Εκδήλωση για τον Νίκο Καββαδία από το Γυμνάσιο-Λύκειο Ν Μοναστηρίου.

Εκδήλωση για τον Νίκο Καββαδία από το Γυμνάσιο-Λύκειο Ν Μοναστηρίου.


Το έτος 2010 είναι αφιερωμένο στον ποιητή μας Νίκο Καββαδία, στα πλαίσια αυτού του γεγονότος το Σχολείο μας και οι μαθητές του τιμούν τον ποιητή αφιερώνοντας του την τελευταία ημέρα μαθήματος του έτους.


Στις 23 Δεκεμβρίου , τραγούδια αλλά και ποιήματα του Νίκου Καββαδία θα απαγγελθούν και θα τραγουδιστούν από μαθητές του Γυμνασίου –Λυκείου Ν Μοναστηρίου.

Φέτος συμπληρώνονται 100 χρόνια από τη γέννηση του μεγάλου ποιητή και το 2010 έχει κηρυχθεί «Έτος Νίκου Καββαδία». Ο θαλασσινός ποιητής, ναυτικός, Νίκος Καββαδίας ή «Κόλλιας» γεννήθηκε στις 11 Ιανουαρίου 1910 σε μια επαρχιακή πόλη του Χαρμπίν στη Μαντζουρία, από γονείς Κεφαλλονίτες. Το Νοέμβριο του 1928, έβγαλε το πρώτο του ναυτικό φυλλάδιο ως «ναυτόπαις» και μπαρκάρισε τον επόμενο χρόνο στο φορτηγό «Άγιος Νικόλαος». Από το 1954 μέχρι και το 1974, ταξίδευε διαρκώς με πολύ μικρά διαλείμματα. Τα πιο σημαντικά του έργα: Μαραμπού (1933), Πούσι (1947), Τραβέρσο (1975), Το ημερολόγιο ενός τιμονιέρη: Αθησαύριστα πεζογραφήματα και ποιήματα, επιμέλεια Guy (Michel) Saunier, Βάρδια (1954), Λι (1987), Του πολέμου/Στ’ άλογό μου (1987), έμειναν χαραγμένα στη μνήμη και στην καρδιά των Ελλήνων και μεγαλώνουν γενιές σε σχολεία και πανεπιστήμια.

Ένα αφιέρωμα που χρωστάμε στον σπουδαίο Έλληνα, στον μεγάλο ποιητή. Συντονιστείτε και συναντήστε τις θάλασσες, στις οποίες ταξίδεψε ο Νίκος Καββαδίας
Share on Google Plus

About kalimerisnikos

Author Details