μ.μ. - 06 Αυγούστου στις 12:00 π.μ.
Στα πλαίσια των τριήμερων καλοκαιρινών εκδηλώσεων θα πραγματοποιηθεί στην κεντρική πλατεία του Νέου Μοναστηρίου παραδοσιακό γλέντι με τον Θρακιώτη ερμηνευτή Βαγγέλη Δημούδη, με την συνοδεία του Νίκου Φιλιππίδη (κλαρίνο) και της ορχήστρας του.

Ο Βαγγέλης Δημούδης γεννήθηκε το 1954 στην Καρωτή Διδυμοτείχου του νομού Έβρου. Είναι χορευτής, χο...ροδιδάσκαλος, παίζει ούτι και τραγουδάει.Το 1972 κατέβηκε στην Αθήνα μαζί με όλη τη μουσικοχορευτική ομάδα του χωριού του για να παρουσιάσουν θρακιώτικους χορούς στο θέατρο «Δόρα Στράτου», όπου και παρέμεινε για είκοσι χρόνια.


Από το 1983 συνεργάζεται με τον συγχωριανό και δάσκαλό του στο τραγούδι Χρόνη Aηδονίδη. Έχει επίσης συνεργαστεί με διάφορους αξιόλογους καλλιτέχνες παραδοσιακής μουσικής, ενώ έχει συμμετάσχει σε συναυλίες στην Αθήνα και σε άλλες ελληνικές πόλεις, καθώς και στο εξωτερικό. Έχει συμμετάσχει σε πολλές δισκογραφικές παραγωγές• στην προσωπική του δισκογραφία ανήκουν οι δίσκοι: Τραγούδια της Β. Θράκης (1979), Πουλάκι κλαίει μονάχο (1997) και Ηλιοβασίλεμα στον Έβρο (2004).



..........................​..........................​..........................​...........

Ο Νίκος Φιλιππίδης Γεννήθηκε το 1950 στο Κεράσοβο της Κόνιτσας του νομού Ιωαννίνων και προέρχεται από μουσική οικογένεια. Παίζει κυρίως κλαρίνο. Από μικρή ηλικία έπαιζε φλογέρα, σαντούρι, βιολί και δεύτερο κλαρίνο σε περιοδείες που έκανε με τον πατέρα του σε διάφορα πανηγύρια της Ελλάδας. Στα δεκαέξι του μετακόμισε στην Αθήνα όπου συνέχισε τις σπουδές του, ενώ παράλληλα εμφανιζόταν σε διάφορες συναυλίες. Έχει συνεργαστεί επί μακρόν με το θέατρο «Δόρα Στράτου». Με το συγκρότημά του έχει συμμετάσχει σε πολλες πολιτιστικές εκδηλώσεις, συναυλίες, θεατρικές, τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές εκπομπές και ηχογραφήσεις, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Έχει συμμετάσχει στη δισκογραφία πολλών Ελλήνων ερμηνευτών, ενώ ασχολείται και με την κατασκευή χειροποίητων κλαρίνων.



Σας περιμένουμε όλους…. Καλώς να ορίσετε…..


Share on Google Plus

About kalimerisnikos

Author Details