‎''Μύθος και Νόμισμα. Η Εικονογράφηση του Μύθου'': Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο

‎''Μύθος και Νόμισμα. Η Εικονογράφηση του Μύθου'': Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, Αθήνα, 15 Απριλίου - 27 Νοεμβρίου 2011 => Στην Έκθεση του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου θα παρουσιασθούν για πρώτη φορά 261 νομίσματα της Συλλογής της Alpha Bank, η οποία αριθμεί άνω των 10.000 τεμαχίων και θεωρείται ως μία από τις πλουσιότερες και σημαντ...ικότερες διεθνώς, 71 νομίσματα του Νομισματικού Μουσείου και 79 επιλεγμένα αρχαία έργα από τις συλλογές του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου, γλυπτά, αγγεία και μετάλλινα.


Οι πρωταγωνιστές των ελληνικών μύθων, το Δωδεκάθεο, τα Μυθικά Όντα, ο Ημίθεος Ηρακλής, οι Δευτερεύουσες Θεότητες, οι Ήρωες και Μυθικές Ιστορίες διαμορφώνουν τις πέντε ενότητες της Εκθέσεως, με στόχο την υποστήριξη και την προβολή των μυθολογικών θεμάτων που απεικονίζονται στις όψεις των νομισμάτων, καθ’ όλη τη διάρκεια της αρχαιότητας.

*Εκδηλώσεις

Κατά τη διάρκεια της Έκθεσης, θα διεξάγονται από την Νικολέτα Ξυδέα, αρχαιολόγο του Μουσείου, εκπαιδευτικά προγράμματα...>> για μαθητές Πρωτοβάθμιας (Γ΄, Δ΄ και Ε΄ Δημοτικού) και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (Α’ και Β΄ Γυμνασίου).

Τα προγράμματα παρέχονται δωρεάν και θα πραγματοποιούνται ύστερα από τηλεφωνική συνεννόηση.[http://bit.ly/eFhxC7 ]

*Δείτε επίσης: Νομισματική Συλλογή Alpha Bank, ΝΕΑ ΑΠΟΚΤΗΜΑΤΑ 1.3.2011 => http://bit.ly/g1x5PV
Share on Google Plus

About kalimerisnikos

Author Details