ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΝΕΑΣ ΜΕΣΗΜΒΡΙΑΣ

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΝΕΑΣ ΜΕΣΗΜΒΡΙΑΣ


ΠΡΟΣ

Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Ανατολικής Ρωμυλίας

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Νέας Μεσήμβριας είναι ένας από τους δραστήριους Συλλόγους της χώρας. Διαθέτει 14 χορευτικά τμήματα, 340 χορευτές, τμήμα χορωδίας, τμήματα μπαλέτου, δανειστική βιβλιοθήκη, κινηματογραφική λέσχη και πλούσιο βεστιάριο παραδοσιακών φορεσιών. Ιδρύθηκε το 1982 και έχει στο ενεργητικό του πλήθος εκδηλώσεων με σημαντικότερες : Μέγαρο Μουσικής, Μονή Λαζαριστών, Πλατεία Αριστοτέλους, ΔΕΘ, Οργανώνει κάθε χρόνο το Αντάμωμα Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδονίας με συμμετοχή 3500 χορευτών από 100 Συλλόγους και εκπροσωπεί την Ελλάδα σε Διεθνή Φεστιβάλ. Το Δ.Σ. του Συλλόγου είχε την τιμή να συναντηθεί δύο φορές με τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια και δύο φορές με τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο.

Κατόπιν αιτήματος του Συλλόγου και σε συνεργασία με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, αλλά και τον Οικουμενικό Πατριάρχη πρόκειται να φιλοξενηθεί γα πρώτη φορά στην Ελλάδα, στη Νέα Μεσήμβρια Θεσσαλονίκης, από 4 έως και 17 Μαϊου για ιερό προσκύνημα η βυζαντινή θαυματουργή εικόνα της Παναγίας της Μεγαριώτισσας από τη Μεσήμβρια της Ανατολικής Ρωμυλίας.

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος για να τιμήσει την Παναγία τη Μεγαριώτισσα οργανώνει τριήμερο πολιτιστικών εκδηλώσεων 6-7 και 8 Μαϊου (Κυριακή των Μυροφόρων).

Παρακαλούμε να ενημερώσετε τα μέλη της Ομοσπονδίας για το εξαιρετικό αυτό γεγονός.

Σας ευχαριστούμε πολύ

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος

Λευτέρης Μαργαρίτης (σφραγίδα-υπογραφή)
Share on Google Plus

About kalimerisnikos

Author Details