δελτίο τύπου απο το σωματείο εργαζομένων στο Βοήθεια στο σπίτι στο Ν Φθιώτιδας

Σωματεία Εργαζομένων Λαμία 17 Μαρτίου 2011
Στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣΑλλάζοντας τον τίτλο του Προγράμματος ΒσΣ, άλλαξε και ο χαρακτήρας του ,αφού ομάδα στόχου δεν είναι πλέον τα μοναχικά ηλικιωμένα άτομα ή ΑΜΕΑ, αλλά οι άνεργοι ή οι επαπειλούμενοι με ανεργία.

Έτσι μένουν εκτός Προγράμματος

 Μοναχικά άτομα με σοβαρά προβλήματα υγείας και χαμηλό εισόδημα (αφού δεν έχουν συγγενείς)

 ΑΜΕΑ χωρίς άνεργο συγγενή

 Άτομα με σοβαρά προβλήματα υγείας με συγγενείς ελεύθερους επαγγελματίες που λόγω οικονομικής κρίσης κινδυνεύουν να κλείσουν τις επιχειρήσεις τους, αλλά δεν μπορούν να πάρουν πιστοποίηση από τον ΟΑΕΔ και σε μια εποχή που η ανεργία χτυπάει την πόρτα όλων μαςΗ αξιολόγηση των εξυπηρετούμενων δεν θα γίνεται πλέον από τον κοινωνικό επιστήμονα, αλλά από επιτροπές που συστήνονται / συγκροτούνται με απόφαση του Δ.Σ. της Ανώνυμης Εταιρίας Ε.Ε.Τ.Α.Α , με βάση τα μόρια ωφελούμενων και εξυπηρετούμενων, χωρίς να υπάρχει πραγματική εκτίμηση των αναγκών.

Δεν επιδοτούνται όμως ούτε στρέμματα ή δέντρα ούτε επιχειρήσεις. Επιδοτούνται ανθρώπινες ψυχές που έχουν πραγματικά ανάγκη. Προβλήματα δεν έχουν μόνο οι συγγενείς των ανέργων .Γι΄ αυτούς δεν θα έπρεπε να υπάρχει μέριμνα.

Αν καταξιώθηκε αυτό το Πρόγραμμα, είναι γιατί από την αρχή οι εργαζόμενοι έδωσαν την ψυχή τους και με αγάπη και σεβασμό φρόντισαν όσους τους είχαν ανάγκη, χωρίς να τους εκθέτουν δημοσιεύοντας τα στοιχεία τους ή τις υπηρεσίες που πρόσφεραν στον καθένα. Με τα δεδομένα τα στοιχεία τους θα βρίσκονταν αναρτημένα σε πίνακες και θα «μοστράρουν » στο διαδίκτυο σε δημόσια θέα.

Επιπλέον οι εργαζόμενοι καλούνται να ανακοινώσουν στα άτομα που την τελευταία δεκαετία φροντίζουν ότι δεν έχουν το δικαίωμα να παρέχουν υπηρεσίες διότι θεωρούνται μη επιλέξιμοι από την ελληνική πολιτεία .

Οι εργαζόμενοι θεωρούν αντιδεοντολογικό , μετά από τόσα χρόνια ποιοτικής προσφοράς υπηρεσιών από άκρη σε άκρη του νομού, εξευτελιζόμαστε και να εξευτελίζουμε ανθρώπους και ιδανικά που έχουμε υπερασπιστεί.Η πρόεδρος του σωματείου

Μαρία Παπαμάρκου

Share on Google Plus

About kalimerisnikos

Author Details