Την πρόθεση της Κίνας να δανείσει στις ευρωπαϊκές χώρες που αντιμετωπίζουν προβλήματα δανεισμού ανακοίνωσε ο κινέζος πρωθυπουργός

Την πρόθεση της Κίνας να δανείσει στις ευρωπαϊκές χώρες που αντιμετωπίζουν προβλήματα δανεισμού ανακοίνωσε ο κινέζος πρωθυπουργός.


Ο Γουέν Ζιαμπάο δήλωσε ότι δεν έχει καμία πρόθεση να επιδιώξει εμπορικό πλεόνασμα και ότι επιθυμεί για τη χώρα του μία βιώσιμη και ισορροπημένη εμπορική ανάπτυξη.



Τις δηλώσεις αυτές έκανε στη διάρκεια επίσκεψής του στο εργοστάσιο της αυτοκινητοβιομηχανίας MG Motors, στο Μπέρμινχαμ της κεντρικής Αγγλίας, στο πλαίσιο τριήμερης επίσκεψής του στη Βρετανία για εμπορικές και πολιτικές επαφές.



"Η Κίνα δεν έχει καμία πρόθεση να επιδιώξει εμπορικό πλεόνασμα. Αυτό που θέλουμε είναι να έχουμε μία ισορροπημένη και βιώσιμη εμπορική ανάπτυξη," δήλωσε μέσω διερμηνέα στο BBC.



Ο ίδιος είπε ότι η Κίνα προτίθεται να δανείσει στις ευρωπαϊκές χώρες που αντιμετωπίζουν προβλήματα δανεισμού, όπως είπε ότι θα πράξει και με την Ουγγαρία στις αρχές της εβδομάδας
Share on Google Plus

About kalimerisnikos

Author Details